Herkesin bir Müslüm şarkısı vardır diye düşünüyorum, şarkıları özellikle yorumu ile dikkat çeken 11 yıl evvel aramızdan ayrılan Müslüm Gürses ‘Tozlu Raflar’ projesi ile geçtiğimiz hafta Beykoz Kundura Fabrikası’nda muhteşem bir gecce ile anıldı.
Hayranları tarafından ‘Müslüm Baba’ lakabıyla anılan Gürses, ikon haline gelmiş yorumunu aramızdan ayrıldıktan sonra da miras olarak dinleyicilerine bırakmıştı. ‘Tozlu Raflar’ albümü ile Müslüm Baba’nın benzersiz mirasını, kendi seslendirdiği hiç duyulmamış şarkılarıyla yeniden canlandırdı.
Emre Tuzla’nın organize ettiği ‘Tozlu Raflar ‘ ile ‘Müslüm Gürses’in hiç duyulmamış 6 farklı şarkısının tanıtıldığı gecede Gürses, hologram teknolojisiyle sahnede canlandı.
Müslüm Gürses’in şarkıları, hikayesi, duyguları ‘Tozlu Raflar’ ile hem unutulmaz kitlesine hem de yeni nesillere aktarılmaya devam ediyor. Onun mirası, yenilikçi yorumlar ve modern prodüksiyonlarla zenginleşirken, özgün duygusal yoğunluğu ve derinliği korunuyor.
Altı şarkılık bu çok özel albüm aşağıdaki eserler var.
1. Çok Sevdim (Söyleyemedim)
2. Sevda Kurbanı
3. Altın İken Tunç Oldum
4. Çöpçatan
5. Ah Bu Dünya
6. Sarı Saçlarından Sen Suçlusun
Beykoz Kundura Fabrikasında Kırmızı temalı Tozlu Raflar gecesinde Müslüm Gürses’in hologram görüntüsünden önce sahneye çıkan Kalender, Kader, Feride Hilal Akın Gürses şarkılarından örnekler sundular.
O muhteşem gecede Oktay Kaynarca, Erkan Can, Bülent Serttaş, Reynmen, Zeynep Alkan, Sinan Engin, Mustafa Aksakallı gözüme çarpan isimlerden bazıları idi.
29 Nisan Dans Günü yaklaşırken!
29 Nisan Dünya Günü nedeniyle şehrin her yerinde bu hafta ile beraber etkinlikler düzenleniyor.
Bu nedenle Uluslararası İstanbul Dans Günleri ile 22 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında dansın coşkusu tüm şehri saracak!.
İlk etapta 22 Nisan tarihinde Uluslararası İstanbul Dans Günleri, flamenkonun genç kraliçesi Patricia Guerrero’nun Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda sahnelediği “Deliranza” adlı gösterisiyle başladı.
Etkinlik haftasında dünya danslarının en güzel örneklerinin, şehrin farklı mekânlarında sahneleneceği festival kapsamında performansların yanı sıra atölyeler, söyleşiler ve dans temalı film gösterimleri de ücretsiz olarak gerçekleşecek.
2 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan Uluslararası İstanbul Dans Günleri, flamenkodan sokak dansına, baleden sirtakiye farklı dans türlerinin önemli temsilcileri İstanbul’da sahne alacaklar. Festivalin etkinlikleri, Müze Gazhane, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Metrohan, Beyoğlu Sineması, Çubuklu Silolar ve Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.
Guerrero, 23 Nisan Salı ise Metrohan’da “Proceso Eterno” adlı gösterisini sahneleyecek. Uluslararası İstanbul Dans Günleri’nde ayrıca İtalya’nın uluslararası çağdaş dans topluluğu Komoco/Sofia Nappi’nin tüm dünyada kapalı gişe sahnelenen “Pupo” adlı gösterisi; dans sanatçısı, koreograf Bedirhan Dehmen’in “Biz” performansı ile İBB Kültür ve CRR Konser Salonu’nun destekleriyle hayata geçirilen ünlü balet Erhan Güzel’in sahneye koyduğu “Köroğlu” balesi sanatseverlerle buluşacak.
Pantomim sanatçısı İlker Kılıçer’in, İstanbul merkezli dans stüdyosu Swing Planet’in ve Shaman Dans Tiyatrosu’nun gösterileri sahneleyecekleri festivalde, hip hop, break dans, popping gibi her çeşit sokak danslarını buluşturan Urban Dance projesi kapsamında Kalli, Vehbione ve BBoy Junior da performanslarını sergileyecekler.
Uluslararası İstanbul Dans Günleri’nin kapanışı 2 Mayıs Perşembe akşamı CRR Konser Salonu’nda “İBB Orkestraları İle Geleneğin İzinden” etkinliğiyle gerçekleşecek. Bu özel dans ve müzik gösterisinde İBB Orkestraları icracıları, halk oyunlarının ve oyun müziklerinin geleneksel form icracılarıyla birlikte sahne alacaklar ve 20 performans sahneleyecekler.
