GECCE GURME KURULU SUMMER GUIDE İÇİN TOPLANDI!

Yayın Tarihi : 30-04-2012 16:11
Haziran ayında çıkacak Summer Guide Dergisi'ne çok dikkatli bakmanızı şimdiden tavsiye ediyorum size.. Çünkü bu sene elinizde tutacağınız dergi, diğer on seneye oranla en kapsamlı yaz rehberiniz olacak.. [url=https://www.gecce.com.tr/video-2012-summer-guide-gecce-gurme-kurulu-toplantisi]Video için tıklayın[/url] Summer Guide'ın rakibi yok, tıpkı Winter Guide'ın ya da The Best Places İstanbul'un olmadığı gibi.. Bizim tek rakibimiz sadece kendimiziz.. [resim=20120430resim-185318A4][/resim] [resim=20120430resim-185318C4][/resim] O nedenle işimiz daha zor.. İddiamız çok büyük.. Amacımız her sene bir önceki senenin dergisini geçebilmek çünkü.. [resim=20120430resim-185318F5][/resim] [resim=20120430resim-185318B2][/resim] Bu yaz size önderlik edecek Summer Guide 2012; içeriğinden, mizanpajına, mekanlarından bilgilendirmelerine kadar bambaşka olacak.. Her şeyi değiştiriyoruz; bambaşka bir dergiyle karşınıza çıkmak için ben ve ekibim hummalı bir çalışmanın içindeyiz.. [resim=20120430resim-185318E6][/resim] [resim=20120430resim-185318E1][/resim] Hazırlıkları başlattık. İlk toplantımızı da 27 Nisan Cuma geccesi İstanbul’un en özel butik oteli olan Les Ottomans’daki Yalı Hatun Restaurant’ta gerçekleştirdik.. Türkiye'nin rakipsiz en iyi guide'ı olan "Gecce Summer Guide/2012'nin seçkin Gurme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen bu toplantının detaylarını birazdan anlatacağım ama önce biraz Yalı Hatun’dan bahsetmek istiyorum. [resim=20120430resim-185318B4][/resim] [resim=20120430resim-185318E8][/resim] Otelin iç kısmında lobiden giriş yapılabilen, zengin bir dekorasyona sahip muhteşem Boğaz manzarasının hâkim olduğu Yalı Hatun Bosphorus Restaurant konuklarına Executive şef Çağla Önal’ın titizlikle hazırladığı zengin sabah kahvaltısı, hiçbir yerde tadamayacağınız özel menüsü, öğle ve akşam yemekleri, eğlenceli çay saati ile hizmet vermenin yanı sıra geç saatlere kadar açık olan barının sımsıcak atmosferinde DJ Evren’in de özel performansıyla unutamayacakları bir keyfi beraberinde sunuyor. Gelelim Yalı Hatun’un lezzetlerine.. Tam anlamıyla harikalar yarattı Yalı Hatun ekibi Gurme Kurulu yemeğinde.. [resim=20120430resim-185318B4][/resim] [resim=20120430resim-185318E7][/resim] Lezzet şöleni ördek ciğeri ve ızgara anansla başladı.. Ardından denizden bir üçlü, kabak çiçeği ravioli geldi.. Izgara kılıç ve yeşil fasulye salatası gerçekten olağanüstüydü.. Çilek sorbe, kuzu karski ve ratatouille ile devam eden şölen, kırmızı şarap ve karamelli armutla son buldu.. Restoran Müdürü Emre ile Emre Gülşen ve Executive şef Çağla Önal her şeyin eksiksiz olması için ekipleriyle birlikte bir saniye durmadılar. [resim=20120430resim-185318E8][/resim] [resim=20120430resim-185318B7][/resim] Bu nedenle huzurlarınızda tüm Yalı Hatun ekibine tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.. Ve işte beklenen ana geliyoruz.. Gecce Gurme Kurulu’nun her toplantısı gerçekten çok keyifli ve bol tartışmalı geçer.. Bu sefer de durum değişmedi.. [resim=20120430resim-185318B5][/resim] [resim=20120430resim-185318A5][/resim] Toplantıya Gecce Yayın Kurulu Başkanı Kenan Erçetingöz, Cumhuriyet Gazetesi yazarı gurme Ali Sirmen, Sabah Gazetesi yazarı, gurme Ahmet Örs, ünlü şef ve gurme Vedat Başaran, gecce hayatının duayenlerinden, besteci ve yorumcu Olcayto Ahmet Tuğsuz, Hilton İstanbul Operasyon Müdürü Hasan Sabuncu, ünlü işletmeci gurme Gülsün Sami ve Uzman Diyetisyen Dilara Koçak katıldı. Doğuş Grubu Başkanlık Ofisi Bölüm Başkanı Levent Veziroğlu da Gecce Gurme Kurulu’nun en yeni üyesi olarak kurulumuzu onurlandırdı.. [resim=20120430resim-185318C1][/resim] [resim=20120430resim-185318F1][/resim] Bodrum Kempinski Hotel’in Kurumsal İlişkiler Müdürü Gizem Oflazoğlu da Bodrum’dan sorumlu gurme olarak bu yıl Gecce Gurme Kurulu’na renk kattı.. Mimar ve Habertürk