SORTİE AÇILIYOR!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 13-06-2005 11:43
Pazartesi günlerini hiç sevmiyorum. Sabah işe gelirken ayaklarım geri geri gidiyor.. Bir miskinlik, halsizlik, enerji eksikliği hissediyorum, çalışmak istemiyorum, akşama doğru açılıyorum, sonra da işlem tamam. Her şey, eskisi gibi yoluna giriyor. Bu akşam Sortie'nin VIP daveti var. Yarın ise resmi açılışı.. Sortie, Laila'nın yerine açılacak olan mekan. Hani, Şefik Öztek beyefendinin "açamazlar, ruhsat alırlarsa 2 milyon dolar veririm" deyip, iddiayı kaybettiği mekan.. Hani açılmadan, "seneye Sunset'in sahibi Barış Tansever aldı" denilen mekan.. Kapısında ambulansın bekleyeceği, içeride hukuk işlemleri için bir avukatın hazır bulunacağı ve her şeyin sigortalanacağı Sortie, bu akşam özel bir davetle açılıyor. Gidip, bakacağız ve gelişmeleri yarın yazacağız. Yarın akşam da resmi açılışı var. Bu arada, Cafe İn'in sahibi Barbaros Baykal'ın Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze namazından sonra, kemal Koç'un Komşu Kebap'ında Barış Tansever, Yorgi ve Kemal Koç buluşup lafladık. Sunset restoranın sahibi Barış Tansever, adı Sortie olan mekanı 9 yıllığına kiralamış. Bu sene yaz sezonuna projelerini yetiştiremeyeceği için, Burak Türeci-Varol Kaynar ortaklığına kiralamış. Barış Tansever'in projesi, Esma Sultan Yalısı gibi, yazın camlarının açılabileceği ve içinde iki claub, bir restoranın olacağı bir mekan düşünüyor. Ama eşi, Barış'ın böyle bir projeye girmesini istemiyor. O yüzden Barış da bu projesini Burak Türeci-Varıol Kaynar ortaklığıyla devam ettirecek gibi görünüyor. Şimdilik olayın özü bu.. Bu arada Kemal Koç'un Komşe Kebabı'nın bahçesi muhteşem olmuş. Nişantaşı'nın göbeğinde bu kadar büyük bahçeli bir mekan olacağı hiç aklıma gelmemişti. Kebaplara ise söyleyecek hiçbir lafım yok. Harika.. Kemal Koç da yılların adamı, işini çok iyi biliyor ve mükemmel bir mekan açmış.. Kesinlikle tavsiye ederim; 0212-224 97 24 Geçen akşam açılışına gittiğim Sardunya'da ise dekorasyondan başlayan değişimler olmuş. Boğazın kıyısında ama denizin tam üstünde İstanbul'un en iyi restoranlarından biri Sardunya. Üç yıl üst üste gecce ödülünü aldı. Internasyonel mutfağa sahip. 30 yıldır mönüde olan antrikot en çok tercih edilen yemeklerden. Bunun dışında mevsim balıkları da çok tercih ediliyor. Deniz mahsulleri ağırlıklı soğuk-sıcak mezeler ön plana çıkıyor. Öğle servisinde de hizmet veriyor. Günün her saatinde ayrı keyif alınabilecek bir mekan. Öğlen-Happy Hour-Akşam Yemeği ve Bar olarak ... Özenle seçilmiş yerli ve yabancı şaraplardan oluşan geniş bir şarap mönüsü var. Öğlen yemeklerinde genellikle yabancı misafirlerle geliniyor. Sardunya yetkilileri yabancı misafirlere, İstanbul Boğazıyla Marmara Denizinin buluştuğunu, Kız Kulesi'nin hikayelerini, Hezarfen'in Galata'dan Üsküdar'a kadar uçtuğunu, Topkapı Sarayı'nı, hatta Boğazın karşı kıyısının Asya Kıtası olduğunu anlatıyorlar. Gidin, İstanbul'a değişik bir perspektiften bakın ve geccenin keyfini Sardunya'da çıkarın. Tel; 0212- 249 10 92