RTÜK'ten, Ömer dizisine de ceza gelecek mi?

Onur Aktaş
Onur Aktaş
Yayın Tarihi : 10-01-2024 13:27

Özgü Namal, Özcan Deniz, Mert Yazıcıoğlu, Selen Öztürk, Erkan Avcı, Duygu Sarışın ve Şerif Erol gibi güçlü isimleri bir araya getiren Kızıl Goncalar yayın hayatına başlar başlamaz olay yarattı. Sadece 2 bölüm yayınlanabilen dizinin başına gelmeyen kalmadı. Çekim yapılan mekanların izinleri iptal edildi, afişlerine boyalı saldırı düzenlendi. En son darbe ise RTÜK'ten geldi.  RTÜK, "Kızıl Goncalar" dizisiyle ilgili yapılan şikayetlere yanıt olarak bir karar aldı ve dizinin tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü kurgusal olarak anlatması nedeniyle "toplumun milli ve manevi değerlerine" aykırılık gerekçesiyle diziye %3 idari para cezası ve 2 kez program durdurma cezası verdi.

KIZIL GONCALAR'IN 3. BÖLÜMÜ SON DAKİKA İPTAL EDİLDİ!

RTÜK kararının ardından Kızıl Goncalar'a bir haftalık ara verildi. Fakat çok geçmeden bu aranın RTÜK cezasıyla ilgisi olmadığı anlaşıldı. Yılbaşı haftası olduğu için dizinin yeni bölümü o hafta yayınlanmadı. Ardından Kızıl Goncalar'ın 3. bölüm fragmanı yayınlandı ve dizinin 8 Ocak Pazartesi günü yeni bölümüyle ekrana geleceği duyuruldu. 

Fakat 8 Ocak günü dizinin yayınına dakikalar kala mahkeme kararı tebliğ edildi ve Kızıl Goncalar'ın yeni bölümü iptal edildi. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut bu haberi X hesabından şu sözlerle duyurdu:

"Bu akşam yayın yok. İdare Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK verdiği yayın durdurma kararını onayladı. Kızıl Goncaları'n yayınını yapamıyoruz."

ERKAN AVCI'DAN KARARA TEPKİ

İptal karası sonrası sosyal medyada bir çok yorum yapıldı. Karara tepki veren isimlerden birisi de dizinin Sadi Hüdayi Güneş'i Erkan Avcı oldu. Avcı şöyle dedi:

"Kafamızı çevirip, gözümüzü kulağımızı kapatınca tüm bu zulüm, suistimal, istismar, haksızlık ve hukuksuzluk bir anda yok olsaydı! Çok güzel olmaz mıydı! Bazı cezalar hikayeyi gerçek yapar! Bazıları zaten hikaye…"

ÖMER DİZİSİNDEN SES GETİREN SAHNE

Fakat o gecenin en çok konuşulanı Ömer dizisi oldu. Çünkü Kızıl Goncalar'ın yasaklandığı gün Star TV'de ekrana gelen Ömer'de yine tarikatlar konusu ele alındı. Dizide yer alan 'tarikat sahnesi' sosyal medyada çokça paylaşıldı ve birçok kişi aynı soruyu sordu; "Ömer'e de RTÜK'ten ceza gelir mi?"

 



KIZIL GONCALAR'IN YENİ BÖLÜMÜ 22 OCAK'TA YAYINLANACAK!

Bu arada RTÜK cezası sonrası Kızıl Goncalar iki hafta daha ekranda olmayacak. Kızıl Goncalar 3. bölümü 22 Ocak'ta yayınlanacak.