Gazetesi Yazarı Ali Esad Göksel, The North Shield Pub’ların kurucusu ve Vatan Gazetesi Gurme Yazarı Teoman Hünal, Milliyet Gazetesi Gurme Yazarı Ali Rıza Kardüz (Güngör Uras) ve Hürriyet Gazetesi Gurme Yazarı Mehmet Yaşin, yurtdışında olduğu için toplantımıza telekonferas aracılığıyla katıldılar.. [resim=20120430resim-185318D5][/resim] Toplantımızın amacı Haziran ayında piyasada olacak Summer Guide'n içinde yer alan mekanları tespit etmek, hangilerin girip hangilerinin girmeyeceğine karar vermek, mutfaklarını belirlemek ve yeni açılacak mekanları en ince ayrıntısına kadar tespit etmekti.. [resim=20120430resim-185318C2][/resim] [resim=20120430resim-185318F9][/resim] Konu yelpazesi bu kadar geniş olunca İstanbul yeme içme kültüründen başlayıp, eğlence hayatına daldık haliyle.. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan eğlence sektörünün içindeki artılara eksilere, yeni açılan mekanlardan içsel değişiklikler yapacak mekanlara, restoran sahiplerinin bu konuyla ilgili enteresan, bir o kadar ilginç ve yenilikçi fikirlerine kadar bir çok konuya ev sahipliği yaptı beynimiz.. Ve tabii ki İstanbul’un tüm mekanları gurmelerimiz tarafından yıldızlandırıldı.. ‘Hangi mekan, kaç tane yıldız aldı peki?’sorusunu soranlara hiç yıldız alamayanlar ve acımasızca eleştirilen mekanlar olduğunu da söylemek isterim.. Ve tabii ki tüm bunları öğrenmek için Haziran ayını beklemeli ve Gecce Summer Guide’ı almalısınız derim.. [b]İSTANBUL GECCELERİ Mİ BODRUM GECCELERİ Mİ? [/b] Gizem Oflazoğlu’nun katılmasıyla da Bodrum geccelerinin konuşulma oranı daha bir arttı masada haliyle.. Bu yaz Bodrum’da neler olacak, hangi mekanlar açılacak, kim nerde olacak, hangi işletmeci hangi mekanı işletecek, eğlencenin rotası bu yaz nereye kayacak gibi konular masada zirvede yaptı.. [resim=20120430resim-185318D7][/resim] Bodrum gecceleri övülse de İstanbul gecceleri unutulmadı elbette.. Bu yaz İstanbul gecceleri de pek hareketli olacağa benziyor.. Neden mi? Detaylar Gecce Summer Guide’da olacak :) [b]KARATAY DİYETİ VE LAHMACUN![/b] Bir ara gurmeler masasına lahmacun damgasını vurdu.. Nasıl mı? Biliyorsunuz şu aralar memlekette bir Canan Karatay fırtınası esiyor.. Vedat Başaran da bu fırtınadan esinlenerek çıkışta lahmacun yiyelim, nasıl olsa Canan Karatay izin veriyor dedi.. Gülsüm Sami de evet evet Canan Karatay iki yumurtaya da izin veriyor.. Bayılıyorum bu kadar serbest bırakmasına dedi.. Olcayto Ahmet Tuğsuz da lahmacın hazımsızlık sorununa birebir valla, bence de yiyelim’ diyerek finali koydu.. Tabii o kadar çok yemek yendi ki masada, lahmacuna hazımsızlığı gidermek için bile olsa yer kalmadı.. [resim=20120430resim-185318D8][/resim] [resim=20120430resim-185319F8][/resim] [b]VE GELDİK TOPLANTININ SONUNA..[/b] Evet yine hararetli tartışmalar, keyifli sohbetler derken bir toplantıyı daha güzel bir şekilde kapatmış olduk.. Kararlar alındı, mekanlar tespit edildi, hangi yeniliklerden bahsedileceği konusunda fikir birliğine varıldı.. Şimdi hazırlık zamanı.. Önümüzdeki ay aynı ekip yine bir araya gelecek ve dergi çıkmadan önce son kez durum değerlendirilmesi yapılacak.. Sonuç itibariyle Haziran ayında elinize alacağınız dergi, yine dolu dolu, yine kendi alanında ilk ve yine kült bir eser olarak kitaplığınızdaki yerini alacak.. [resim=20120430resim-185319D8][/resim] Hangi mekanda ne yiyip, ne içebileceğinizi, hangi restoranda verdiğiniz paranın karşılığını alabileceğinizi, hangi barın şarap mönüsünün iyi olduğunu, pahalı ve ucuz yerleri, sabaha kadar açık olan mekanları, mekanın otoparkının olup olmadığını, gay'lere özel yerleri, gurme kurulunca tavsiye edilen, "en iyi" ve "çok iyi" olarak değerlendirilen mekanlara ilişkin tüm bilgileri, Haziran ayında piyasaya çıkacak olan Gecce Summer Guide / 2012'de bulacaksınız.. Siz siz olun bu yaz da her yaz yaptığınız gibi kılavuzunuzu asla değiştirmeyin.. Yani Gecce Summer Guide’dan asla vazgeçmeyin..