GECCE LIGHT!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 21-04-2005 11:21
Diyet işine kafayı taktım. Ve faydasını yavaş yavaş görmeye başladım.. Benim derdim, çok zayıflamak, hava atmak değil. Derdim, doğru beslenmek, ne yediğini bilmek ve aşırıya kaçmamak.. Bu yaşımıza kadar, önümüze ne konulursa yemişisiz. Yetişme tarzı olarak ekmeği banarak yemişisiz.. "ye bir şey olmaz" demişler yemişisiz.. "ölümü gör" demişler yemişisiz. 42 yaşında tanıştığım Uzman Diyetisyen Dilara Koçak sayesinde tüm bunlardan kurtuldum. Geç oldu ama iyi oldu. Bir ayda toparlandım, faydasını görmeye başladım. Ne yiyeceğim, ne kadar yiyeceğim, nasıl yiyeceğim? İçkiyi nasıl içeceğim, satın alırken nelere dikkat edeceğim? Maalesef arabamıza, evimize, tüm eşyalarımıza gösterdiğimiz özeni, en değerli varlığımız olan vücudumuza ve sağlımıza göstermiyoruz. Ama bundan sonra kesinlikle özen göstereceğim. Doğru bilgileri, doğru şekilde anlatıp, korkutmayan Uzman Diyetisyen Dilara Koçak'la tanıştıktan sonra, yemek işine bakış açım değişti. Ruhumda olan yaratıcılık ve tasarımcılık sayesinde hemen "gecce light" diye bir kitap çıkarmaya karar verdim. Sadece İstanbul'da binlerce restoran, cafe-bar var. Bu restoran, cafe-barlara giden binlerce insan var. Ve çeşit çeşit mutfak var. Kebap, balık, dünya, sushi, Çin, İtalyan vs.. Saymakla bitmez. Peki bu çeşitdeki mutfaklara gidince nelere dikkat edeceğiz, ne yiyeceğiz? Yani bilinçli yeme sanatı. Dilara Koçak, "yemek yeme" demiyor, "doğru ye, bilerek ye" diyor. O yüzden "gecce light" önemli bir yayın olacak. Bu anlamda Dilara Koçak bir taraftan, ben diğer taraftan çalışmalara başladık. Uzman Diyetisyen Koçak, İstanbul'daki popüler restoranları gezip, izlenimlerini yazmaya başladı. İlk önce Loft'a gitti. Ve bakın ne ilginç notlar aldı; Uzman Diyetisyen Dilara Koçak'ın seçtikleri...... LOFT 'ta ekmekler özel üretim. Yöresel özelliklere uygun olarak Trabzon'dan gelen ekmek ustasının elinden çıkıyor ve yanında seçenek olarak servis edilen rafine edilmemiş tahıldan yapılmış tam buğday ekmeği ise içerdiği protein, selenyum ve B vitaminleri ile yemeğe sağlık katıyor. Beraber servis edilen ve 3 kuşaktır Ege'den gelen zeytinyağına dikkat! Tadına bakın ama bitirmeyin her yağ gibi 1 gramında 9 kalori var.... Kırlangıç çorbası, kereviz, pırasa ve brokoli ile sağlıklı bir seçenek, dışardan yağ ilavesi olmayışı çok önemli, kereviz ve Brokoli sağlık için koruyucu ve tedavi edici özellikleri açısından FDA'da (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) kabul gördü. Maş salatası bitkisel protein, lif ve B vitamini açısından zengin oluşu nedeniyle sağlıklı bir seçim, semizotu ilavesi salataya omega-3 katkısı yapıyor, elma ve limon sirkesi ise maş içindeki bitkisel proteinin vücutta kullanılabilirlik oranı arttırıyor. Deniz Levreği Izgara'daki kereviz püresi çok farklı ve sağlıklı bir ilave brokoli ve biber ise yemeğin omega-3 içermesinin yanı sıra antioksidant açısından da zengin kılıyor Sıde dish seçeneği olan Sebze tabağı iştah kabartan tam bir renk şöleni ve antioksidant tabağı bence kendine dikkat edenlerin dilediği kadar yiyebileceği bir seçim, ben de öyle yaptımJ Fırınlanmış pekin ördeği, meyveli sosu ile hafif bir seçim olabilir, yandaki siyah pirinç iyi düşünülmüş, mantar ise zengin protein içeriğinin yanı sıra düşük kalori içermesi nedeniyle iyi bir denge yaratmış. Ancak Gut hastası olanların mantar yememesi gerektiğini hatırlatmak isterim Tropik meyve tabağı benim gibi bir meyve sever için iyi bir kapanış oldu, farklı tadlar ve renkler aynı tabakta çok iyi sunulmuştu. * * * Ertesi akşam tesadüfen ben de Loft'daydım ve Dilara Koçak'ın yukarıdaki notları masamdaydı. Bilerek yediğim için kendimi çok şanslı hissettim. Dün akşam ben Grissini'ye gittim, Koçak Cahide On5'e gitti. Sadece popüler mekanlara değil, kebapçı, balıkçı ve Türk mutfağı sunan restoranlara da gidip, bilinçle yeme sanatını sizlere aktarmaya çalışacağız. Tabii, tamamını değil, ipuçlarını vereceğiz. Tamamı, Eylül'de "gecce light" ile bayiilerde olacak. "Lezzet tuzağında değilsiniz! Ne yediğinizi bilin hem lezzet hem sağlığı seçin..... "