URLA YOSUN RESTAURANT'TAN CEVAP GELDİ!

Kenan Erçetingöz
Kenan Erçetingöz
Yayın Tarihi : 04-08-2012 14:00
Fakat kedi konusunu belediyeyle işbirliği içinde acilen çözmelerini diliyorum. Aynı sırada olan Pera Otel'in sahibi Zekeriya Bey'i aradim, o da Urla'da kedi problemi oldugunu soyledi. Kendisi de belediye ile görüşüyormuş. İkinci konu kuvor konusu. 3 tl - 5 tl olması önemli değil, dünyada artık kuvor ücreti kalmadı, bizde de olmasın. Üçüncü konu garsoniye.. İşte bu doğru. İstanbul henüz bu uygulamaya geçemedi ama geçilmeli ve açıkkan verilen bahsiş yüzde 10 garsoniye olarak hesaba yazılmalı. Ve bu yüzde 10 da gerçekten garsonlara verilmeli. Detaylı açıklamasından dolayı Yosun Restaurant'a teşekkür ediyorum. Sibel Hanım'ı tekrar davet etmişler. Onlar etmeseydi, Sibel Hanım ile eşini ben başka bir mekana davet edecektim zaten. Duyarlı müşteri olduğu ve hakkını aramayı bildiği için. Hem Yosun Restaurant'a, hem de Sibel Hanım'a teşekkür ederim. Sibel Hanım size afiyet olsun.. [b]İŞTE URLA YOSUN'DAN GELEN CEVAP:[/b] Merhabalar Kenan Bey, nasıl nerden başlayacağım bilemedim. Öncelikle restoranımızın konumunu sunmak isterim. Restourantımız balıkçı limanında sıralı bulunan restoranlardan birisi. Balıkçı limanında bizim de istemediğimiz müşterileri rahatsız eden kediler var. Burası bir balıkçı limanı ve biz istemesek de balıkçılardan dolayı kediler bulunuyor. Bunun beledeyiye bir şey yapmaları konusunda söylememize, ultra viyole ses dalgası kurmamıza, toplayıp hayvan barınaklarına yollamıza rağmen önüne geçemedik. Siz de tahmin ederseniz seven var sevmeyen var kediyi, birisi beslemek isterken birisi rahatsız oluyor. Bizi ilgilendiren tabii ki rahatsız olan kısımı ve bu konuda müşteri rahatsiz olduğunda direkt müdahale ediyoruz. Orada adisyon da görünüyor. Deniz çipuranın kilosunu benim 100 liraya 120 liraya aldığım bile oluyor. Ancak fiyat politikası gereği 100 liradan yüksek yazmıyorum. Ve şimdi araştırdım o balığın kilosunu 80 liraya almışım. Yani 53 liraya almış 66 liraya satmışım. Bir gün benimle balık mezatlarından birine açık artırmaya gelir veya deniz balıkları hakkında biraz bilginiz varsa deniz çipuranın killosunun 100 lira normal olduğunu bilirsiniz. Müşterinin bilgisi yokmuş sanırım balık dolabında fiyat var ama görmemiş fiyatı üzüldüm. Burası 1. sınıf bir restaurant ve fiyatların fazla olduğunu düşünmüyorum. Kuver (ekmek yağ su) diye tabir ettiğimiz ücret kişi başı 3 lira soda 2 lira double salata 8 lira yüzde +10 garsoniye sadece bize özgü bir uygulama değil buradaki bütün restoranların ve bir çok restoranın uyguladığı sistem.. Tabi burda fark yaratan deniz çipura ve kilosu. Keşke bir şekilde bilgisi olmadığını öğrenip fiyatı söyleseydim. Sibel Hanım sinirle saçma sapan bir salata yazmış. Salatada ne istediğini söylerse müşteri o istekte salata yapılıyor. Yaz mevsiminde bir istek yoksa sadece salata istenirse çoban salata yapıyoruz o da hanımefendinin orda yazdığı malzemelerden oluşuyor. Her ne olursa olsun genel anlamda ilk defa bu tarz bir şikayetle karşılaşıyorum. Bir hata olduğunu düşünmememe rağmen müşteri her zaman haklıdırdan yola çıkarak Sibel Hanım'ı sizin aracılığınızla tekrardan mühessesenin karşılayacağı bir yemeğe davet ediyorum. Ve şikayette gösterdiğiniz bu özeni karşı cevapta da göstermenizi bekliyorum. Erkan Kaman [url=https://www.gecce.com.tr/yazarlar/pazarlikci/urla-yosun-restoran-kabusu]Urla Yosun Restaurant'la ilgili gelen şikayet için tıklayın.. [/url]