LE MERİDİEN'DE 'MİXOLOGY' GECCESİ!

Onur Aktaş
Onur Aktaş
Yayın Tarihi : 18-10-2012 13:29
Bloggerlar için düzenlenen bu özel devet, Le Meridien'in en üst katında bulunan ve işletmesi otele ait olan Boaz Bar'da gerçekleştirildi. Boaz Bar, 250 metrekarelik terası olan, her iki köprüyü de gören ve İstanbul Boğazı'nı ayaklarınızın altına seren, biraz olsun şehrin gürültüsünden uzaklaşabileceğiniz eşsiz bir mekan. Ben ilk kez gittim ve çok beğendim. [resim=20121018resim-185612B9][/resim] [resim=20121018resim-185612A9][/resim] Bu özel gecceye katılanlar, renklerin, kokuların, tatların eşsiz uyumu ile tanışırken kokteyl hazırlamanın da inceliklerini öğrendi. [resim=20121018resim-185612D5][/resim] Le Meridien Bar Müdürü ve Mixology Eğitmeni Burak Tomruk önderliğinde, onun anlatımlarıyla daha önce hiç denenmemiş eşsiz karışımlar hazırlayıp, müthiş kokteyller oluşturduk.. [resim=20121018resim-185612C1][/resim] Bar Müdürü Burak Tomruk çok tecrübeli ve profosyonel biri. Daha önce Maldiv Adaları'nda yaşıyormuş. Oradaki çeşitli meyvelerden ilginç kokteyler hazırlamaya başlamış ve bu alanda kendisini çok ileriye taşımış. Hatta dün de bize içinde 'coconut' bulunan ilginç bir kokteyl hazırlattı.. [resim=20121018resim-185612D6][/resim] Burak Bey'in anlatımını çok beğendim. Karışımları en hafif içkiden en ağır olanına doğru hazırlattı. Herkes onunla birlikte kendi kokteylini oluşturdu. Kokteyllerin hepsi Burak Bey'in özel spesialiydi. Başka hiç bir yerde göremeyeceğiniz sadece Le Meridien'e özel tatlardı.. [resim=20121018resim-185612E2][/resim] En güzel yanı ise eğitim ve eğlenceyi karıştırmasıydı. Örneğin ikinci hazırladığımız kokteylinilk kez bu davet için hazırlayacağını ve tattıktan sonra kokteylin ismini katılımcıların koymasını istedi ve bu kokteylin bizim koyacağımız isimle menülerinde yer alacağını belirtti. Renginin pudraya benzemesinden dolayı kokteyle aramızda anlaşarak 'Powder Pudra' ismini koyduk.. Le Meridien'e gittiğinizde bu kokteyli mutlaka tatmanızı öneririm. [resim=20121018resim-185612G3][/resim] İşte dün hazırladığımız kokteyller ve özellikleri: [b]LM 100[/b] • Çilek Püresi • Lime Suyu • Bacardi Gold • Şampanya (Moet) Şampanya bardağına çilek püresi ve Lime suyu dökülür. Daha sonra Bacardi Gold eklenip en son Moet Şampanya ile tamamlanır. [b]Powder Pudra[/b] • Creme de Casis • Cranberry Suyu • Taze Ananas Suyu • Coconut taze • Bacardi Rum • Lime Suyu • Taze Zencefil Bütün malzemeler mixere konulur ve iyice kırık buz ile birlikte blend edilir. Port bardağında servis edilir. [b]Boaz Lush[/b] • Absolut Vanilla • Chambord • Moet Şampanya Absolut vanilla ve Chambard Shaker’da iyice karıştırılır. Daha sonra şampanya bardağına koyulur üstüne moet eklenir.