THY İLE CAPE TOWN!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 24-04-2009 10:51
Her akşam canlı yayından sonra kısa da olsa bir tatil yapmak iyi geliyor insana.. 'gecce gurme kurulu' üyelerinden Ahme Örs, Mehmet Yaşin, Ali Esad Göksel ve Teoman Hünal'la birlikte İzmir'den sevgili Nedim Atilla'yı da alarak, THY Basın Müşaviri Ali Genç'le birlikte Cape Town'a uçtuk. [resim=20090424resim-183859A6][/resim] [b]Soldan sağa; Kenan Erçetingöz, Ahmet Örs, Ali Esad Göksel, Nedim Atilla, Teoman Hünal 'gecce gurme kurulu' ön değerlendirme raprolarını inceliyorlar.[/b] [resim=20090424resim-183859F9][/resim] [b]Ahmet Örs ile Ali Esad Göksel, 'gecce gurme kurulu' dosyasını değerlendiriyorlar. [/b] Ahmet Örs (Sabah); Gurme konusunda çok bilgili ve görgülü birisi.. Dünya üzerinde bilmediği hiçbir şey yok. Çoğu zaman gittiğimiz ülkelerdeki rehberlerin bilgilerini bile düzeltecek seviyede bilgiye sahip. Sadece yemek yerken çok heyecalanıyor ve eli ayağı titiriyor.. O yemek yerken ben bile heyecanlanıyorum. Mehmet Yaşin (Hürriyet); Gezmekten başı dönmüş kırmızı şarap uzmanı bir abimiz. Dünyada görmediği yer kalmamış. Aşmış bir insan.. O kadar çok kırmızı şarap içiyor ki, sonra 'uyumuşum ya' diyecek konuma geliyor. Ali Esad Göksel (food and travel dergisinde yazıyor ve yakında Habertürk gazetesinde yazmaya başlayacak); Grubun en renkli siması. Çorapları, pantalonu, flar, mendil ve şapkasıyla şahsına munhasır bir gurme. Grubun en yaramaz çocuğu.. Her yerde kendini belli ediyor, kulüplerde kızlarla dans ediyor, orkestraya eşlik ediyor ve hayatı keyifle yaşıyor. [resim=20090424resim-183859G7][/resim] [b]Ali Esad Göksel, gittiğimiz kulüplerde kızlarla çekinmeden dans ediyor. [/b] [resim=20090424resim-183859C6][/resim] [b]Ali Esad Göksel, kulüplerde orkestraya katılıyor ve perküsyon çalıyor.[/b] Teoman Hünal (Vatan); Türkiye'deki en iyi bira uzmanı. Dünya üzerinde bilmediği bira çeşidi ve hikayesi yok. Her şeyi biliyor. Ve her yerden mutlaka eşini arayıp bilgi veriyor. Çok kılıbık yani.. Ayrıca her gittiği ülkeden La Brise'in patronu ve aşçısı olan kızı Esen'e mutlaka aşçı kıyafeti alıyor. Örnek bir eş, örnek bir baba ve çok bilgili bir gurme. Nedim Atilla (Akşam); İzmir'de yaşıyor. Ona 'Ege Muhtarı' diyorlar. Ege'de bilmediği yemek, içki, zeytinyağı vs. yok. Bir de hayvanların seks hayatını çok iyi biliyor. 12 saat boyunca bize balinalar, martılar, karıncalar, arılar, aslanların nasıl seks yaptığını anlattı durdu. Çok şeker ve sevimli bir abimiz. Bayıldım kendisine. Artık İzmir'e gider gitmez Nedim Atilla'yı arayacağım. * * * 12 saatlik bir uçuştan sonra yağmurlu Cape Town'a indik. Ama öncesinde THY uçağı Johannesburg'a uğruyor ve yolcularını indiriyor. Bir saatlik beklemeden sonra tekar kalkıp Cape Town'a varıyor. THY'nin Cape Town uçuşları 17 Eylül 2007'de başlamış. A330 ve A340'la uçuluyor Cape Town'a.. [resim=20090424resim-183859E6][/resim] [b]Cape Town'da THY minübüsüyle dolaştık. Fotoğrafta görüldüğü gibi Teoman Hünal her yerden eşine telefon açıp bilgi veriyor. [/b] İnanılmaz konforlu uçaklar ve tabi ki inanılmaz