YASAK ŞEHRİN GİZLİ LEZZETLERİ ARTIK İSTANBUL’DA…

Yayın Tarihi : 06-11-2012 13:43
Etiler Nispetiye Caddesi’nde 8 Kasım’da açılacak olan P.F. Chang’s China Bistro, bugün restoranda gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtıldı. P.F. Chang’s birbirinden eşsiz lezzetleri, seçkin dekorasyon ve servis anlayışı, girişinde misafirlerini karşılayan heybetli atlarıyla İstanbul’un yeni buluşma mekanı olacak. [resim=20121106resim-185623D8][/resim] Arizona Scottsdale’de 1993 yılında kurulan ve dünyada 225’den fazla şubesi bulunan P.F. Chang’s, artık İstanbul’da.. Amerikan modernliğiyle Çin kültürünü buluşturan kültürel yapısı ve huzur veren atmosferi nedeniyle kendine has bir hayran kitlesi yaratmış olan P.F. Chang’s’in Nispetiye Caddesi’ne bambaşka bir renk getireceği kesin. Mekan; ihtişamlı restoranı, heyecan verici barı, iki terası ve kış bahçesiyle dikkat çekiyor. [resim=20121106resim-185623G8][/resim] Ferah ve seçkin dekorasyonuyla farklı bir yemek deneyimi yaşatan modern bistro havasındaki P.F. Chang’s lezzetli tarifleri, benzersiz tatlıları, paylaşılabilecek kadar büyük porsiyonlarının yanı sıra şarap, özel kokteyller, sake, bira, çay ve kahve çeşitlerinden oluşan geniş bir içecek menüsüyle misafirlerine en iyi hizmeti sunmaya hazırlanıyor. [b]Eşsiz ve bizden…[/b] Basın toplantısı ve açılış için İstanbul’a gelen P.F. Chang’s kurucularından Philip Chiang sözlerine P.F. Chang’s’in sloganı ve felsefesi olan “Burada olmanızdan dolayı çok mutluyuz ve tekrar gelmeyi istemeniz için elimizden geleni yapacağız” ile başladı ve “Bu slogan, bizim size daha önce hiç yaşamadığınız bir yemek zevki ve unutulmaz bir anı yaşatabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı ortaya koyan felsefemizdir” diye devam etti. [resim=20121106resim-185623C6][/resim] Tüm P.F. Chang’s restoranlarında yemeklerde aynı eşsiz lezzeti sunmanın önemine değinen Chiang, “P.F. Chang’s markası olarak tüm lokasyonlarda aynı lezzeti yakalayarak, misafirlerimize her restoranımızda aynı eşsiz lezzeti sunabilmeyi hedefliyoruz. Burada yediğiniz bir Mongolya Bifteği’nin tadı, görünüşü ve sunumu Dubai’de, LasVegas’ta veya Meksika’da yediğiniz biftek ile aynı olacak. Türkiye’de sunacağımız menünün misafirlerimizin damak tadına son derece uygun olacağını düşünüyoruz.” diyerek bu konuya verilen önemi vurguladı. [resim=20121106resim-185623C6][/resim] P.F. Chang’s Global Pazarlama Direktörü Genaro Perez, akıldaki bu felsefe ile dünya çapında nasıl bu kadar önemli ölçüde büyüdüklerine dikkat çekti ve Türkiye’ye verdikleri önemi şu sözleriyle ifade etti. “Şu anda 10’dan fazla ülkede hizmet veriyoruz ve her hafta 900 bin misafir ağırlıyoruz. Bizim için, Türkiye gibi yüksek önem taşıyan bir pazarda ilk restoranımızı açıyor olmak büyük bir mutluluk” [resim=20121106resim-185623D3][/resim] Misafir memnuniyetinin P.F. Chang’s felsefesinin temelini oluşturduğunu belirten Perez, “P.F. Chang’s’de yemekleriniz siz sipariş verdiğiniz anda tamamen taze ürünler ile hazırlanmaya başlar. Bu, her yerde bulamayacağınız özel bir uygulamadır. [resim=20121106resim-185623E1][/resim] Ayrıca misafirlerimizin özel tercihlerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek, glüten hassasiyeti olan ve vejetaryen yemek tercihi bulunanlar için de özel yemekler hazırlanabilmektedir” diye ekledi. [b]Türkiye’ye ciddi yatırım yapıyoruz, 1000 kişiye istihdam sağlıyoruz[/b] [resim=20121106resim-185623B7][/resim] P.F. Chang’s Türkiye Genel Müdürü Mete Kalaycı “P.F. Chang’s olarak Türkiye pazarına ciddi bir yatırım ile giriş yaptık ve hedefimiz her yıl bir veya iki restoran açarak öncelikle İstanbul’da, daha sonra farklı illerde büyümek.” diyerek sözlerine başladı ve “Misafirlerimizin kusursuz