Dar gelirlilere TOKİ'den 48.000 TL peşinat ve aylık 2.400 TL taksitle konut müjdesi! İşte başvuru şartları ve detaylar

​​​​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), resmi internet sitesi üzerinden önemli bir duyuru yaptı.

Dar gelirlilere TOKİ'den 48.000 TL peşinat ve aylık 2.400 TL taksitle konut müjdesi! İşte başvuru şartları ve detaylar
YAŞAM
Yayın Tarihi : 12-06-2023 23:29

İşte başvuru şartları ve detaylar... Dar gelirlilere TOKİ'den 48.000 TL peşinat ve aylık 2.400 TL taksitle konut müjdesi-  ​​​​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), resmi internet sitesi üzerinden önemli bir duyuru yaparak Çorum'da uygun fiyatlarla konut satışının gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu fırsattan yararlanmak isteyen vatandaşlar 3 Temmuz 2023 tarihinden itibaren başvurularını yapabilecekler. Detaylar gecce.com.tr'de. 

Konut Fiyatları ve Başvuru Şartları

TOKİ tarafından sunulan bu fırsat, ekonomik konut taleplerini karşılamayı hedefliyor. Başvuru yapacak kişilerin aşağıdaki şartları sağlaması gerekiyor:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak veya il nüfusuna kayıtlı olmak,

Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler kategorisi dışında, başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının TOKİ'den konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması gerekmektedir (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç).
Başvuru tarihinde 25 yaşını doldurmuş olmak (Ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır).

Aylık hane halkı gelirinin en fazla net 21.000 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının aldıkları tüm yardımlar dahil olmak üzere toplam aylık gelirinin 21.000 TL'yi geçmemesi şartı aranmaktadır).

Bir hane halkı adına sadece bir adet başvuru yapılabilecektir. Bu başvuru kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına olabilecektir.

Ödeme Koşulları ve Başvuru Detayları

TOKİ tarafından sunulan konutlar için ödeme koşulları ve başvuru bilgileri aşağıdaki şekildedir:

Peşinat ve Vade Seçenekleri: Konut sahibi olmak isteyenler, %10 peşinat bedelini 180 ay vade seçeneğiyle ödeyebileceklerdir.

Taksit Ödeme Başlangıç Tarihi: Sözleşme imzalama tarihini takip eden ayın başlangıcıdır.

Taksit Ödeme Periyodu: Taksitler, aylık olarak ödenecektir.

Borç Bakiyesi Güncelleme Periyodu: Borç bakiyesi, yılda iki kez güncellenecektir. Bu güncelleme periyodu, Ocak ve Temmuz aylarında olacaktır.

Güncelleme Oranı: Borç bakiyesinin güncellenmesinde, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı ile Yİ-ÜFE ve TÜFE oranları dikkate alınacaktır. En düşük olan oran uygulanacaktır. (Şehit Ailesi Kategorisi hariç)

İlk Dönemsel Artış Tarihi: Borç bakiyesindeki ilk dönemsel artış, Ocak 2024'ten itibaren başlayacaktır.

Başvuru Bilgileri

Satış Yönetimi: Konut satışları kuralı satış yöntemiyle gerçekleştirilecektir.

Satıcı: Konutların satıcısı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) olacaktır.

Adres: TOKİ'nin iletişim adresi, Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara'dır.

İletişim Bilgileri:

İnternet: Detaylı bilgilere ulaşmak için www.toki.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Telefon: Başvuru ve diğer konularda bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Başvuru Tarihleri: Başvurular, 3 - 7 Temmuz 2023 tarihleri arasında kabul edilecektir.

Başvuru Bedeli: Başvuru yapmak için ödemeniz gereken bedel 1000 TL'dir.

Başvuru Yapılacak Banka Şubesi: Başvurular, TC. Ziraat Bankası AŞ.'nin projenin bulunduğu ildeki şubeleri ve e-Devlet üzerinden kabul edilecektir. (e-Devlet başvuruları 6 Temmuz 2023 tarihinde sona erecektir.)

Başvuru Alınacak Konut Tipleri: Başvurular sadece 1+1 konutlar için kabul edilecektir.