Devlet kelepir 2. el otomobilleri ucuzunda ucuzuna satıyor! Renault Megane 127.500 TL, Opel Corsa 158.850 TL!

Ticaret Bakanlığı, çeşitli nedenlerle devletin mülkiyetinde kalan ve kullanılmayan araçları vatandaşlara satışa çıkarıyor. Bu otomobiller, piyasa değerinin oldukça altında bir fiyatla satın alınabiliyor.

Devlet kelepir 2. el otomobilleri ucuzunda ucuzuna satıyor! Renault Megane 127.500 TL, Opel Corsa 158.850 TL!
YAŞAM
Yayın Tarihi : 29-05-2023 08:31

Renault Megane 127.500 TL, Opel Corsa 158.850 TL! Devlet kelepir 2. el otomobilleri ucuzunda ucuzuna satıyor-  Sıfır kilometre ve ikinci el araç piyasalarında yaşanan fiyat artışları, araç sahibi olmayı düşünenleri zor durumda bırakıyor. Gelecek hafta yapılacak olan yeni zamlarla birlikte araç almak daha da zor bir hal alacak. Ancak, devlet tarafından yapılan ucuz ikinci el otomobil satışları ile vatandaşlara ek bir fırsat sunuluyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanlarla ucuz ikinci el araç satışları kamuoyuna duyuruluyor.

İkinci El Otomobile En Ucuz Çözüm!

Ticaret Bakanlığı, çeşitli nedenlerle devletin mülkiyetinde kalan ve kullanılmayan araçları vatandaşlara satışa çıkarıyor. Bu otomobiller, piyasa değerinin oldukça altında bir fiyatla satın alınabiliyor. Yayınlanan ikinci el otomobil satış ilanları sayesinde vatandaşlar, bu otomobiller için satın alma teklifinde bulunabiliyorlar. Böylece, ikinci el otomobil piyasasının fiyatlarının altında araç sahibi olma imkanı doğuyor.

İhale Yapılıyor!

Devlet tarafından satışa çıkarılan ikinci el otomobiller, e-ihale yöntemiyle satılıyor. Bu sistem oldukça adil bir şekilde işletiliyor. Vatandaşlar, otomobiller için satın alma teklifi yapabilmek için belirlenen fiyatın %10'u kadar bir teminat ödüyorlar. Ardından teklif veriliyor. İlk teklifin verilmesiyle birlikte bir süreç başlıyor. Bu süreç sonunda, en yüksek teklifi veren kişi ikinci el otomobili satın alma hakkı elde ediyor. Ödenen teminat bedeli ise otomobili satın alma hakkı elde edilmişse ödenmesi gereken tutardan düşülüyor. Eğer ihale kazanılmamışsa, ödenen teminat tutarı vatandaşa iade ediliyor.

Otomobilin Ekspertiz Raporu Herkese Açık!

İkinci el otomobil satış ilanları, satışa çıkarılan aracın ekspertiz raporunu da içeriyor. Bu rapor sayesinde, araç hakkında tüm detaylar öğrenilebiliyor. Vatandaşlar, bu ekspertiz raporundaki bilgileri değerlendirerek kararlarını veriyorlar.