ÜNLÜLERİN SON GÖZDESİ: ALO 24!

Yayın Tarihi : 13-08-2012 18:31
[i]Gündüzleri iş yerlerine ve çevre sakinlerinin akınına uğrayan mekanın gecceleri de çok ünlü misafirleri oluyor.. Bülent Ersoy, Şahan Gökbakar, Özcan Deniz ve Orhan Gencebay da listede başı çeken isimlerden.. [resim=20120813resim-185459D6][/resim] Şahan Gökbakar’ın ezo gelin çorba ve kiremitte pişen kuşbaşılı pide sipariş ettiği Alo 24’te Bülent Ersoy da en çok ızgara köfte ve dürüm tercih ediyor.. Orhan Gencebay’ın favorisi ise işkembe çorbası.. Peki Alo 24 bu kadar kısa sürede nasıl bu kadar meşhur oldu? Cevapları mekanın işletmecisi Okan Lokmacılar verdi.. [/i] [resim=20120813resim-185459F2][/resim] [b]Mekanı anlatarak başlayalım neden Alo 24? Neden burası? Başka şubeleriniz var mı? [/b] 6 tane şubemiz var. Aydın’da, Fethiye’de, Didim’de, Kuşadası’nda, Denizli’de ve burada. Bizim Aydın’da en meşhur pide Karacasu yöresine aittir. 1999 kuruluş tarihimiz. Konseptimiz tamamen o yöreye ait. Ustalarımızda Karacasu’dan geliyor. Alo24’ün adını da Osman Bey koymuş. Bir gecce otururken telefonla sipariş verirken aklına gelmiş. Tüm şubelerdeki mekanlar da 24 saat açık zaten. Alo 24 ismi de buradan geliyor. Anahtarını da attık buranın gelirken Boğaz’a. [resim=20120813resim-185459E7][/resim] [b]Peki siz bu şubeyi İstanbul’da açabilmek için mi İstanbul’ geldiniz? Yoksa siz zaten burada mı yaşıyordunuz?[/b] Bizler İstanbul’da yaşıyoruz. İstanbul’daydık zaten. Ali Bey’in aklında da vardı hep böyle bir yer. Burasını da görünce böyle bir yer açmaya karar verdik. Çok da memnunuz, güzel oldu her şey. Müşterilerden de geri dönüşümler çok olumlu. Böyle bir mekan İstanbul için bir ihtiyaçtı aslında. Ben pideyi çok severim ve hakkını vererek yapan çok az yer vardı. Müşterilerimiz de genelde hep aynı şeyi söylüyor. Pidemiz hafif. Yedikten sonra rahatsız etmiyor. Bir de şöyle bir şey var tüm menüdeki yemeklerin malzemeleri Aydın’dan geliyor. Bizim burada kullandığımız zeytinyağından, tereyağına kadar hepsi özel. Özel olarak tereyağımızı yaptırıyoruz, zeytinyağlarımız da kendi bahçemizden. Sadece sebze ve meyveleri buradan tedarik ediyoruz. Aslında onları da getirebilmeyi çok istiyoruz ama maalesef olmuyor. Hiçbir yemekte katkı maddesi kullanılmıyor. Kebaplarımız dahil hiçbir şeyde farklı yağ kullanmıyoruz. [resim=20120813resim-185459B7][/resim] Mekanda bütün arkadaşlarımızın en titiz olduğu yer mutfak. Ustalarımız çok iyi. Kebap ustamızı alırken Aydın’dan alacaktık ama araştırırken en iyi usta Gaziantep’ten çıkar dediler. İnanın 10 tane ustanın arasından seçtik. Kebap ustamız çok iyi. Zaten menümüzde yok yok. [resim=20120813resim-185459B2][/resim] [b]Neler var menüde? [/b] Çorbalarımız var. Köy kahvaltısı veriyoruz. Pidelerimiz çok çeşitli. Kaşarlı lahmacunumuz çok popülerdir. Odun ateşinde yapıyoruz pidelerimizi. Kebaplarımız, ızgaralarımız hepsi odun ateşinde yapılıyor. Fırın neredeyse hiç kapanmıyor. Sadece temizlemek için kapatıyoruz. 24 saat tüm menü hazır. Saat 04.30’da da arasanız tüm menü hazır durumda. Manisa kebabımız var Manisa’ya özgü. Süzme yoğurtlu bir kebap. Özel bir lezzet o da. Manisa’ya gidenler bilirler. Ege’deki tüm lezzetler mevcut. Ortaklar çöp şişimiz var. Tatlılarda da kabak tatlımız var ama Hatay usulü gibi değil. İnce ince doğranıp o şekilde hazırlanıyor. İncir tatlımız var. Kendi bahçemizden çıkan incirlerden yapılıyor. Ceviz tatlımız var o da özel bir lezzet. Tahinli pide tatlımız çok değişik bir lezzet. Yaklaşık olarak her gelen masada bir tahinli tatlı oluyor. [resim=20120813resim-185459D2][/resim] [b]İstanbul’da başka şube düşünüyor musunuz?[/b] İstanbul’da karşıda düşünüyoruz. Ataşehir ya da Bağdat Caddesi olabilir… Ege’de biliniyoruz ama burayı da artık ayağa kaldırmak gerek.. [b]İstanbullu burada en çok neyi seviyor? En çok neye rağbet var?[/b] Gecce de açık olduğumuz için en çok çorbaya rağbet var. Günde üç defa çorba değiştiririz 24 saat açık olduğumuz için. Gelen ünlülerimiz de var. Orhan Gencebay, Bülent Ersoy gibi… Gündüzde pide ağırlıklı bir tüketim var. Kuşbaşılı kaşarlı pidemiz çok gidiyor. [resim=20120813resim-185459C7][/resim] [b]İstanbul’a yeni girmiş bir mekan olarak nasıl değerlendiriyorsunuz İstanbul’u?[/b] Araya yaz tatili, ramazan girdi. Tabii işlerde de biraz düşüklük oldu.. Ama genel olarak iyi. Gelen müşteri memnun ayrılıyor. 24 saat açık paket servisimize rağbet var. 6 tane motorcumuz var. [resim=20120813resim-185459C4][/resim] [b]Gelen ünlüler en çok ne yiyor peki?[/b] En çok çorba. Çünkü genelde gecce geliyorlar. Çorbanın yanında üzeri kaşarlı pide ve roka birlikte geliyor. Bunlar hep ikramdır. [b]Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?[/b] Aydın’dan haftanın üç günü et geliyor… Kesinlikle yerli et. 1 yaşını geçmemiş. Izgaralarımızda, etlerimiz de çok baharat kullanmıyoruz. Çünkü etin kendi doğal lezzetini yok etmek istemiyoruz. Genelde gecce çorba müşterimiz geliyor. Gecce yarısından sonra gelenlerin çoğu çorba istiyor. Paket servislerimiz de aynı hız da devam ediyor. Mesela Şahan Gökbakar her gece 03.00-04.00 gibi sipariş verir. Genellikle kiremitte yer ama yanına çorbasını da alır. Kuşbaşılı pideyi de çok seviyor. Kiremitte yine odun ateşinde pişiyor ve asla etin kendi yağından başka yağ kullanmıyoruz. Gecce bu lokasyonda 24 saat açık ve mutfağı hiç kapanmayan başka mekan yok. Misafirlerimiz çok memnunlar. [url=http://www.geccemekan.com/mekan-alo-24-restoran-etiler-levent_2567]Alo 24'le ilgili daha fazla bilgi için tıklayın.. [/url]