Dolandırıcıların hedefi olan Birce Akalay: Bu kadarına hiç şahit olmamıştım!

Birce Akalay, dün gecce Beyoğlu'nda bir otelde gerçekleşen bir partiye katıldı. Magazin muhabirleriyle ayaküstü sohbet eden oyuncu, son günlerde artan dolandırıcılık olaylarından birinin hedefi olduğu olayın detaylarını anlattı.

Dolandırıcıların hedefi olan Birce Akalay: Bu kadarına hiç şahit olmamıştım!
MAGAZİN
Yayın Tarihi : 03-06-2023 13:46

Birce Akalay önceki gün Beyoğlu'nda bir partiye katıldı. Kendisini görüntüleyen magazin gazetecileriyle sohbet eden oyuncu, sosyal medyada kendisini arkadaşı gibi tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmaya çalıştığı olayın detaylarını paylaştı.

Kendisine mesaj atan kişinin sanki arkadaşıymış gibi davrandığını belirtten Akalay, "Çok acayip. Sanki arkadaşım gibi bana mesaj attı. Benden bir şey için oy istedi. 'Şu anda yapamam' dedim ve uyandım" ifadelerini kullandı. 

Dolandırıcının mail şifresini istediğini belirten ünlü oyuncu, "Mail şifremi falan istedi. 'Yakaladım seni' dedim, zaten onun hesabı değilmiş. Tamamen fake bir hesapla yapılmaya çalışıldı. Ben bu kadarına hiç şahit olmamıştım. Anladım ve ucuz kurtardım" açıklamasını yaptı.

Olay sonrasında Birce Akalay, bu kadar karmaşık bir dolandırıcılık girişimiyle karşılaşmadığını belirtti. Aynı zamanda, sosyal medya ve internet üzerinden dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.