Metin Şen ve Serafina&Brassarie Cognac

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 17-12-2014 17:25
Bunu yaparken de İstanbul'da bildik markalar yerine, dünya markalarına yer verdi. Bu da çok doğru bir hareket oldu. Akmerkez'in yeni restoranları Etiler-Nispetiye ezberini bozacak gibi.. Akmerkez'in geç düşündüğü yola bakan cepheye restoran açma işinde 3 dükkan var. Biri S Cafe.. Diğerleri Serafina İtalyan restoranı ve Brassarie Cognac Fransız restoranı.. S Cafe'yi zaten biliyoruz. Ben, Metin Şen'in patronu olduğu iki mekanı ziyaret ettim. Doğalgaz işindeki hisselerini ağabey Adnan Şen'e devreden Metin Şen (Yönetim Kurulu Başkanı) ve dostları Nedim Keçeli, Cenk Önal, Cem Önal, Levent Bilgin bir araya gelip yiyecek-içecek sektöründe faaliyet gösterecek Dinesty şirketini kurmuşlar. Şirketin Genel Müdürü de bizim çok eskilerden Maki Otel'den tanıdığımız müdür Alper Yüceer.. Çok başarılı, çok titiz ve ciddi bir müdürdür Alper. Böyle bir şirkete çok yakışmış. [b]Serafina[/b] [resim=20141217resim-173357GE][/resim] Çok şık bir İtalyan restoranı olmuş. Henüz ana caddeden girişler tamamlanmadığı için AVM'nin içinden girdik ve kapıda beni Metin Şen ve pizza fırını karşıladı. Hoş manzara.. İnanılmaz güzel pizzaları var.. Hepsi birbirinden lezzetliydi.. Çünkü bu pizzalar denizden çıkmış! Hikaye şöyle; Vittorio Assaf ve Fabio Granato, küçük bir yelkenlide travmatik bir şekilde denizde kaybolduklarında ortaya çıkmış. Üzerlerinde sadece mayoları olan, iliklerine işleyen soğukla ve açlıkla savaşan iki arkadaş, mükemmel pizzayı yaratma hayalleri kurmuşlar. Fabio’nun fırın inşa eden business kafası, Vittorio’nun Napolitan mutfağındaki yeteneğinin birleşmesinden doğan ortaklıkla Serafina konsepti oluşmuş. [resim=20141217resim-173426UD][/resim] [resim=20141217resim-173445NL][/resim] Pizzalarda benim favorim La Facoccia serisinde, rabiola peyniri ve özel karışım baharatlarıyla tatlandırılmış Dı Sofia ve trüf peyniri, trüf yağı ve siyah trüflü Tartufa Nero pizzası oldu. Enfes.. Makarnalarda mutlaka papperdelle limoncello'yu deneyin.. Limonun makarnaya bu kadar yakışacağını hiç tahmin etmezdim.. [resim=20141217resim-173511AI][/resim] Tatlılar yıkılıyor.. Ortam çok güzel, dekorasyon harika.. [resim=20141217resim-173731FA][/resim] Metin Şen'i yıllardır tanırım ama bu restoran işinde bu kadar heyecanlı ve başarılı olacağını tahmin etmezdim. Herşeye hakim ve sürekli yeni projeler ve geliştirmelerle ilgileniyor.. Bu arada duyduğuma göre Serafina, Maçka'daki yılların Park Şamdan'ın yerine geçiyormuş. Metin Şen, Ersoy Çetin ile el sıkışmış. Bu da çok doğru bir hareket. Markana güveniyorsan büyüyeceksin. Nişantaşı lokasyonu ve Park Şamdan'ın yeri de Serafina için çok doğru bir yer.. [b]Brasserie Cognac[/b] [resim=20141217resim-174857EY][/resim] Metin Şen ve ortaklarının ikinci mekanı olan Brasserie Cognac tam benlik bir Fransız restoranı.. Serafina'dan çıkıp, barına uğradım. Çok şık ve çok güzel bir mekan olmuş. 2008'de, restoran işletmecileri Vittorio Assaf ve Fabio Granato, Fransız kültürüne ve mutfağına duydukları aşkı New York'a taşımak için Brasserie Cognac'ı Broadway’e getirmişler. Sonrasında ikinci lokasyon, şehrin doğusundaki Lexigton Avenue’da açılarak, kısa zamanda New Yorkluların uğrak mekanlarından biri haline gelmiş. Rahatlık ve şıklığı yemek deneyiminin merkezine alan, New York’un rafine mekanlarından zengin Fransız mutfağı olan Brasserie Cognac, şimdi Akmerkez'de açıldı. Başka bir akşam yemeği için kesinlikle Brasserie Cognac'ı deneyeceğim.