GURME KURULU TOPLANDI!

Yayın Tarihi : 23-09-2008 12:44
Bizim için kışın en önemli habercisi Gecce Winter Guide'dır.. Ne zaman Winter Guide çalışmaları başlar anlarız ki sıcak bir yazı geride bırakmışız.. Yine öyle bir dönemdeyiz işte.. Gecce Winter Guide 09 için çalışmalar son sürat devam ediyor.. Bu kez farklı bir dergi hazırlıyoruz size.. 7 senedir alıştığınızdan farklı, çok değişik ve diğerlerine göre daha dolu dolu.. Peki bu seneki fark nedir? Efendim bu seneki en büyük fark, mekanlarımızı mutfaklarına göre değil de bölgelerine göre ayıracak olmamız.. Tabii ki mutfaklara göre de mekan seçebileceksiniz listelerden ama detaylı yazıları bölgelere göre ayrılmış kısımda bulacaksınız.... Canınız İtalyan Mutfağı çektiyse İtalyan Mutfağı seçeneklerinden bakacak, Nişantaşı bölgesinde herhangi bir yere gitmek istediğinizde de Nişantaşı bölümünden aradığınızı bulacaksınız.. Kısacası gitmek istediğiniz bir mekana her şekilde ulaşabileceksiniz... Biliyorsunuz dergimiz, sevgili gurme kurulu üyelerimizin destekleriyle hazırlanıyor.. Mesleğin en önemli gurularından oluşan uzman isimlerimiz her sayıda bilgileri ve deneyimleriyle bize çok şey katıyorlar. Gecce Winter Guide 09'da gurme üyelerimizin de birer sayfaları olacak mesela.. Her üyemiz bu sayfa için 5 mekan seçecek; bir nevi gurmelerimiz top 5'lerini açıklayacak. Ve seçtikleri mekanları neden, neye göre önerdiklerini de önerdiklerini anlatacaklar size.. [resim=20080923resim-183851A2][/resim] Dün gecce de gurme kurulu üyelerimizle Gecce Winter Guide 09 için sevgili Emre Mermer'in mekanı Dükkan'da bir araya geldik. Kenan Erçetingöz başkanlığında gerçekleştirilen yemeğe Ahmet Örs, Ali Esad Göksel, Hasan Sabuncu, Dilara Koçak, Ali Sirmen, Ahmet Olcayto Tuğsuz ve Teoman Hünal katıldı.. [resim=20080923resim-183851C7][/resim] En son 6 ay önce Gecce Summer Guide 08 için Topaz'da bir araya gelmişti bu ekip.. Topaz'daki yemekte de bir dahaki sefere yemeği Emre Mermer'in yerinde yaparız diye bir konuşma geçmişti.. Dün gecce bu konuşmayı hatırlatan Kenan Erçetingöz, 'hayalleri gerçekleştirmek güzeldir' diyerek açtı masadaki sohbeti.. [resim=20080923resim-183851A6][/resim] Gecce oldukça renkli karelere şahitlik yaptı.. Hangi birini anlatsam bilemiyorum şimdi ama sırayla gitmek en doğrusu sanırım.. Önce müjde verelim.. Armutlu'nun en lezzetli mekanı olan Dükkan, çok kısa bir süre sonra Nişantaşı'nda açılıyor.. Hazırlıklar tamamlanmak üzere.. Yani muhteşem lezzetler artık size çok daha yakın olacak.. [resim=20080923resim-183851E3][/resim] Hazır konu muhteşem lezzetlerden açılmışken söylemeliyim ki böyle bir et yemedim ben hayatımda.. Kenan Erçetingöz 'dünyanın en iyi et restoranı' demekle ne kadar haklıymış bunu o muhteşem etleri tadınca anladım.. Masadaki herkesi lezzetleriyle büyüledi Dükkan.. Hatta Ahmet Örs'ün sözü, çerçeve yaptırılıp duvara asılacak türdendi.. 