GECCE GURME KURULU TOPLANDI!

Yayın Tarihi : 08-06-2009 12:31
Eğlence ihtilalini başlatan bir mekanda, Türkiye'nin 11 tane en ünlü gurmesi bir araya gelirse ne olur? Tabii ki devrim olur! Peki ne devrimi olur? Tabii ki yeni 'gecce guide'ın devrimi olur! Evet yaz geldi; bizim için yazın en önemli habercisidir 'Gecce Summer Guide!' Ne zaman 'summer guide' hazırlıkları başlar, anlarız ki sıcacık, kıpır kıpır bir yaz tüm coşkusuyla sağdan soldan bize doğru gelmektedir. İşte yine öyle bir dönemdeyiz.. Size yaz boyu kılavuzluk etmesi için süper bir guide hazırlıyoruz. [resim=2009060899gurme1(1)jpg][/resim] [resim=2009060899gurme2(1)jpg][/resim] Biliyorsunuz, 'Gecce Winter Guide'da yepyeni bir uygulama başlatmıştık; mekanları mutfaklara göre değil, semtlerine göre ayırıyorduk. Bu uygulama 'Gecce Summer Guide'da da devam ediyor. Fakat sanmayın ki mekanların mutfaklara göre ayrıldığı bir bölüm yok guide'da.. Elbette ki var, biz sizin için her şeyi düşünüyoruz merak etmeyin.. Gecce Summer Guide öyle bir guide ki, neyi nasıl istiyorsanız o şekilde buluyorsunuz.. O yüzden endişeye mahal yok, yine her şey alıştığınız gibi; yani dört dörtlük! Gecce Summer Guide'ın dört dörtlük olmasında en büyük pay hiç kuşkusuz Türkiye'nin en önemli isimleriyle birlikte çalışmamız.. Bana söyler misiniz hangi dergide böyle bir ekip var ya da hangi derginin gurme kurulu bu kadar elit, bu kadar seçkin ve kendi alanlarında bu kadar guru? [resim=2009060899gurme3(1)jpg][/resim] [resim=2009060899gurme4(1)jpg][/resim] [resim=2009060899gurme5(1)jpg][/resim] Joke Perestroyka'da düzenlenen Summer Guide değerlendirme toplantısında masaya oturan isimlere uzaktan şöyle bir baktım da, 'tanrım ne kadar şanslıyız ki böyle güçlü bir ekiple çalışıyoruz' dedim kendi kendime..Yani şu isimlere bakar mısınız? Gurme Kurulu Başkanı Kenan Erçetingöz, Cumhuriyet Gazetesi yazarı ünlü gurme Ali Sirmen, Milliyet Gazetesi yazarı ve duayen gurme Ali Rıza Kardüz, Hürriyet Gazetesi yazarı ünlü gurme Mehmet Yaşin, Habertürk Gazetesi yazarı, ünlü gurme Ali Esad Göksel, Sabah Gazetesi yazarı gurmeler gurmesi Ahmet Örs, Vatan Gazetesi yazarı, gurme Teoman Hünal, TUROB Başkan Yardımcısı ve gurme Vedat Başaran, Hilton Operasyon Müdürü ve gurme Hasan Sabuncu, ünlü gurme, besteci ve yorumcu Olcayto Ahmet Tuğsuz, Doğuş Grubu Başkanlık Ofisi Bölüm Başkanı, gurme Levent Veziroğlu ve Milliyet Gazetesi Yazarı, diyetisyen gurme Dilara Koçak.. [resim=2009060899gurme6(1)jpg][/resim] [resim=2009060899gurme7(1)jpg][/resim] Evet işte bu isimlerle Gecce Summer Guide 09 için eğlence ihtilalinin başladığı Joke Perestroyka'da bir araya geldik.. Bu sene bu ekibe gecce.com'un Reklam Grup Başkanı Sevgili Gül Erçetingöz de eşlik etti; dolayısıyla gecce daha da bir renklenmiş oldu.. Toplantının ilk ayağı o meşhur 'tank'ın gölgesinde bahçede gerçekleştirildi.. Eee ne de olsa ekip uzun bir süreden sonra tam kadro bir aradaydı ve biraz muhabbet şarttı.. İşte bu muhabbet kısmı Perestroyka'nın görkemli bahçesinde şen kahkahalar eşliğinde gerçekleşti.. Ardından bizim için hazırlanmış görkemli bir masaya geçildi.. Bu masa da Perestroya'nın en güzel odalarından biri olan müzik odasına yerleştirilmişti.. [resim=2009060899gurme8(1)jpg][/resim] [resim=2009060899gurme9(1)jpg][/resim] Herkes masaya oturdu, yemek servisinin başlamasını bekliyordu ki, olaya Kenan Erçetingöz el attı.. 