EN İYİ OTEL RESTORANI..

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 25-03-2004 11:54
Fırsat buldukça, gecce.com'un geleneksel geccesinden ödül alan mekanları gezmeye devam ediyoruz. Dün gecce Tuğra'daydık. 2003'ün "En İyi Otel Restoranı" ödülünü aldı Tuğra. Çırağan Palace Hotel Kempinski'nin içinde.. Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Babür Bey ve eşi ile birlikte ben ve eşim Tuğra'da buluştuk. Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kalan zengin kültürel miras, yemek kültürü ile de dünya çapında birinci sırada. Bu lezzet İmparatorluğu'nun mirasçısı olarak Tuğra İstanbul'un, Osmanlı-Türk yemeklerini büyük bir titizlikle konuklarına sunan belli başlı restoranlardan birisi. Tuğra, bu özelliğini Osmanlı padişahlarının imzası olan "Tuğra" ile simgeleştirmiş ve adını da buradan almış. Çırağan Sarayı'nın büyüleyici atmosferi içinde bir yandan dünyanın en güzel konumlarından birine sahip olarak Boğaz'a karşı manzarası ile, diğer yandan da zengin mönüsü ve üstün hizmet kalitesi ile Türk ve dünya restoranları arasındaki tartışılmaz yerini almış. Özellikle Osmanlı döneminden kalan tarihi belgelerden yapılan çeviriler ile günümüze aktarılan Osmanlı-Türk yemek kültürü Tuğra'nın mönü çeşitlerinde klasik ve modern Osmanlı mutfağı örnekleri olarak sunuluyor. Ayrıca bir de Degütasyon mönüsü var. Kişibaşı 89 milyon TL. olan bu mönüde; levrek, çupra ve lagos pilaki, Osmanlı usulü tavuk çorbası, fincan böreği, lor köftesi, Terkibi çeşidiye (kuru erik ve kayısı ile pişirilmiş kuzu eti, yanında pilav ile), isakiye helva, çay-kahve ve petit four bulunuyor. Modern Türk Mutfağı ve Klasik Osmanlı Mutfağı mönüleri de hayli zengin. Ben başlangıç olarak Modern Türk Mutfağı'ndan ızgara enginar (21 milyon) aldım. Daha sonra Klasik Osmanlı Mutfağı'ndan ızgara kalamar (22 milyon) tercih ettim. Eşim nohut ve buğday çorbasıyla (17 milyon), harise-keşkek ile süslenmiş ızgara Tire Köftesi (34 milyon) aldı. Tuğra'nın mönüsü çok zengin.. Karidesli teke ahtapot salatası'ndan ıspanak ve peynirli piruhi mantı'ya, etli, kurutulmuş patlıcan ve kırmızı biber dolmaları'ndan damla sakız süt dana kapama'ya kadar ne ararsanız var. Tatlı mönüsünü hiç yazmıyorum bile.. Çünkü bakamıyorum bile.. 2003'ün En İyi Otel Restoranı olan Tuğra'da zengin mönü yanında servis de mükemmel. Bize bakan restoran kaptanı Murat Demir, benim meraklı sorularımın hepsini cevaplandırdı. "O ne, bu ne, bu neden böyle?" gibi, ne dediysem anında cevap verdi. Serviş yaptığı yemeği bilmeyen, tanımayan şef ya da garsonu hiç sevmem... Aferin Murat.. Modern Osmanlı Mutfağı'nın excutive chef'i Fransız Fabrice Canelle.. Tuğra'nın Türk chefs'i ise Bolulu Aydın Demir.. Masaları tek tek dolaşıp, hoş geldiniz dedikten sonra yabancı misafirlerin de görüşlerini aldı Aydın Demir.. Restoran Müdürü Mahmut Çakmakçı kontrolünde tüm Tuğra ekibini aldıkları ödül için kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.. Ümit Yılmaz, Murat Demir, Hilmi Sarıkaya, Meral Güzeller, Volkan Bakırcı, Cem Uğur, Eşref Korkmaz, Tuncay Altın, Tekin baladin, Birsen Konaklı ve Gamze Tunç.. Tebrikler çocuklar..