EN İYİLER KİM?

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 16-10-2006 10:03
5 yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz ve her yıl muhteşem bir organizasyonla olay yaratan "Mekan Oscarları" ödül töreni için 2006'nın en iyi İstanbul mekanları seçimi bugün başladı. Ana sayfadaki tepe banner'dan oylamaya katılabilirsiniz.. Geçen yıl Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirilen, Okan Bayülgen, Beyazıt Öztürk ve Eşyan Özhim'in sunuculuğunu yaptığı, Kenan Doğulu'nun sahneye çıktığı muhteşem organizasyonda tam 50 dalda ödül verilmişti. 2005 yılının en iyi mekanı, (büyük ödül) 360 İstanbul'un olurken, 50. yıl özel ödülü Divan Grubu'na, 30. yıl özel ödülü ise Şamdan'ın sahibi Mehmet Tuna'ya verilmişti. Tevfik Dölen, Ertekin Dinçay, İlham Gencer ve Günay Tuncel'e ise ayrıca "geccelere renk verenler" ödülleri verildi. 2006'nın en iyi mekanları ödül töreni yine muhteşem olacak, yine çok konuşulacak.. 2007 yılında yapılacak ödül töreninde bir çok sürpriz şimdiden hazırlandı.. "Mekan Oscarları"nda bu yıl kategorileri biraz daha fazlalaştırıp, Bodrum, Çeşme ve Antalya'nın hem en iyi otellerine, hem de en iyi restoranlarına ayrıca ödül verilecek.. 15 Ekim'e kadar devam eden yazlık mekan seçimlerinden sonra bugün itibariyle İstanbul'un en iyi mekan oylaması başladı.. Ankete katılmak isterseniz istediğiniz kategorideki mekana oy verebilirsiniz. Ankete katılmanızı tavsiye ediyorum çünkü ankete katılanlar arasında yapılacak kura çekimiyle bir çok okurumuz hem seçilen mekanlarda gecce.com'un davetlisi olarak ağarlanacak, hem de muhteşem ödül törenine katılma fırsatı elde edecekler. Bugün gecce ailesinden haberlerle devam edelim.. Yine her yıl yaz ve kış olmak üzere yayınlanan "gecce guide"ların kış versiyonu tamamlandı.. Kasım başında satışa sunulacak olan "gecce winter guide/2007" kitapçığı yine muhteşem oldu.. İstanbul, Uludağ, Abant, Kartalkaya, Palandöken gibi tüm kışlık bölgelerin mekanlarının bilgileri yer alıyor.. Türkiye'nin ilk ve tek guide'ı olan "gecce winter guide" tam 350 sayfa.. Türkçe ve İngilizce.. Dediğim gibi içinde tüm restoran, bar, gecce kulübü ve barların telefonları, bilgileri ve yorumları var.. Yorumlar nasıl var? Yıldızları kim veriyor, neye göre veriyor? Gecce Gurme Kurulu veriyor.. Önceki gün Feriye restoranda toplanan gecce gurme kurulu, gecce winter guide'a giren tüm mekanlara yıldızlarını verdi. Gecce Yayın Kurulu Başkanı Kenan Erçetingöz, The North Shield Pub'ların Kurucusu Teoman Hünal, 360 İstanbul'un ortağı ve işletmecisi Mike Norman, gecce hayatının duayenlerinden, besteci ve yorumcu Olcayto Ahmet Tuğsuz, Hilton İstanbul Organizasyonlar Müdürü Hasan Sabuncu, Çapa Grubu'ndan Gülsüm Sami, Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, ADCO Gıda Genel Müdürü Randolp Ward Mays, Feriye Restaurant'ın Sahibi ve Şefi Vedat Başaran, Sabah Yazarı ve mimar Ali Esat Göksel, Sabah yazarı Ahmet Örs ve Gusto Dergisi sahibi Mehmet Yalçın'dan oluşan tüm gurme kurulu üyeleri hazır bulundu. Feriye'nin muhteşem boğaz manzaralı ortamında gerçekleşen toplantıda, gurmeler tüm mekanları değerlendirdi.. Kim 3 yıldız aldı, kim tavsiye edildi, kim tavsiye edilmedi, hangi mekan pahalı, hangi mekan ucuz gibi tüm cevaplar, Kasım başında çıkacak olan "gecce winter guide" dergisinde olacak.. İnanın bu deli işini Türkiye'de gecce grubu'ndaN başka kimse yapamaz.. Binlerce mekan, yüzlerce otel tek tek yorumlanacak, puanlandırılacak ve gezilecek.. Olacak şey değil ama oluyor işte.. Bayram'dan sonra satışa sunulacak olan gecce winter guide'ı kaçırmamanızı tavsiye ederim.. Bu arada Feriye restoran sahibi Vedat Başaran ve şeflerini kutluyorum.. Gurme Kurulu toplantısında öyle bir servis, öyle bir mönü hazırlamışlar ki, dört dörtlüktü.. İstavrit, barbun, klorides ve taze palamut lakerdası, uskumru dolması, yeşil domates çorbası, tarçınlı ahtapot, hamsili pilav, kağıtta otlu gonca enginar, kuzu incik keşkek ve ayva ile ve fıstık gözlemesi.. Harikaydı.. her ne kadar Dilara Koçak benim gözlerimin içine baksa da bu seferlik diyeti bozmak zorunda kaldım.. Büyüleyici bir manzara eşliğinde Feriye'deki yemek harikaydı.. Feriye, listemde sık gidilecek restoranlara eklendi bile.....