SON DAKİKA Asgari Ücrette Eridi Hükümet Zam Oranını Açıkladı Yüzler Gülecek

8506 TL olan asgari ücret Temmuz ara zammı sonrasında 11,402 TL olmuştu. Ancak bu zam da eridi İşte son dakika gelişmeler

SON DAKİKA Asgari Ücrette Eridi Hükümet Zam Oranını Açıkladı Yüzler Gülecek
YAŞAM
Yayın Tarihi : 09-09-2023 16:01

Geçtiğimiz seneden beri asgari ücrete Temmuz ayında da ara zam kararı kılınıyor. Enflasyon rakamlarının olağandan fazla artması buna mahal veriyor. Alım gücü düşen vatandaş, yapılan zamlar ile bir nebze olsun rahatlarken, yeni asgari ücret zammı konusunda son dakika gelişmeler yaşanıyor. Hal bu iken Ocak 2024'te yapılacak olan asgari ücret zammı merakla araştırılıyor. Peki son dakika yapılan açıklamaya göre 2024 asgari ücret ne kadar olacak? 2024 Ocak asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? 

2004 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam ile alakalı son dakika gelişmeler mevcut. Geçtiğimiz gün Orta vadeli programa göre enflasyon rakamları yıl sonu tahmini yapılmıştı. Bu kapsamda maaşlara yapılacak olan zam oranları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştı. Asgari ücret maaşı ile alakalı da hesaplamalar Uzmanlar tarafından yapılmaya başladı.

2022 ve 2023 yıllarında ek zamma tabi tutulan asgari ücret yeni zammını 2024 Ocak ayında alacak. Hal bu iken asgari ücretle çalışan vatandaş 2024 yılı için asgari ücrette ne kadar artış olacağını merakla araştırıyor. 2024 Ocak Asgari ücret ne kadar olacak sorusunun yanıtı soruluyor. Geçtiğimiz gün açıklaması yapılan Orta vadeli program OVP kapsamında açıklanan asgari ücret zammı ve detayları sizlerle.

Yüksek enflasyona maruz kalınacak

Emekli maaşı, Memur maaşı zammı derken asgari ücret zammı ile alakalı da hesaplamalar başlamış bulunuyor. Özellikle de yılın ikinci yarısı itibariyle artış eyleminde olan enflasyon oranlarının 2024 yılı ilk yarısına kadar devam edeceği öngörülüyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan Orta vadeli program ile birlikte 2023 Aralık ayına kadar enflasyon tahminlerini %65e dayanacağı bildiriliyor. Bu hesaplamalara göre yılın ikinci yarısında enflasyon oranı 37.76 olacağı iddia ediliyor. 2022 yılı son döneminde 8.506 TL'ye çıkartılan asgari ücret yüksek enflasyon sebebiyle ceplerde erimeye başlamıştı.

2024 Asgari Ücret fiyatı

Bu sebeple hükümet ara zam kararı almış Asgari ücrete %34 zam eklenerek 11402 TL'ye çıkartılmıştı. Açıklanan enflasyon verilerine göre asgari ücrete Enflasyonun en az 5 puan üzerinde zam yapılacağı hesaplanıyor. Buna göre asgari ücrete yapılacak olan zammın %43 olacağı iddia edilirken yeni asgari ücret 2024 Ocak ayında 16.35 TL seviyesine ulaşacağı öngörülüyor