GECCE GURME KURULU WINTER GUIDE İÇİN TOPLANDI!

Yayın Tarihi : 10-10-2012 15:36
Ve şimdi yavaş yavaş ama emin adımlarla 2013 yılına hazırlanıyoruz.. Hem de ne hazırlanma! Şu kadarını söyleyeyim 2013 yılında Gecce Yayın Grubu’nun yaptıklarına ve ortaya çıkardıklarına inanamayacaksınız.. [resim=20121010resim-185606B2][/resim] Bilirsiniz biz de kışın ilk habercisi Gecce Winter Guide’dır.. [resim=20121010resim-185606E4][/resim] Şimdi tüm ekip soluksuz bir şekilde Gecce Winter Guide’ı hazırlıyoruz.. Her zaman ki gibi yine bomba gibi bir içerik sizleri bekliyor.. İstanbul’un en iyi mekanları ve otelleri, İstanbul’da gidebileceğiniz alternatif mekanların bilgileri, Ankara’nın, İzmir’in, Kıbrıs’ın en seçkin restoran ve otelleri, Kapadokya’nın en iyi butik otelleri, yurtiçi ve yurtdışının en iyi kayak merkezleri, konaklama adresleri ve daha bir çok şey Gecce Winter Guide 2013’te sizlerle olacak.. [resim=20121010resim-185606E7][/resim] Tabii ki Gecce Winter Guide’a girecek mekanlar rast gele seçilmiyor.. Sizin bir iki dakikada okuduğunuz o her bir yazının arkasında inanılmaz bir tecrübe, deneyim ve bilgelik var.. [resim=20121010resim-185606B5][/resim] Her biri birbirinden uzman Gecce Gurme Kurulu bize her dergide ışık tutmaya devam ediyor.. Bilirsiniz bizim gurme kurul toplantılarımız pek hararetli geçer.. E kolay değil onlarca mekan arasından en iyisini seçmek.. [resim=20121010resim-185606F2][/resim] Dün gecce de Türkiye’nin en ünlü gurmeleriyle Lacivert’te bir araya geldik.. [resim=20121010resim-185606F8][/resim] Kenan Erçetingöz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Güngör Uras, Levent Veziroğlu, Hasan Sabuncu, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Teoman Hünal, Ahmet Örs, Gülsün Sami ve Dilara Koçak katıldı.. [resim=20121010resim-185607B6][/resim] Yurtdışında olan Ali Esad Göksel, Mehmet Yaşin’le; rahatsız olan Vedat Başaran ve Ali Sirmen’le de telekonferans gerçekleştirildi.. [resim=20121010resim-185607F7][/resim] Toplantının detaylarına geçmeden önce biraz Lacivert’ten bahsetmeliyim.. Lacivert muhteşem manzarasıyla Kanlıca’nın en gözde mekanlarından biri.. Alabildiğine uzanan lacivert bir denizin üzerinde arz-ı endam eden mekan lezzetleriyle de baş döndürüyor.. Mekanın lezzet uzmanı Hüseyin Ceylan adeta harikalar yaratıyor.. Deneysel mutfağın başını çeken isimlerden biri olan Ceylan, dün gecce de bizler için uzun süre unutamayacağımız bir ziyafet hazırlamış.. [resim=20121010resim-185607C9][/resim] Bu arada ziyafeti asla cümleyi süslemek için kullanmadım; gerçek bir ziyafetten bahsediyorum sizlere.. Şu menüye bir göz atın; demek istediğime hak vereceksiniz.. [resim=20121010resim-185607B5][/resim] Fincanda safranlı, pırasalı kırlangıç balığı çorbası, portakal suyunda pişirilmiş kereviz gün kuru kayısı ile, haşhaşla kaplanmış taze orkinos balığı, kurutulmuş Tokat biberine doldurulmuş siyes bulguru ve çakal erikli biber dolması, Antakya yöresinin halhali zeytini ile Bozcaada kalamar yahni, Zahterli Çimçim karides, fırında pişirilmiş Bozcaada barbunu körpe roka ve taze enginar pane eşliğinde, Bozcaada ahtapot ızgara rezene beğendi eşliğinde, çam sakızlı sorbe, taze kabaklı kabak çiçeğine doldurulmuş Mersin yemişli ve ayva yahni eşliğinde Lacivert’çe levrek ve son olarak Bandırma lor peyniri üzerinde taze orman meyveleri özel sos eşliğinde.. [resim=20121010resim-185607G2][/resim] Şimdi bu ziyafet değil de nedir? Başta Gecce Mekan Oscarları’nda Hüseyin Ceylan’a ‘En İyi Yaratıcı Şef’ ödülünü veren Kenan Erçetingöz olmak üzere, tüm gecce gurme kurulu üyeleri lezzetlere bayıldılar ve her şeyi ‘muhteşem’ olarak özetlediler.. Tüm gurme kurul