Gastronomik etkinlik delisi oldum!

Bu aralar her yerde Gastronomik etkinlik var, bundan yıllar önce Gastronomi ve Gastronomi turizmi önemli dediğimde kimse ciddiye almamıştı.

Gastronomik etkinlik delisi oldum!
Kategorilenmemiş
Yayın Tarihi : 04-12-2018 16:26
Neredeyse şimdi ben hariç herkes bu konuda bilirkişi kesilmiş durumda. Etkinlik deseniz çuvalla… Millet hangisine gideceğini şaşırdı. Sponsorlar kime destek olacağını şaşırdı. Bu hafta Sirha vardı. Aslında iyi niyetlerle başlanmış değerli bir organizasyon ama sadece profesyoneller hedefi ile yola çıkılmış olsa da artık olay amacından sapmış durumda. Bir bakıyorum ana haberde Gastronomi Fuarında yemek tadanlarla röportajlar yapılıyor ve nitelikli işlerin çizgisi aşağıya kayıyor. Bu sene Sirha'da dikkatimi çeken en önemli eksiklik kapı girişinde insanların yaka kartlarının çıkartılması... Zaman hepimiz için değerli VIP olarak gelmiş olmama rağmen kapıdaki halkla ilişkiler müdüresi sektörü tanımadığı için sosyal medya uzmanlarına öncelik verip gerçekten VIP kartlıları sırada bekletmesi olacak iş değildi. Neyse; Abel’i severim fazla yüklenmek istemiyorum ama bu sene konferans alanı her senekinden daha kötüydü. Genele açık alanda konferans yapacaksan ses izalosyonu veya sahne veya görsel ayırımı iyi yapacaksın. Geçen dönmelerde GTD olarak ciddi destek verdiğimiz bu etkinliğin çizgisi maalesef yukarı taşınmamış. Özellikle bizim üyelerimiz münferit olarak çağırılmış ama GTD bu işi zaten yapıyor ara beni çözelim ama yok illa herkes kendi çözecek, sonra iş kaliteli olamıyor. Osman Serim ağabeyim işin içinde olmasa Abel işi zor toparlar. Bunun haricinde önümüzdeki hafta Türsab önderliğinde İzmir’de Travel Turkey Fuarı kapsamında Gastronomi Konferansı yapılıyor. Bu konferans Türsab, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası katkıları ile yapılıyor. Ama algıda farklı kişiler bu iş benim aslında havası yaratmaya çalışıyor. Bu iş Türsab’ındır. Türsab Başkanı Firuz Bağlıkaya önderliğinde bu sene Gastronomi İhtisas Başkanı olan Ömer Kartın işin doğal ev sahibi oluyor. Ticaret Odası Mahmut kardeşim zaten hep destekliyor. Önemli katkıyı da yeri sunan İzfaş gerçekleştiriyor. Bu etkinlikde İzmir için bir kazançtır. Her sene yapılıyor olması da iyidir ama bu sene ev sahibi olan Türsab İhtisas Başkanı Ömer Kartın’ın konuşmacı listesinde (veya Moderatör) olmaması aklıma bazı sorular getirmedi değil. Bu konuşmacıları kim veya kimler belirliyor? Organizasyon Komitesinde Ömer Kartın ve Türsab Bölgesel Yürütme Kurulu başkanı Tolga Gencer kardeşimizin adı niye yazılmadı? Dergi sahipleri nasıl konuşmacı olabiliyor? Ev sahibi; Türsab olan bir kongreye kimler egoları ile müdahale ediyor? Neyse Bunu da geçelim. Türsab kurumsal bir yapıdır. Firuz başkanın değerli gördüğü Ömer Kartın ve Tolga Gencer ile İzmir Gastronomisi çok daha ileri taşınacaktır. Bunun ötesinde İzmir’de Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği yapılanmasına alternatif kurulan 'Ege Gastronomi Turizmi Derneği’nin hukuki olarak altyapısı olmadan GTD İzmir üyeleri ile ilerlemeye çalıştığı ve buradan da bedava stand verildiği doğru mudur? Doğruysa çok yanlış. Bu işi Türkiye’de ilk başlatan kurumun GTD olduğunu Nepal Ekonomi Bakanı'ndan Özbekistan Cumhurbaşkanına kadar herkes biliyor da İzmir’deki arkadaşlar mı bilemiyor? Neyse insanların ego ve kıskançlıkları ile GTD nin kaybedecek zamanı yok. Önemli olan Türk Mutfağını yüceltmek ve Türk Gastronomisini Dünya’da markalaştırmak. Ben bir yandan seviniyorum bir yandan gülüyorum. Bizim derneğin adı Gastronomi Turizmi Derneği... Her taklit aslını yaşatır.