İşte diyabet hastaları için beslenme tüyoları!

Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, diyabette nasıl beslenilmesi gerektiğini anlattı.

İşte diyabet hastaları için beslenme tüyoları!
Kategorilenmemiş
Yayın Tarihi : 14-01-2020 09:49
Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, “Türkiye’de ve dünyada en sık rastlanan hastalıklar arasında yer alan ve kronik bir hastalık olan diyabet için obezite, ailede diyabet öyküsünün olması, ilerlemiş yaş, hareketsiz yaşam, stres gibi nedenler en önemli risk faktörleri olarak sayılıyor” dedi. Mumcu, diyabette nasıl beslenilmesi gerektiğini “Karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineral açısından dengeli, yüksek posalı besinler tercih edilerek düzenlenen diyet içeriği 4-6 arası (genellikle 3 ana, 2-3 ara) öğünde tüketilmeli. Diyette glisemik indeksi düşük olan besinler seçilmeli, şeker ve şeker ilave edilen yiyecek ve içecekler, tüm hamur işleri, hazır gıdalar ve her türlü tatlı beslenmeden çıkarılmalı. Diğer besin grubu seçimleri ise ihtiyaca göre çeşitlendirilerek ve porsiyon kontrolü sağlanarak düzenlenmeli” diyerek anlattı.