Uluslararası İstanbul Dans Günleri’nde İlker Kılıçer ile Pantomim Atölyesi ve Selim Özyol ile Zeybek Atölyesi’nin yanı sıra flamenko, yaratıcı dans, hiphop, k-pop ve sirtaki atölyeleri de gerçekleşecek. Urban Dance atölyelerinde ise Kalli Tarasidou ve Vehbione sokak dansları üzerine çalışmalar yapacaklar. Festival kapsamında ayrıca akademisyen, dansçı, koreograf ve eğitmenlerin gerçekleştireceği “Sokaklarda Dans”, “Dans Sahnesine Toplumsal Cinsiyet Perspektifiyle Bakmak” ve “Türkiye’de Çağdaş Dans” başlıklı söyleşiler İstanbullularla buluşacak.
Uluslararası İstanbul Dans Günleri odağına dansı alan özel yapımlardan “Siyah Kuğu/Black Swan” “Özgürlük Dansı/Jimmy’s Hall” ve “Âşıklar Şehri/La La Land” filmleri ise 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek.
Ziynet Sali ‘Daha Nasıl Sevebilirim’ dedi!
Sahnelerin başarılı ismi Ziynet Sali, yeni teklisi ‘Daha Nasıl Sevebilirim’ ile 2024 yazının ilk şarkısını geçtiğimiz hafta içinde sevenlerine sundu,
Söz ve müziği Eyüp Ercan Sezer’ e ait olan şarkının düzenlemesini Mustafa Ceceli yaparken, şarkının klibini Tayfun Akbaş çekmiş.
29 Nisan tarihinde yeni yaşını kutlayacak olan sanatçı ‘Daha Nasıl Sevebilirim ‘ klibinde giydiği altın renkli ve payetli elbisesi ile dikkat çekiyor. Hülya Kaan ve Özlem Kaya’nın yaptığı stylingi ile Sali bu şarkısıyla kulağa olduğu kadar gözlere de hitap ediyor.
Ziynet Sali ‘Daha Nasıl Sevebilirim’ için “Nostaljik şarkılar her zaman müzikal yolculuğumun bir parçası olmuştur. Eski duyguları daha çok seviyorum. Gelecek neslin nostaljisi olmak isterim. Şarkı yoğun bir sevgiyi anlatıyor ben de sevgimi yoğun yaşamayı sevenlerdenim. Herkesin kalbine dokunup sarıp sarmalayacak bir şarkı oldu.” dedi.
Cadı 26 Nisan tarihinde sinemalarda!
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın aynı adlı romanından esinlenerek Erman Bostan’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı ‘Cadı’ sezon sonuna yaklaşırle 26 Nisan tarihinde vizyona giriyor.
Başrollerinde Furkan Andıç ve Buse Meral’in yer aldığı ‘Cadı ‘ psikolojik gerilim türünde olmakla beraber içinde birçok değişik konuyu ekrana taşıyor.
Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş günlerinde, genç bir dul olan Fikriye’nin zorla evlendirildiği Naşit Nefi Efendi ve yaşadığı köşk hakkındaki Cadı söylentilerinin ardındaki gizemi çözmeye çalışırken gelişen gerilim dolu olayların anlatıldığı film ‘Cadı’.
Furkan Andıç ve Buse Meral yanında Cadı’nın oyuncu kadrosunda Nur Sürer, Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Manolya Maya, Hüseyin Soyaslan, Cengiz Orhonlu, Dilara Duman, Yağız Ata Dinçer, Ekin Pasvanoğlu gibi başarılı oyuncular var.
WOW STUDIOS yapımıyla gerçekleşen filmin müziklerinde ise Ercüment Orkut, Cem Tuncer, Sabina Khujaeva imzası bulunuyor.
Psikolojik gerilimi yüksek, sürükleyici hikayesiyle ‘Cadı’ 26 Nisan’da A90 Pictures dağıtımıyla sinemalarda!
‘MÜSTESNA’ yeni sezonu ile TRT2 ekranında!
TRT 2 ekranın başarılı belgesel programı her hafta , farklı bir engelli sanatçıyı ve hikayesini konu alan belgesel serisi Müstesna, yeni sezonuna 15 Nisan tarihinde başladı.
Yönetmen Hasan Kalender tarafından hazırlanan ve ilk sezonuyla büyük beğeni toplayan belgesel dizisi Müstesna, her pazartesi yeni bölümlerinde de müstesna sanatçıları konuk ediyor.
Özel karakterlerin sanat eserlerini ve sanatla olan ilişkilerini konu edinen belgesel serisinin bu yeni sezonunda ressam Bülent Kayatepe, kanuni, müzisyen Şevval Koç, çini sanatçısı Arap Murat Akkoyunluoğlu, gitarist Yasin Güven, ressam Meryem Düzgünkaya, filografi sanatçısı İsa Aksoy, dansçı Derya Soyiç, Osman Kızıltan, ressam İlayda Metan, müzisyen Eyüp Sultan Aylar, ressam Necibe Güngör, ressam Gülçin Sipahi ve gitarist Bünyamin Çevik yer alacak.
Belgeselin sosyal sorumluluk yönünün kendileri için en değerli taraf olduğunu söyleyen yönetmen Hasan Kalender, Müstesna’nın engelli bireyler için bir motivasyon olmasını ve izleyenlerde farkındalık oluşturmasını amaçladıklarını belirtiyor.