İzmir Seri Katil Şüphelisi Yakalandı mı? Çiğli'de seri katil alarmı

İzmir Çiğli'de son günlerde tedirgin eden seri katil alarmı sona erdi. Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı operasyonuyla şüpheli şahıs yakalandı. Vatandaşlar, bu gelişmeyle birlikte rahat bir nefes aldı.

İzmir Seri Katil Şüphelisi Yakalandı mı? Çiğli'de seri katil alarmı
YAŞAM
Yayın Tarihi : 08-10-2023 15:53

İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşayanlar son dönemlerde nefeslerini tutarak yaşadılar. Özellikle yalnız yaşayan kadınları hedef alan bir seri katilin varlığından endişe duyan halk, şimdi bir nebze olsun rahat nefes alabilecek. Son dakika İzmir Seri Katil Şüphelisi Yakalandı mı? Çiğli'de seri katil alarmı...

İzmir'de ard arda işlediği iki cinayetle gündeme gelen ve yaklaşık 8 aydır aranan Fikri A., Aliağa'daki bir inşaatta hırsız zannedilerek polis tarafından gözaltına alındı.

Çiğli ve Karşıyaka'daki Cinayetler

12 Şubat'ta İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi'nde ormanlık alanda Emine Metin isimli kadın, vücuduna aldığı kurşun yaralarıyla cansız şekilde bulundu. Bu vahşi cinayeti araştıran polis ekipleri, şüphelinin Fikri A. olduğu sonucuna vardı. Ancak bu cinayetin ardından, Fikri A.'nın 2 Ağustos'ta Karşıyaka'da Necip Gümüştaş isimli bir kişiyi de tüfekle vurarak öldürdüğü belirlendi.

Polis, Peşini Bırakmadı

Fikri A., dağlık bölgelerde yaşayarak polisten sıyrılmayı başarıyordu. Sabıkalı olduğu bilinen ve sık sık barındığı yerleri değiştiren zanlının izini sürmek, polis için zorlayıcıydı. Ancak İzmir emniyeti, bu zorlu süreçte de zanlının peşini bırakmadı.

Inşaatta Şüphe Uyandırdı

Aliağa Yenimahalle'de bulunan bir inşaatın şantiyesinde hareketli bir şüpheli tespit edildi. Olay yerine hemen müdahale eden polis, bu kişiyi hırsızlık şüphesiyle gözaltına aldı. Ancak şüphelinin aranan cinayet zanlısı Fikri A. olduğu kısa sürede belirlendi. Durumun Cinayet Büro Amirliği'ne bildirilmesinin ardından, Fikri A., cinayet büro ekiplerine teslim edildi. Ayrıca, Fikri A.'nın yağma, hırsızlık, silahla tehdit gibi suçlardan sabıkası olduğu ve üzerine 10 yıl hapis cezası olduğu belirtildi.