'Önce iş sonra yemek' diyerek gurmeleri en sevdiği şeyden mahrum bıraktı Kenan Bey.. Dosyalar açıldı, gözlükler takıldı, kalemler ele alındı ve işte beyin fırtınası başladı.. Tanrım, o ne hararetli bir toplantıydı.. Fark ediyorum da her sene bu hararetin dozu biraz daha artıyor.. Ki hararet dozunun bu kadar yüksek olması da normaldi; neden derseniz ee kolay iş değil Türkiye'nin en önemli mekan oscarlarına karar vermek, guide'da yer alan mekanları seçmek, onları yıldızlamak.. Ama diyebilirim ki toplantının en hararetli anları ödüllere karar verildiği anlardı.. [resim=2009060899gurme10(1)jpg][/resim] [resim=2009060899gurme12(1)jpg][/resim] En iyi meyhane neresi, en iyi et-kebap, en iyi eğlence derken Kenan Erçetingöz bu seneki farklılığı dile getirip yeni kategorisini de açıkladı. Geçtiğimiz yıl 'mesleği babadan devralan çocuklar' ödülü vermiştik, bu yıl da en iyi kadın işletmecileri seçiyoruz. Ki biz seçtik; siz biraz daha merak edin.. Yine bol sürprizli, çok görkemli, şahane, geccenin yıldızlarının eşlik edeceği muhteşem bir ödül töreni hazırlıyoruz sizin için.. Yine herkesin ağzı açık kalacak, yine herkes gecce.com'u ve onun muhteşem ödül törenini konuşacak. Ah Tanrım biz bu işi biliyoruz :) [resim=2009060899gurme13(1)jpg][/resim] [resim=2009060899gurme14(1)jpg][/resim] Neyse Summer Guide'ıma daha fazla ihanet etmeden yine o konuya dönelim. Oscar ödüllerine karar verildikten sonra sıra guide'ın içine gidecek mekanların seçilmesine ve onların yıldızlanmasına geldi. Evet yanlış duymadınız bizim guide'a öyle her mekan giremiyor.. Ne değerlendirmelerden geçiyor o mekanlar bir bilseniz.. Yani sizin öyle göz ucuyla baktığınız ya da size lazım oldukça elinize aldığınız bir dergi belki de ama madalyonun öbür yüzü öyle değil.. O emeği düşünerek ele alın summer guide'ı bu kez olur mu? Çünkü her sayfada tecrübenin, deneyimin ve bilgeliğin izleri var.. O yüzden çalışmalar aylar öncesinden başlıyor, o yüzden belki de onlarca kez toplantılar düzenleniyor.. Amaç ne peki? Amaç dört dörtlük, sizlere faydası olabilecek ve her şeyden önemlisi sizleri doğru yönlendirebilecek bir dergi hazırlamak.. [resim=2009060899gurme15(1)jpg][/resim] [resim=2009060899gurme16(1)jpg][/resim] [resim=20090608resim-183903F5][/resim] Mekanlar seçildi, yıldızlamalar yapıldı ve Kenan Erçetingöz'ün engellediği yemek servisi nihayet başladı.. Çapa-Marka'nın ünlü şefleri Gazi ve Bilal Ateş kardeşlerin Joke Perestroyka için dünyaca ünlü lezzetleri yorumlayarak oluşturduğu muhteşem menüden seçildi yemekler.. Tabii ki her şey yine çok şahane ve dörtlük dörtlüktü.. Yemek boyunca masaya hakim olan tek bir şey vardı; o da keyif! Her şeyi dört dörtlük tamamlamanın verdiği bir keyifle sohbet pek bir koyulaştı.. Bu ekip zaman zaman birlikte yurtdışı seyahatleri de yapıyor.. İşte o seyahatlerde üç dört kitap yazabilecek türden anılar birikiyor.. Bu anıların toplanma merkezi de hep bizim yemeklerimiz oluyor, iyi ki de öyle oluyor, çünkü masadaki o hararetli hava ancak o şen kahkahalarla dağılıyor. [resim=20090608resim-183903B4][/resim] [resim=20090608resim-183903A9][/resim] Evet daha ne söylenebilir bilmiyorum, sanırım böyle bir derginin yayın yönetmeni olduğum için çok şanslıyım. Tüm gurme kurulu üyelerimize dergiye ışık tuttukları, bilgi ve birikimlerini paylaştıkları için çok teşekkür ederiz. O güçlü ekip sayesinde senelerdir 'Gecce Summer Guide'ı geçen bir dergi olamadı; müteşekkürüz efendim.. [resim=20090608resim-183903D3][/resim] [resim=2009060899gurme21(1)jpg][/resim] İstanbul'un en özel yaz mekanları, tatil bölgelerindeki en eğlenceli restoranlar, gecce kulüpleri, barlar, plajlar, dünyanın en 'seksi' otelleri ve daha neler neler.. Hepsi Gecce Summer Guide 09'da! Bu ay sonunda bayilerdeyiz, mutlaka alın ve size yaz boyu kılavuzluk etmemize izin verin olur mu?