servis alabilmeleri için piyasadaki restoranların ortalamasının çok üstünde bir işe alım gerçekleştirdik ve çalışanlarımızın eğitimleri için hiçbir yatırımdan kaçınmadık.” diyen Kalaycı, “Sadece işe alım yapmanın yanı sıra çalışanlarımıza ve dolayısıyla çalışma şartlarına büyük önem veriyoruz. Türkiye operasyonumuz kapsamındaki ilk restoranımızda 170 kişiye istihdam sağlıyoruz. Açılış kadromuz sadece restoran için 160 kişi. Ancak doğrudan sağladıklarımıza ek olarak dolaylı yoldan istihdam sağladığımız tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte istihdam ettiğimiz kişi sayısı bin kişiye ulaşıyor.” diyerek istihdam rakamlarından da bahsetti. [b]P.F. Chang’s’den notlar..[/b] - Mekan rezervasyonla çalışmayacak.. Sadece kalabalık gruplar için 2. kattaki özel alan için rezervasyon alınacak.. - Yemeklerde 3 malzemeden başka malzeme kullanılmamasına özellikle dikkat ediliyor.. Amaç son derece sade ama lezzetli yemekler yaratabilmek. [resim=20121106resim-185623F4][/resim] - Yemekler asla önceden hazırlanmıyor.. Her şey anlık ve taze olarak üretiliyor.. [resim=20121106resim-185623D5][/resim] - Fiyatlar P.F. Chang’s görkemine göre son derece uygun.. Hatta en pahalı yemek 54 TL.. [resim=20121106resim-185624C2][/resim] - Mekan büyük partiler için de son derece ideal bir ortam sunuyor. - Restorana girdiğinizde kırmızı ve mavi üniformalı garsonlar göreceksiniz.. Kırmızı üniformalı garsonlar local garsonlar.. Mavi üniformalılar da eğitmenler.. Mavi üniformalı garsonlar kırmızı üniformalı garsonları yetiştirip yurtdışındaki diğer restoranlara gidiyorlar.. [resim=20121106resim-185624E8][/resim] - Yemekler inanılmaz lezzetli.. Basın toplantısında tattığımız Dynamite Shrimp’e özellikle bayıldım.. [resim=20121106resim-185624A1][/resim] Bunun dışında Peking Dumplings, Sesame Chicken, MuShu Porkor Chicken da cidden enfesti.. [b]Bu restoranı kim yarattı?[/b] Philih Chiang görüp görebileceğiniz en tatlı Çinli.. Çok güler yüzlü ve çok ilgili.. Dünyaya damgasını vuran P.F Chang’s’un kurucusu ama sanmayın ki bu alanda eğitim almış.. Chiang aslında grafik tasarımı okumuş.. Chiang’ın annesi, 1960’ların başında, Amerika Birleşik Devletleri’nde Çin yemeği sunan bir restoran açmaya karar vermiş.. Çünkü kendi geleneklerine uygun Çin yemeği bulamamaktan ve yiyememekten şikayetçiymiş.. Bu sebeple de The Mandarin’i yaratmış.. [resim=20121106resim-185624B5][/resim] Philip Chiang, Los Angeles’ta Art Center College of Design’dan Güzel Sanatlar diplomasıyla mezun olduktan sonra, Batı Hollywood’ta Mandarette şube konseptini açmadan önce birkaç yıl da The Mandarin’i işletmiş.. Hatta annesinin bu teklifini de kahkahalar eşliğinde şu sözlerle aktardı bize: ‘Sanatçılar genellikle çulsuz olurlar, bari gidip biraz para kazanayım..’ Bu ilk deneyiminden sonra da Batı Hollywood’da Mandarette şubesini açmış Chiang. Daha küçük ve daha ekonomik bir kafe olan restoran, ‘organik yemek (grazing food)’ sunmaya başlamış ve kısa sürede büyük ilgi görmüş. Aynı zamanda restoran işletmecisi Paul Fleming’in de dikkatini çekmeyi başaran Philip Chiang, 1992 yılında Arizona’da bir Çin restoranı konusunda danışmanlık vermeyi kabul etmiş, bir yıl sonra da ilk P.F. Chang’s China Bistro’yu hizmete açmış.. Philip Chiang, bugün dünyada 200’ün üzerinde şubesi bulunan P.F. Chang’s restoranının, konukların başka bir yerde bulamayacakları iştah açıcı yemekler sunma vizyonunun devam etmesini sağlamak üzere mutfak danışmanlığı görevini yürütüyor.. Mevcut menüye dair sorumluluğunun yanı sıra yeni yemeklerin geliştirilmesini de gözlemliyor. Evet Nispetiye Caddesi’nin yeni gözdesi olacak P.F. Chang’s 8 Kasım’da açılıyor.. Mutlaka gidin ve bu lezzet ötesi mutfağı keşfedin.. Eminim, tutkunu olacaksınız..