MYTHOS’A MUTLAKA GİDİN!

Admin
Admin
Yayın Tarihi : 03-11-2009 15:37
Ben hayatımda ilk defa, hiç karnı yarılmadan temizlenmiş (kılçığı dahil) ve içine karides vs. doldurulup pişirilmiş levrek balığı yememiştim. Evet, evet, karnı hiç yarılmadan temizlenmiş ve pişirilmiş balık nasıl olur demeyin? Hem de kılçığı da yok! [resim=20091103resim-183914C5][/resim] Yeni açılan Mythos’da oluyor. Aşçı Sinan Saçık öyle bir teknik kullanmış ki rekorlar kitabına girer diye düşünüyorum. [resim=20091103resim-183914F4][/resim] Bütün halinde pişirilmiş levreği inceledim, aradım-taradım ama maalesef dikiş, yapıştırma vs. bulamadım ve çok merak edip sordum; “Nasıl oluyor bu Sinan Usta?” dedim.. Meğerse önce balığın kuyruk kısmını kırıyormuş. Sonra balığın ağzından karga burun dediğimiz pense yardımıyla yavaş yavaş, ayrıca balığın üstüne masaj yapa yapa tüm kılçığı çıkartıp, çene bölümünden de içini temizliyormuş.. [resim=20091103resim-183914B7][/resim] Şaka gibi ama gerçek.. Süper bir lezzet ve inanılmaz bir teknik. [b]Gerçek butik bir gourmet lezzet köşesi..[/b] Şirin, iki katlı nefis bir balıkçı; Mythos.. Merak ettiniz değil mi Mythos’u? Merakınızı gidermek için kesinlikle İzmir Urla’ya gitmeniz gerekecek ama inanın bana buna değecek. [resim=20091103resim-183914C7][/resim] Amerikan Zagat dergisi, 3 yıldızı, “nerede olursa olsun tadı için mutlaka gidilecek mekanlar”a veriyor. İşte Mythos 3 yıldızı şimdiden hak etti. Zagat vermese de ben “gecce guide” olarak veriyorum ve 2010 Mekan Oscarları’na aday gösteriyorum. Ayrıca sevgili Mehmet Yaşin’e de yeni bir lezzet durağı çıktığına inanıyorum. [resim=20091103resim-183914A7][/resim] [b]ARTIK MYTHOS VAR[/b] Mythos’u Urla’da, eskiden Levent’te olan Sherlock Holmes’un sahibi Cüneyt Cem Bişkin açtı. Emekli olup memleketi olan İzmir’e yerleşmiş Cem. 3 sene boyunca bölgede gittiği her yerde gençliğinin EGE lezzetlerini aramış. [resim=20091103resim-183914C2][/resim] “Nereye gitsem hep aynı soğuk ve sıcak mezeler var. Üstelik ekonomik olsun diye hepsinin lezzetleri bozulmuş, gerçek EGE mutfağı bu değil" diye yakındığı dostlarının ısrarı üzerine URLA İSKELE’sinde eski liman binası olan bir binayı dekore ederek çok şirin otantik bir EGE LEZZETLERİ RESTAURANT’ını açmaya karar vermiş. İstanbul’dan getirdiği eski dostu ve elemanı SİNAN SAÇIK’a, Yunan adalarından getirttiği usta aşçılardan 2 ay boyunca Ege lezzetleri konusunda kurs aldırmış. [resim=20091103resim-183914D5][/resim] MYTHOS’ta tüm Ege mezeleri orijinal olarak sunuluyor gerçek lezzetlerinde. Mezeler tazelikte pişirilme şekilleriyle hep diri hafif ve üstün lezzetli. ZATEN İDDİALI OLDUĞU KONUDA NEFİS VE DEĞİŞİK MEZELERİ VE AĞIZ SULANDIRAN SICAK MEZELERİ VAR. Bu mezeleri bölgede başka mekanlarda bulmak imkansız. TUZLU SARDALYA, KEÇİ PEYNİRİ VE FETA Selanik’ten getirtiliyor. Torik Lekerda ise İstanbul’dan. [resim=20091103resim-183914B8][/resim] Lezzetlerine uygun kimyasal işlemden geçmemiş saf sızma zeytinyağını GERMİYAN köyünden bulmuşlar. Salçalar bile köylerden toplanıyor. Tatlı Lor Manyas’tan, süzme yoğurt Tire’den. Greek salata da kullanılan Kalamata zeytin Aydın bölgesinden tedarik ediliyor. Rum usulü Ahtapot ızgaranın lezzeti Girit’tekini aratmıyor. Özel bir marineden geçiyormuş ahtobotlar yakalanır yakalanmaz. [resim=20091103resim-183914E8][/resim] Balıklar günlük ve taze olarak balıkçı kayıklarından toplanıyormuş. Rum ara sıcaklarında sınır yok.. Haftalık olarak değiştiriliyor, haftada en az 10 değişik deniz ürünleri ara sıcakları mevcut. Meze dolabında 30’dan fazla çeşit var. [resim=20091103resim-183914F2][/resim] Yani anlayacağınız MYTHOS, sıradan bir İzmir balıkçı lokantası değil. Gerçek butik bir gourmet lezzet köşesi. Bu arada MYTHOS’ta balık sevmeyenler için STEAK çeşitleride bolca mevcut. Marineleri Sinan Usta'nın sihirli ellerinde lezzet buluyor. Bu yeni lezzet durağına ilgi yoğun olduğu için rezervasyon yaptırmayı unutmayınız. [b]MYTHOS FISH & STEAK GOURMET DINING ISKELE BALIKCI LİMANI URLA-IZMIR REZ: 0232 752 31 34 - 0541 281 77 99 www.idealideas.com.tr[/b]