bir servis var THY Cape Town uçaklarında. Ve tabi ki bir tek boş koltuk yoktu hem business'de, hem de ekonomide.. Ekonomi koltuk fiyatı gidiş-dönüş 499 euro, business ise 2730 euro.. Neden bu kadar farklı fiyat var? Birincisi koltuklar çok geniş ve sıfır derecesinde yatıyor. İkincisi böyle bir mönü ve servis herhalde bir tek İzzet Çapa'nın Longtable'ında vardır.. THY uçağı havalandıktan sonra, ilk olarak 'relax set' dağıtılıyor. İçinde size lazım olabilecek her şey mevcut. Daha sonra ise isminize yazılı bir mönü veriyorlar. Mönüde kahvaltı seçeneklerini işaretliyorsunuz ve onları sizden geri alıyorlar. Seçtiğiniz kahvaltı siz uyanınca servis ediliyor. İşte sizi baştan çıkaracak ve Atilla Doğudan'ın hazırladığı THY Cape Town mönüsü; Akdeniz meze çeşitleri; humus, yaprak dolması, pastırma, patlıcan salatası, baharatlı beyaz peynir, kızarmış patlıcan veya karidesli sezar salatası.. Kısır, zeytinyağlı taze fasülye, taze mevsim salatası veya düğün çorbası.. (düğün çorbası muhteşemdi) Ana yemek seçenekleri; 1-Kılıç şiş (domates konkase, sote ıspnak, şato patates) 2-Izgara dana bonfile (demi-glace sos, kerevizli patates püresi, kırmızı biberle doldurulmuş patlıcan dolması) 3-Enginarlı ravioli (sote taze enginar, kiraz domates) (Ben enginarlı ravioli tercih ettim ve inanılmaz lezzetliydi) Daha sonra servis arabasıyla peynir çeşitleri ve taze meyveler ve tatlı geliyor. Burma kadayıf&baklava kaymak ile.. Profiterol çikolata sos ile.. Limonlu tart.. Türk kahveli mus.. Mangolu dondurma.. Johannesburg'tan Cape Town'a geçişte ise beyaz peynirli ve tavuklu pide çeşitleri ile minyatür tatlılar ikram ediliyor. Tabii bu anlattıklarım, THY hostesleri tarafından başlangıçlar araba ile dolaştırılarak servis edilirken, ana yemekler ise tabak düzeninde servis ediliyor. Çok lezzetli yemekler, çok düzgün ve eğitimli personel tarafından mükemmel bir şekilde güleryüzle servis ediliyor. (British Airways'in kesinlikle THY hosteslerinden ders alması gerekiyor.) Beyaz şarap seçenekleri ise şöyle; 2004 Kavaklıdere Narince, 2006 Sevilen Rose, 2005 Chablis Michel Laroche Chardonnay/Fransa.. Kırmızı şarap seçenekleri ise; 2004 Doluca Karma, 2005 Lamothe Pontac Medoc/Fransa, 2004 Beronia Crianza Bodegas/İspanya, 2006 Trapiche Oak Cask Pinot Noir/Arjantin, 2001 Graham's Late Bottled Vintage Port/Portekiz. Aperatiflerde ise; Gosset Brut Reserve Şampanya, Chivas Regal, Johnnie Walker Black Label, Jim Beam, Smirnoff Black Vodka, Gordon's Dry Gin, Efe Yaş Üzüm Rakısı.. (Jack Daniels neden yok?) Dijestifler'de; Grand Marnier, Bailey's, Türk likörü, Frapin VSOP, Glenlivet.. Biralar; Efes Pilsen, Carlsberg Siyah çay, bitki çayları, kahve, espresso, cappuccino, Türk kahvesi, sıcak çikolata.. Meyve suları ve meşrubat çeşitleri.. Kahvaltı seçeneklerini yazmama gerek yok herhalde.. Çırağan Kempiski'nin açık büfesi halt etmiş.. * * * Vallahi imkanınız varsa vize olmayan Cape Town'a gidin.. İmkanınız varsa THY business gidin.. Farkı görün, hayatı yaşayın.. [b]YARIN; CAPE TOWN ŞARAP BAĞLARI, ÜMİT BURNU, AYI BALIKLARI VE EŞEK GİBİ ANIRAN PENGUEN'LER..[/b]