'Ölmeden böyle bir et yiyeceğimi hayal bile etmezdim..' [resim=20080923resim-183851A5][/resim] Masadaki en büyük tezatlık bana göre Dilara Koçak ve etlerdi :) Haliyle diğer üyeler biraz gerildi, ee ne de olsa yanlarında bir diyetisyen oturuyordu.. Sevgili Ali Sirmen Emre Mermer'in elleriyle servis ettiği etlere bakıp 'Dilara Hanım yanımda bir vicdan azabı gibi otururken kendimi etlere tam veremiyorum' bile dedi.. [resim=20080923resim-183852E5][/resim] Ama Dilara Hanım, durumu 'Yemek yemek çok keyiflidir, keyfini çıkartın.. Ama tedbirinizi de alın' diyerek toparladı ve herkes rahat bir nefes aldı.. Oldukça renkli sohbetlerin gerçekleştiği geccede Ali Sirmen'den biralı palamut tarifini ve deneyimlerini öğrendik; Emre Mermer'den de muhteşem hikayeler dinledik.. [resim=20080923resim-183852F7][/resim] Ve sıra geldi Gecce Winter Guide 09'a.. Listeler açılır açılmaz da masadaki hararet arttı.. Türkiye'nin en ünlü gurmelerinin mekanlar konusu açıldığı zamanki o coşkusunu görmeliydiniz.. Resmen karşıt görüşler savaştı masada.. Sevdikleri mekanları anlatanlar, gidip de beğenmeyenler, mekanlara verilecek yıldızlar konusunda başka fikir geliştirenler vs.. Yılların usta isimlerini tatlı tatlı atışırken dinlemek çok büyük bir keyifti diyebilirim.. [resim=20080923resim-183852C3][/resim] Bu işin ne kadar önemli bir iş olduğunu Ali Sirmen'in şu sözleri çok iyi kanıtladı bence.. Sirmen dedi ki.. '25 yıllık gazeteciydim, hep politika eleştirisi yapardım, hiçbir şekilde geri dönüş almadım.. Bir gün Cumhuriyet Gazetesi'nde bir mekan eleştirisi yazdım.. Yakup 2'ydi mekan.. Lezzetleri çok güzeldi ama mekanın peçeteleri ve örtüleri rezaletti.. Ben de eğer peçetelere ve örtüye aldırmayacaksınız gidin, diye yazdım.. Ve anında değişti.. İşte basının gücünü o gün çok daha iyi anladım' [resim=20080923resim-183852G6][/resim] Dememiz odur ki, çok ciddi bir iş yaptığımızın farkındayız.. Sizler, dergiyi elinize alıp bir göz atıp bir kenara koyuyorsunuz belki ya da işiniz düştükçe bakıyorsunuz ama o derginin arkasında öyle bir deneyim, öyle bir yaşanmışlık var ki, her satırında binlerce tecrübenin öyle bir bütünleşmiş kuvveti var ki anlatamam size.. O yüzden bu sefer Gecce Winter Guide 09'a bir de bu gözle bakın olur mu? [resim=20080923resim-183852D7][/resim] Sevgili gurme kurulu üyeleriyle bir diğer toplantımız yıldızlamalar üzerine olacak.. Biliyorsunuz mekanlarımıza yıldız veriyoruz her seferinde.. Sanmayın ki o yıldızlar laf olsun, sayfa dolsun diye konuyor oraya.. O yıldızlar için her bir üyemiz çok değerli saatlerini harcıyor, emek veriyor, beyin yoruyor.. [resim=20080923resim-183852E3][/resim] '3 yıldız toplantısı' adını verdiğimiz bir dahaki buluşma bu kez Hilton'da gerçekleşecek.. Yine çok renkli, bol deneyimli ve çok öğretici bir toplantı olacağından kuşkum yok.. Dergiye ışıklı yol açan tüm gurme kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz; bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayıp, hep destekledikleri ve bildiklerini paylaştıkları için.. [resim=20080923resim-183852E1][/resim] Bizim dergilerimizin neden bu kadar kaliteli ve 'doğru' olduğunu şimdi daha iyi anlamışsınızdır.. Çünkü her satır buram buram tecrübe, yaşanmışlık kokuyor.. Bu nedenle çok iddialıyız, bu nedenle hep bir numarayız.. [resim=20080923resim-183852E6][/resim] [resim=20080923resim-183852D1][/resim] [resim=20080923resim-183852E3][/resim]