üyeleri de ‘Bu sene yaratıcı şef ödülünü en doğru isme verdiğimizi bir kez daha görmüş olduk’ diyerek yemek sonunda Executive Chef Hüseyin Ceylan’ı tebrik ettiler.. [resim=20121010resim-185607C5][/resim] Gerçekten de tebrikler, tek kelimeyle her şey dört dörtlüktü.. Ve geçelim artık toplantı detaylarına.. [resim=20121010resim-185607E8][/resim] Sayfalarca uzanan mekan listeleri arasında saatlerce uğraştı gecce gurme kurul üyeleri.. İyiler seçildi, kötüler elendi.. Mekanlar hakkında yorumlar yapıldı; bazıları acımasızca eleştirildi.. Konu yelpazesi bu kadar geniş olunca İstanbul yeme içme kültüründen başlayıp, eğlence hayatına daldık haliyle.. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan eğlence sektörünün içindeki artılara eksilere, yeni açılan mekanlardan içsel değişiklikler yapacak mekanlara, restoran sahiplerinin bu konuyla ilgili enteresan, bir o kadar ilginç ve yenilikçi fikirlerine kadar bir çok konuya ev sahipliği yaptı beynimiz.. [resim=20121010resim-185607D3][/resim] Ve tabii ki İstanbul’un tüm mekanları gurmelerimiz tarafından yıldızlandırıldı.. ‘Hangi mekan, kaç tane yıldız aldı peki?’sorusunu soranlara hiç yıldız alamayanlar ve acımasızca eleştirilen mekanlar olduğunu da söylemek isterim.. Ve tabii ki tüm bunları öğrenmek için Kasım ayını beklemeli ve Gecce Winter Guide’ı almalısınız derim.. Mekanlar seçilip puanlamalar yapıldıktan sonra masada çok lezzetli bir sohbet başladı.. [resim=20121010resim-185607E2][/resim] Ekonomi ve lezzet duayeni Güngör Uras, mekanlar ve mutfaklar hakkında çok hoş açıklamalar yaptı.. İstanbul’da balık denilince vazgeçilmez adresinin Kıyı olduğunu söyleyen Güngör Hoca bunun nedenini de şöyle açıkladı: ‘Menüsü de tadı da asla değişmiyor.. Kıyı politikası diye bir şey var. Gittiğiniz zaman ne yiyeceğinizi biliyorsunuz.. Eski müşterileri bir yerde, yenileri bir yerde topluyor.. Böylece sanki evinizde gibi hissetmenize sebep oluyor” [resim=20121010resim-185607B7][/resim] Aslında asıl balıkçısının Ambassedeurs olduğunu belirten Uras, ‘Nedense çok iyi bir balıkçı ama kimse gitmiyor.. Popülerliği sıfır.. Oysa ki manzarası da lezzetleri de harika.. Balık yumurtası ve havyar hiçbir yerde yoktur örneğin Ambassedeurs’ta vardır.. Ancak gelin görün ki ilgi sıfır’ dedi.. [resim=20121010resim-185607D8][/resim] Tabii gecce kurul üyelerimizden biri Doğuş Grubu’nun lezzet grubu Dream’in CEO’su Levent Veziroğlu olunca sektörde neler olup bittiğine dair fikir alışverişleri yapıldı, merak edilenler soruldu, bu kış hangi mekanlar in olacak, kimler nereye kadar dayanabilecek gibi konulara da açıklık getirildi.. Bu sene toplantımızın bir de özel bir misafiri vardı.. Gecce Reklam Grup Başkanı sevgili Gül Erçetingöz de bu sene toplantıya sohbeti, neşesi ve güler yüzüyle renk kattı.. Tabii Gül Hanım’ın da toplantıda olması sohbetin gidiş yönünü de değiştirdi ve reklam sektörüyle ilgili de oldukça hararetli konuşmalar yaşandı.. [resim=20121010resim-185607D6][/resim] Anlayacağınız yine çok keyifli ve bilgilendirici bir Gecce Gurme Kurulu toplantısı gerçekleşti.. Hangi mekanda ne yiyip, ne içebileceğinizi, hangi restoranda verdiğiniz paranın karşılığını alabileceğinizi, hangi barın şarap menüsünün iyi olduğunu, pahalı ve ucuz yerleri, sabaha kadar açık olan mekanları, mekanın otoparkının olup olmadığını, gay'lere özel yerleri, gurme kurulunca tavsiye edilen, "en iyi" ve "çok iyi" olarak değerlendirilen mekanlara ilişkin tüm bilgileri, Kasım ayında piyasaya çıkacak olan Gecce Winter Guide / 2013'de bulacaksınız.. Siz siz olun bu kış da her kış yaptığınız gibi kılavuzunuzu asla değiştirmeyin; Gecce Winter Guide’dan asla vazgeçmeyin..