GECCELER HAREKETLENDİ

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 24-05-2006 10:40
İstanbul gecce hayatı haraketlenmeye başladı.. Dün gecce, sessiz-sedasız, davetiyesiz Reina'nın yazlığı açıldı.. Kraliçe Reina yine bildiğiniz gibi.. Reina restoran, Dragon, Park Şamdan, Niş ve Köşebaşı'yla aynen devam ediyor. Sadece Karaf Balıkçı yok ve onun üst katı yok.. Dün gecce yine Ortaköy'ün "in" mekanlarından olan Sapphire açıldı. İnanılmaz bir boğaz manzarası eşliğinde Safran restoranın yer aldığı Sapphire gecce kulübünün açılışı çok kalabalıktı. Sapphire'de her Perşembe geccesi, New York'un ünlü R&B hip-hop dj'lerinden Dj Clear beraberindeki dört R&B hip hop dansçısıyla parti yapacaklar. Bu gecce ise ünlü Supper Club'lı, yenilenen Sortie açılıyor.. 3000 kişinin davet edildiği Sortie'nin açılışı muhteşem olacakmış.. Davetiyesinden belli zaten.. Çok "fan fan"lı bir davetiye göndermişler. Ayrıca kocaman turuncu stikerlar da var davetiyenin içinde. Stikerları elbiselerine yapıştırmayanlar içeri alınmayacaklarmış! Sortie'nin içindeki mekanlar ise Supper Club, Salomanje, Flamm, Mirror, Yazı Kebap, Çapari Balıkçı, Niwa Bar.. Ayrıca orta bölümde ise BuzBar bulunuyor. MİYAKO Boğazın güzel mekanları arka arkaya açılırken, ben bugün size Miyako adlı Japon restoranından bahsedeceğim. Türkiye'nin ilk ve tek Japon restoranı olan Swissôtel Miyako'da Japonya'ya nefis bir yolculuk yapıyorsunuz. Rahmetli Mehmet Sabancı'nın ani ölümünün ardından kapanan Beniha, meşhur Teppan-yaki masaları ile Miyako'yu yalnız bıraktı.. Miyako, mönüsü kadar dekorasyonu ile de Japon kültürünü yansıtan bir mekan. Bunun en güzel örneğini ise Japonya haritası şeklinde düzenlenmiş bahçesinde görmek mümkün. Miyako'da görmeden tatmak yok! Bu nedenle tüm yemekler gözlerinizin önünde hazırlanıyor ve anında, en şık şekilde sunuluyor. Yemekler tamamen Japon mutfağı geleneklerine göre pişiriliyor ve kimono giyen servis elemanları tarafından sunuluyor. Miyako'nun en fazla rağbet edilen bölümlerinden biri kuşkusuz, Sushi Bar. Sushi Bar'da taze günlük deniz mahsullerinden hazırlanan zengin mönüde "Nigiri Sushi" ve kurutulmuş yosuna sarılmış "Maki" çeşitleri sunuluyor. Tüm Sushi çeşitleri anında konukların önünde hazırlanıp servis ediliyor. A La Carte bölümünde ise; özel Japon yemekleri Sukiyaki ve Shabu shabu masalar üzerinde bulunan özel ocaklarda pişiriliyor. Japon mutfağının en çok ilgi çeken bölümü olan Teppan-yaki'de, altı kişilik sac ızgaralardan meydana gelen masalarda yemekler aşçılar tarafından pişirilip servis ediliyor. Bu bölümde özellikle deniz ürünleri, et ve tavuktan oluşan mönüler dikkat çekiyor. Aileniz ve dostlarınız ile birlikte kesinlikle teppan-yaki masasında bir akşam geçirmenizi tavsiye ediyorum.. Uzakdoğulu aşçılar bir şov eşliğinde önünüzde pişirdikleri yemekleri çok ince ustalıklarla servis yapıyorlar. Miyako'nun Tatami olarak adlandırılan "Özel Yemek Odası" ise özel buluşmalar için son derece uygun bir mekan. Tatami'de de yine Japon geleneklerinin tüm inceliklerini yaşıyorsunuz. Miyako'da eşsiz Çin lezzetlerini de bulabilirsiniz. Örneğin, "Yerfıstıklı Kızarmış Tavuk" ve "Soya Soslu Karidesli Mantı" Çin mutfağı seçeneklerinden sadece ikisi. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için (0212) 326 11 00 dahili 3305