Soho House Miami'de neler oluyor?

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 27-11-2015 11:00
Miami'de, Soho House'lu olmak da bir ayrıcalık gibi.. "Ben bu aksam Soho House'dayım" deyince, etrafınızdakiler önce bi "vayyy" diyorlar yani.. Kızlar Soho House gitmek için can atıyor. Miami Soho House, İstanbul'dan güzel değil ama o Miami Beach yok mu o beach, orada lahmacuncu açsan da iş yapar vallahi.. [resim=20151127resim-110047EB][/resim] Miami Soho House'un İstanbul'dan en büyük farkı ve özelliği Miami Beach'te olması ve beach'i ile havuzunun çok güzel olması. [resim=20151127resim-110011CZ][/resim] Onun dışında her şey aynı mantık zaten ve aynı restoranlar var içinde.. Soho Clup, Cecconis ve Mandolin.. [resim=20151127resim-110105KH][/resim] Mandolin'in ilk sahipleri Türk aslında. 2 ortaklar. Sonra birisi bir takım oyunlarla Soho House satmadan önce satışı söylemeden diğerinin hisselerini almış. Türkler arasında bildiğimiz "adam satma" durumu yani.. Sahipleri Türk olmasına rağmen, birisinin eşi Yunanlı olduğu için, Greek restoran olarak geçiyor Mandolin. Zaten Miami'de Türk restoranı dedin mi direk Arap ve kebap anlaşıldığı için "Greek" veya "Mediterranean" diyorlar.. O zaman kaliteli oluyor! Şu Türk Mutfağını Arap kültüründen ayıramadık ya, kaliteli yapamadık ya, bir türlü anlatamadık ya.. Pess.. Bildiğin Türk yoğurdunu bile Erzincanlı sahibi Chobani Yunan yoğurdu diye markalaştırmış! Mandolin'in mönüsünde gördüğünüz gibi, baklava da "Türk baklavası" yazmıyor ama yoğurtta "Yunan yoğurdu" yazıyor! 10 çeşit Yunan rakısı varken, sadece bir tane Türk rakısı var mönüde! Lahmacun var, bir de pide dememişler sucuklu ekmek yazmışlar. Miami Soho House gittiğim gecce garsonlar biraz dalgındı, mönüye hakim değillerdi. Amerika'da en sevdiğim laf "call the manager".. [resim=20151127resim-105840TY][/resim] Manager Tania Hunter geldi, mönüde Türk markasının olmamasından baslayan serzenişime "yönetim konusu" deyip geçiştirdi. Garsonların durumunu sorunca da, "Gerçekten çok dikkatlisiniz. Yönetim onun da farkında olduğu için beni görevlendirdi. New York'tan bugün geldim ve benim ilk müdürlük günüm Mandolin'de, düzelteceğim merak etmeyin. Sizi yine bekliyorum" dedi.. Tanıştığım manager Tania Hunter, Miami Mandolin'i adam eder bence.. Ama Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım. Mandolin'in köftesi ve şehriyeli pirinç pilavı efsane bence.. Vallahi Miami'de de bir gecce.com açayım, "gecce restoran guide" yapayım diyorum. İş yapar değil mi? Yaşasın gecce.com.. Yaşasın internet gazeteciliği..