Cumhurbaşkanı Bugün 11:00'de duyurdu! Emeklilere 3 Müjde Birden Geldi, Ek Zam, Maaşa Zam, Promosyona Zam!

Cumhurbaşkanı tarafından yeni duyuru: Emeklilere 3 zam birden!

Cumhurbaşkanı Bugün 11:00'de duyurdu! Emeklilere 3 Müjde Birden Geldi, Ek Zam, Maaşa Zam, Promosyona Zam!
MAGAZİN
Yayın Tarihi : 16-01-2024 11:01

2024 yılına giriş yaparken SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen ikinci zam müjdesi geldi. Ocak ayında yapılan maaş zammının ardından, memur emeklilerine yapılan yüksek oranlı artışın ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki adaletsizlik gündeme gelmişti. Ancak, AK Parti'den gelen açıklama, emeklilere yüzleri güldürecek nitelikte. Detaylar için haberin devamına göz atalım...

Emekli Maaşı Zammı Ocak 2024 Son Dakika...

1. Emekli Maaşlarına Yansıyan Ocak 2024 Zammı: SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Ocak 2024'te %37,57 oranında zam almıştı. Ancak, memur emeklilerine sağlanan %49,25'lik artış, aradaki farkı gözler önüne sermişti.

2. Emekli Talepleri ve Beklentileri: Emekliler arasındaki bu oransal fark, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ek zam taleplerini beraberinde getirdi. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da refah payı zammının yapılmaması, emekliler arasında endişe yaratmıştı.

AK Parti'den Emekliye Ek Zam Açıklaması...

AK Parti TBMM Grup Başkanı, emeklilere müjdeli haberi vermek üzere açıklama yaptı. Güler, emekli maaşlarına ilave zam yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ocak ayının üçüncü haftasını işaret eden Güler, hazırlanan çalışmaların önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ardından da TBMM'ye sunulacağını duyurdu. Meclis çalışmalarının başlaması ile birlikte, emeklilere ek zamın onaylanması bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için beklenen ikinci zam müjdesi, AK Parti'nin açıklamalarıyla netlik kazanıyor. Emeklilere yapılabilecek ilave zam, adaleti sağlama noktasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Emeklilere daha iyi bir yaşam standardı sağlamak adına yapılan çalışmalar, umutları arttırıyor ve beklenen ek zammın gerçekleşmesi ile birlikte, milyonlarca emekli vatandaşın yüzü gülmeye başlayacak.

Emeklilere Büyük Jest: İlave Zam ve Maaş Artışları Geliyor!

2024 yılında emeklilere dair yeni müjdeler peş peşe gelmeye devam ediyor. SSK ve bağ-kur emeklilerine yönelik yapılacak olan ilave zamlar ve en düşük emekli maaşı artışlarıyla ilgili bilgiler, emeklilerin merakla beklediği konular arasında. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki görüşmelerin sonucunda ortaya çıkan bilgiler, emeklilerin yüzünü güldürecek nitelikte.

Emekliye İlave Zam Ne Kadar Olacak?

1. Kulis Bilgilerine Göre İlave Zam Oranları: Son kulis bilgilerine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere %8 oranında ilave zam üzerinde duruyor. Bu kararın arkasındaki temel sebep, Temmuz ayında yapılacak olan emekli maaşı zamları. Ocak ayındaki işçi emeklisi ve memur emeklisi zamlarının eşitlenmesi durumunda, Temmuz ayındaki oranlar memur emeklileri aleyhine sonuçlar doğurabilir. İki bakanlık, %8 zam yaparak haziran ayındaki oranları eşitlemeyi hedefliyor.

2. İlave Zam İle Ocak 2024 Maaş Zammı: SSK ve bağ-kur emeklisine %8 oranında ilave zam yapılması durumunda, Ocak 2024 maaş zammı oranı %45'e yükselecek, emeklilere ek bir nefes aldıracak.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak 2024?

1. En Düşük Emekli Maaşı Artışı: Her yıl olduğu gibi, en düşük emekli maaşı zammı da merak konusu. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı bilgilere göre, en düşük emekli maaşı 2024 yılında 11.000 TL'ye yükselecek. Bu artış, emeklilere daha yüksek bir yaşam standardı sağlamayı hedefliyor.

2. Maaş Farkı Ödemesi ve İlk Ödemeler: 17 Ocak'ta başlayacak olan maaş ödemeleri, emeklilere yapılan ilave zamın ardından aradaki maaş farkının daha sonra IBAN numaralarına yatırılmasıyla gerçekleşecek. Bu adım, emeklilere sağlanacak olan ek maaş avantajını belirtiyor.