BAZEN AYIP EDİYORUM!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 10-04-2008 18:27
Kuzey Kıbrıs'tan Reha Arar ağabeyimiz gelir gelmez arayarak 'City's'deki Pastarito'dayım, oraya gel' dedi.. Yani içine mi doğdu bilmiyorum ama her It's a Joke'a gittiğimde önünden geçerken oturamadığım için yüzümün kızardığı ve eski meslekdaşımız sevgili Ebru Keser Erda'nın ortak olduğu mekan.. [resim=20080410resim-183849B3][/resim] Vallahi çocuklar gibi sevindim ve koşa koşa gittim Pastarito'ya.. Hem gecce gurme kurulu'nun onur konuğu olan Reha Arar ağabeyimizle sohbet ettik, hem de gerçek bir İtalyan restoranında nefis yemekler yedik. Masamıza daha sonra Sabah'ın başarılı Ekomagazin yazarı Sinan Özedincik de katıldı. İtalyan tutkusu Pastarito'nun Türkiye'deki ilk şubesi 2006 yılında İzmir Forum Bornova Alışveriş Merkezi'nde, ikincisi 2007 yılı Şubat ayında İstanbul Suadiye'de, üçüncüsü 2007 yılı Kasım ayında Ankara Panora Alışveriş Merkezi'nde, dördüncüsü ise farklı bir konsept ve Incontro Di Pastarito (Pastarito'nun buluşma noktası) ismiyle Nişantaşı City's Alışveriş Merkezi'nde açılmış. [resim=20080410resim-183849B7][/resim] Bu kadar şubesi olan Pastarito'ya ben ilk defa gidiyorum, ne ayıp! Ama inanın bazen o kadar çok davet oluyor ki, söz verdiğimiz halde yoğunluktan gidemiyoruz, göremiyoruz.. Gidemediğim mekanlardan özür dilerim.. Dünyanın ve İtalya'nın, İtalyan kökenli tek ve en büyük restoran zinciri olan Pastarito, Tür-İtal Grup, tarafından Türkiye'ye getirilmiş. [resim=20080410resim-183849D7][/resim] Pastarito'da, temel olarak Akdeniz Mutfağı'na dayalı son derece geniş bir malzeme yelpazesi kullanıyor. Sos ve yemeklerin reçeteleri tamamen yöresel. Soslar okey'dir.. Pastarito mutfağının en önemli özelliği, asırlardır İtalya'da evlerde uygulanan tariflere sadık kalmasıymış. Lezzet okey'dir. Büyük tabaklar ve büyük porsiyonlarda, deniz ürünlerinden, et yemeklerine, makarnalardan pizzalara, soslardan ekmeklere kadar, İtalyan Mutfağı'ndan çıkan her çeşit, gerçek İtalyan lezzet ve tarifleriyle masaya geliyor ve bu lezzetler dünyanın her yerindeki Pastarito'larda standartmış. [resim=20080410resim-183849D8][/resim] Pastarito'da, İtalya'dan özel olarak getirilen saf İtalyan buğdayıyla yapılan özel makarna ve spagettiler kullanılıyor. Ayrıca, İtalya'nın Puglia bölgesinde yetişen çok özel bir buğday çeşidiyle yapılan organik makarnaların da tadına doyum olmuyor. Pastarito'nun, zengin mönüsünün içinde bir başka zenginlik de yeralıyor. Özel palet sistemiyle, ya da 'bis makarna' tabağıyla, aynı tabak içerisinde, aynı makarna çeşidiyle iki farklı sos da denenebiliniyor. Ev yapımı limoncello ve tatlılar da ziyafetin en unutulmaz parçaları. [resim=20080410resim-183849G7][/resim] İtalyan şefler Gianluca Colella ve Francesco Dini, yalnız etnik İtalyan Mutfağı'nı değil, Türk Mutfağı'nı da göz önüne alıp Türk damak zevkini detaylarıyla sentezlemiş ve çok zengin bir mönü tasarlamış. Mönü her 6 ayda bir, İtalyan şefler tarafından değiştiriliyormuş. Pastarito, çocuklara da Türkiye'de bir ilki sunuyor. Masaya gelen dvd player'larda çocuklar çizgi film izleyerek muhteşem çocuk mönülerini yiyip keyifli vakit geçiriyorlar. Yani Pastarito, herkes için unutulmaz ve leziz bir servis sunuyor misafirlerine... Özellikle risotto mükemmeldi. Bal kabaklı beyaz soslu tortellini muhteşemdi.. Müthiş lezzetler vardı ama bu ara abarttım, biraz durmam lazım. Fakat masaya gelen lezzetler aklımda kaldı.. Hele hele tiramisu'yu hiç elleyemedim ama inanın gözümün önünden gitmiyor.. En kısa zamanda yine Pastarito'dayım.. Sadece yemek sonu masaya gelen kolonyalı mendil servisini gereksiz buldum. Sevmedim. Gerisi süperdi.. Incontro Di Pastarito City's Alışveriş Merkezi Teşvikiye Mah. 5. kat no.502 Teşvikiye - İstanbul Tel : 0212 3732500 (5h) Fax : 0212 3732506 * * * [b]Bu hafta beğenmediklerim;[/b] Mia Mensa'da misafirimle oturuyorum, nefis bir kuzu ızgara kokuları gelmeye başladı. Ama ne koku! Burnumun direği kırılacak. Ne olduğu anlamak için tuvalete kalktım. Bir de ne göreyim, Mia Mensa'nın sahibi Tufan Bey, dostlarına bütün bir kuzu çevirme ikram etmez mi? İnsan bir tabak gönderirdi Tufan Bey! Şişer-mişer sonra! Müşteriler de bütün kuzu çevirme isterse ne olacak peki? Ben bu tip mönü dışı, insanları imrendirecek lezzetlerin, yiyenler sahibi ve misafirleri de olsa mekan içinde yapılmasına karşıyım.. * * * Papermoon, yaşlı sosyetik müşterileri için yeşil kadife minderler yaptırtmış.. Ne kadar yaşlı sosyetik hanımefendi varsa altında yeşil kadife minder.. Papermoon Türk Kahvesi'ne karşı ve yıllardır mönüsüne koymaz ama Türk işi minder uygulamasını sevmiş demek ki?