Yalıkavak B-Long'a ait olmak!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 18-08-2013 17:27
Hiç sevmediğim yanı ise balık istifi gibi gürültülü, karmaşa yerler. Asla oralarda durmam. Duranları da anlamam! Önce 5-6 mekan dolaşırım, içlerinden en huzurlusunu bulup kaldığım süre içinde oraya konuşlanırım. Sonra başka huzurlu mekanlara geçerim. Aynı mekan, aynı gölge yer, aynı garsonlar.. Bahşişi en baştan veririm. Rahmetli babamın tavsiyesi.. Baştan ver ki ilgilensinler. Bu bahşiş konusu ayrı bir konu tabi ki.. Fiyatlar o kadar pahalı olunca millet bahşiş vermiyor. Vallahi zengin adamın 5 TL bahşiş verdiğine şahit oldum! Kredi kartıyla da verilemediği için sıcakta çalışan garsonlar az bahşişle idare etmek zorunda kalıyorlar. Oysa yurtdışında olduğu gibi yeni bir düzenleme ile bahşiş kredi kartına eklenebilse ülkemizdeki servis hizmetinin kalitesi çok daha yukarılara çıkacak ve herkes emeğinin karşılığını alacak. [resim=20130818resim-170213EL][/resim] Yalıkavak Palmalife Marina Otel'de kaldığım süre içinde gündüz mekanım B-Long'du.. Otelin yüksek tavanlı çok modern odaları nefis. Süper modern. Önünde yemyeşil bir bahçe var. Her yerde kalite kokuyor. Resepsiyonist Yasemin Özdere otel açarsam alacağım tek personel olacak kalitede. Müşteriyle bu kadar mantıklı ve düzgün konuşabilen resepsiyonist ilk defa görüyorum. Palmalife Marina Otel'in toplam 16 odası var deniz kenarında. B-Long'da bu odaların özel plajı gibi ama herkese açık. [resim=20130818resim-170323MI][/resim] Bir mekanın ne kadar kaliteli olduğunu sahibinden ve çalışanlarından anlarsınız. Sahibi kaliteliyse, mekanın ruhu da kaliteli olur. B-Long, bulunduğun yere ait olmak anlamındaymış. B-Long Bodrum. Bodrum'a aitsin yani.. . İstanbul Levent'te de Ekim'de iddialı açılıyor B-Long İstanbul. Bomba bir restoran olacak bence. B-Long'un sahibi Göktuğ Özdemir. Tanıyanlar bilir, sektörün en efendi, en çalışkan, en bilgili insanlarından biridir. Otel kökenlidir. Çok profesyonel ve kaliteli bir insandır. Böyle olunca ekip ne olur? En iyileri olur. Lezzet konsepti Vittorio Sindoni. Papermoon'un kuruluş yıllarındaki salon şefiydi. İtalya'da kendi restoranları vardı. Muhteşem lezzetli bir mönü hazırlamış Vittorio. Avustralya'dan gelen Aşçıbaşı Can Işıklar da harika uygulamış mönüyü.. [resim=20130818resim-170412MD][/resim] Vittorio'yu İstanbul'dan tanırdım ama B-Long'da görünce şaşırdım. Servise çıkıyor, boşları topluyor, garsonlara yardımcı oluyor. Bizim hiçbir aşçımız bunu yapmaz. İtalyan Vittorio ise hiç gocunmadan müşterinin istediği suyu bile götürüyor. Helal olsun.. [resim=20130818resim-170430OV][/resim] Patron Göktuğ, mutfak konsepti Vittorio olursa mutfak şefleri kim olur? Papermoon'dan Tarkan pekin, Cipriani'den Serdar Çalışkan.. Hepsi dört dörtlük kaliteli insanlar. Tüm personel aynı şekilde güleryüzlü ve işini bilen çocuklar. İşte böyle patrondan başlayan kalite en ufak personele kadar yansıyor. Benim favori garsonum Güney Özkan'dı. Mahmut Anlar'ın beyaz ağırlıklı dekorasyonu, (biraz daha gölge lazım ama) bembeyaz kum plajı, akşam Sunset zamanındaki barı, çok kaliteli restoranı ile dört dörtlük bir yer B-Long Bodrum. [resim=20130818resim-170454JX][/resim] Müzikler Can Hatipoğlu kontrolünde DJ Serenay Şahin çalıyor. İnsanlar kaliteli ortamda tatilin keyfini çok güzel çıkarıyor. Tabii ki böyle güzel bir konseptin denizinin biraz daha iyi olması tek dileğim. İnşallah seneye denizi de Palmalife beach gibi olur.. O ne güzel bir denizdi yarabbim.. B-Long için denize girilebilir restoran-beach doğru tabir olur sanırım. Ayrıca İstanbul'a dönünce tadı damağımda kalan tatlar bıraktığı için B-Long Bodrum'u kutluyorum.. [resim=20130818resim-170533BI][/resim] Bodrum'daysanız ya da Bodrum'a giderseniz mutlaka uğrayın ve Vittoria'yı bulun, benden selam söyleyin.. Ben Ekim'de İstanbul'da açılmasını bekleyeceğim. Ama giderseniz favori tavsiyem şunlar: kesinlikle kereviz kökü dilimleriyle süslenmiş beyaz trüf yağı ile bezenmiş bresaola, kalamar tava, deniz mahsülleri salatası (harika), makarnalardan mutlaka istakozlu spagetti ve kaparili spagettiyi deneyin derim. Izgara somon nefis. Pizza ve kuşbaşılı-kaşarlı pidesi ise yıkılıyor. [resim=20130818resim-170546NL][/resim] Bodrum Yalıkavak'ta birçok alternatif var. Cipriani, Nusret, Sait.. Ama B-Long restoranı bu üçlü arasına kesinlikle girer. Tatilim bitiyor ama bazı yerlerin tadı insanın damağında kalıyor.. B-Long bunların başında gelen mekanlardan birisi.. Bodrum hayırlı olsun, İstanbul'u dört gözle bekliyorum. YARIN: FLAMM VE DİVAN PALMİRA