Haziran ayı en az 19150 TL maaşla KPSS şartsız Sağlık Bakanlığı hastanelere en az lise mezunu işçi alımı başvuru şartları nedir? İşte kadrolar…

Kamu işçisi olarak çalışmaya başlayacak olan kişilerin bu işe başlamaları öncelikli olarak liseyi bitirmiş olmaları gerekmektedir. Bu kişilerde ek olarak herhangi bir sınava girme söz konusu olmayacak. 

Haziran ayı en az 19150 TL maaşla KPSS şartsız Sağlık Bakanlığı hastanelere en az lise mezunu işçi alımı başvuru şartları nedir? İşte kadrolar…
YAŞAM
Yayın Tarihi : 03-06-2023 09:19

İşte kadrolar… Haziran ayı en az 19150 TL maaşla KPSS şartsız Sağlık Bakanlığı hastanelere en az lise mezunu işçi alımı başvuru şartları nedir-  Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada personel alınacağı duyuruldu. Hastanelerde çalışmak üzere en az lise mezunu olan personel alımı yapılacağı ve bu kişilerin KPSS şartı olmadan göreve başlayacağı belirtildi. Sınavsız olarak hastanelerde göreve başlayacak olan kişilerin hangi pozisyonlar çalışacağı ve nasıl başvuru yapacakları araştırılmaya başladı.

Kamu işçisi olarak çalışmaya başlayacak olan kişilerin bu işe başlamaları öncelikli olarak liseyi bitirmiş olmaları gerekmektedir. Bu kişilerde ek olarak herhangi bir sınava girme söz konusu olmayacak.  Bakanlığın bu kadroları eksik kadroları tamamlamak amacıyla yaptığı belirtildi. Gelen son dakika haberleri ile birçok lise mezunu kamuda çalışma imkanı bulmak amacıyla başvuru için şartları araştırmaya başladılar.

Sağlık Personeli Olmak İçin Başvuru Koşulları                  

Sağlık Bakanlığı’nın duyurduğu kamu işçisi olarak hastanelerde çalışacak personel alımı için İŞKUR üzerinden başvuruların alınacağı belirtildi. İŞKUR üzerinden yapılacak başvuruda istenen özellikler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • TC vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Herhangi bir sağlık sorunu olmamak
  • İlgili kadrolar için istenen eğitim seviyesinden mezun olmak

Bu iş için başvurular internet üzerinden ve İŞKUR’dan yapılabilmektedir.  Bu alımlarda her kadro için şartlarda değişiklik olabilmektedir. Özellikle eğitim seviyesi kadrolara göre farklılık göstermektedir. Bunun yanında bazı kadrolar için deneyim ve yaş şartı da aranmaktadır. Hunlara ek olarak en önemli nokta olarak güvenlik soruşturmasının olumlu olmasıdır.

KPSS’siz personel alımında kaç kişi alınacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alımının sayısı ve şartları açıklandı. Yapılan açıklamada sağlık personeli olarak alınacak kişi sayısı 30 bin civarında olarak açıklandı. Bu sayının duruma göre artabileceği de ifade edildi. Net olarak hangi pozisyona kaç kişi alınacağının ilerleyen zamanlarda net olarak açıklanacağı da belirtildi. sağlık personeli, temizlik personeli, hasta bakım personeli, bakım onarım teknik destek personeli ve klinik destek için personel alımı yapılacak. Bu kişilerden işe başlarken ikametgah adresi de istenecektir. Bu il için İŞKUR üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.