260 TL'niz E-devlet Hesabınızda Duruyor! Lütfen Hemen Girip Alın

Ekonomik zorluklar karşısında devlet dar gelirli vatandaşa bir çok destek sağlıyor. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaş refah seviyesini yükseltirken diğer taraftan da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

260 TL'niz E-devlet Hesabınızda Duruyor! Lütfen Hemen Girip Alın
YAŞAM
Yayın Tarihi : 28-09-2023 14:08

Ekonomik zorluklar karşısında devlet dar gelirli vatandaşa bir çok destek sağlıyor. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaş refah seviyesini yükseltirken diğer taraftan da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Devletin dar gelirliye sunduğu bir destek de elektrik faturası yardımı oluyor. Elektrik faturası yardımı hak sahibi vatandaşa her ay düzenli olarak ödeniyor. Peki elektrik faturası yardımı başvuru şartları nelerdir? Kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bir destek ödemesi olarak bilinen fatura yardımı başvuruları başlamış bulunuyor. Özellikle de kış mevsimine girmeye hazırlandığımız Şu günlerde Dar gelirli vatandaş elektrik faturası yardımı nasıl alınır? sorusunun yanıtını arıyor.

Elektrik faturası yardımı başvuruları e-devlet üzerinden ya da PTT şubelerinden tamamlanabiliyor.

Elektrik faturası yardımı nasıl alınmaktadır?

Elektrik faturası desteğinden faydalanabilmek için bireyin ihtiyaç sahibi olduğunu belgelemesi gerekiyor. Belgeler için gelir durum belgesi yaşadıkları evin ikamet belgesi son elektrik faturası belgeleri ile birlikte PTT şubesine gidilmesi durumunda başvuru süreci başlıyor. Bu belgeleri e-devlet hesabınız üzerinden de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na aktarabilirsiniz.

E-devlet üzerinden elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl yapılmaktadır?

E-devlet üzerinden elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl olur sorusunun yanıtı da merak ediliyor. E-devlet üzerinden elektrik faturası yardım başvurusu yapabilmek için e-devlet şifresi ve T.C kimlik numaranız ile birlikte sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sosyal yardımlar kısmında elektrik yardımı ile fatura ödeme sekmesine geçerek başvuru detaylarını inceleyebilirsiniz. Mutfak sahibi olan vatandaş e-devlet üzerinden de Elektrik faturasını ödeyebilmektedir. Arama kısmına elektrik yardımıyla fatura ödeme yazılması sonrasında fatura öde butonuna tıklanması ile birlikte elektrik abone numarası ve yardım tutarınızı girerek fatura işlemlerinizi tamamlayabilir ve kalan Elektrik faturasını ise Online olarak ödeyebilirsiniz. PTT şubelerinden de elektrik faturası yardımı için başvuruda bulunabilirsiniz. Elektrik faturanız ve T.C kimliğiniz ile birlikte en yakın PTT şubesine giderek gerekli işleme başlatabilirsiniz.