Bu yaz neler oldu?

Bodrum’la başlayan yaz sezonu, Çeşme-Alaçatı, İzmir, Rodos, Mikanos, Santorini derken Ukrayna-Kiev ile bitti. Final güzel oldu.. Ama daha yaz benim için bitmedi..

Bu yaz neler oldu?
Kategorilenmemiş
Yayın Tarihi : 19-09-2019 15:22
(Öncelike bu yazımı saklayın. Seneye size çok güzel bir yaz rehberi olacağına eminim.) Yedik, içtik, gezdik ve İstanbul’a geldik. Bu yaz nasıl geçti anlamadım. Aslında bu yaza, birkaç yaz sığdırdım.. O kadar çok gezdim ki, nasıl bitti hiç anlamadım. Bodrum’la başlayan yaz sezonu, Çeşme-Alaçatı, Rodos, Mikanos, Santorini derken Ukrayna-Kiev ile bitti. Final güzel oldu.. Tabii siz benim “Yaz bitti” dediğime bakmayın.. Daha Alanya ve Antalya tarafı var sırada.. Daha Kıbrıs-Girne var.. Sıcak bölgelerde yaz devam ediyor.. Güneş beni bekliyor.. [b]GARSON SORUNU![/b] Konuya Bodrum ile başlarsak, bu yaz Bodrum geçen yıllara nazaran biraz sönüktü. Belli başlı mekanların dışında çoğu mekan bekledikleri müşteriyi bulamadı. Bunda en büyük etken, kalitesizlik, düzgün personel yetersizliği, lezzetlerdeki tatsızlık ve fahiş fiyatları sıralayabiliriz. “Yemekler çok lezzetsiz” dediğimde, “Aşçımız kaçtı efendim” diyen mekanı gördüm ben! Yaşadığı ortamdan, baskıcı aileden kaçan, “hem tatil hem iş yaparım” diye gelmiş ama hiçbir eğitimi olmayan garsonlar (özellikle genç kızlar) gördüm ben! Elinde sigarayla müşteri karşılayan, 10 dakika sonra gelip suratsız bir şekilde “Ne istediniz?” diye soran garsonlar gördüm ben. Ama bu tip mekan sahiplerine bakarsanız, altlarında son model arabalarla dolaşıyorlar! “Hep bana, hep bana” demekle, mekanına, çalışanına yatırım yapmamakla mekan sahibi olunmaz! Yeme-içme ve eğlence sektörünün en büyük sorunu yazlık bölgelerdeki kaliteli personel yetersizliğidir! Hep söylerim; Volue For Money.. “Ödediğim paranın karşılığını aldığım mekanları severim” diye.. Bunların en başında Bodrum’da Maça Kızı ve Sait Restoran, Fenix, Zuma, Serafina, People’ı sayabilirim. Pahalı ama kaliteli. Kalite; pahalıdır. (Nusret’i bu kategoriye koymuyorum) [b]LAHMACUN NEDEN 75 TL?[/b] Bodrum’un en çok konuşulan konusu, her yaz olduğu gibi lahmacunun 75 TL. olmasıydı! Bu konu abartı bir konu.. Çünkü Bodrum’da 10 TL’ye de lahmacun var. Ama lahmacunu 75 TL. satan, örneğin Maça Kızı mekanın konumu, giderleri, profesyonelliği, personeli, kalitesi, denizi, plajı, havlusu vs. çok farklı.. 75 TL’nin içinde bunların hepsi var. 10 TL’lik lahmacun yemek isterseniz, bir esnaf dükkanında tabii ki yiyebilirsiniz ama Maça Kızı’na vs. yerlere gidiyorsanız saydıklarımı göz önünde bulundurmanız gerekir. [b]SAİT İSTANBUL’A GELİYOR![/b] Bodrum’da mekanım Sait Restoran.. Sait, bence Bodrum’un balıkçı sembolü.. Bırakın Türkiye’yi, dünyanın hiçbir balık restoranında bu kadar zengin bir balık tezgahı görmedim. Bunu da, tüm Bodrum’a balık temin eden firmadan bizzat teyid ettim. Sait de batan güneşi seyretmekten aldığım zevki çok az yerde almışımdır. Çünkü orada batan güneşin içinde sevgi var, lezzet var, profesyonellik var, dostluk var, mükemmel bir ortam var. Sait, bu yıl Nisan sonunda İstanbul’a geliyor. Galata Port projesinde artık Bodrum’un simge balıkçısı Sait Restoran da olacak. Ve İstanbul’a çok yakışacak. [b]ONAYLADIĞIM MEKANLAR[/b] Tabi ki Casa Costa Hotel&Beach.. Gündoğan’daki bu mekan evim gibi.. Tam bir aile beach'i. Denizin en güzel olduğu yer. Personelin kalitesi.. Lezzetin tadı.. Ortamın ferahlığı ve güzelliği. Tüm özelliklerin toplandığı mekan burası. Sahibi Gültekin Güvensoy’un tüm karakteristik özelliklerini taşıyor. “Her şeyin en iyisi olacak”.. Ve gerçekten öyle. Yapaylığa, gereksiz detaylara, abartıya gerek duyulmayan bir makan; Casa Costa Beach&Hotel. Diğer mekanım ise Türkbükü’nde Mavi Suite.. Her Pazar 14.00'de çıkan “Fırın mantı-Saray Mantısı”nı heyecanla bekledim. Mekanın işletmecisi Cemal Yarar kardeşim inanılmaz bir ev sahibiydi. Cemal, 30 yıldır Türkbükü’nde yaşıyor ve Maça Kızı’na 14 yaşında işe başlamış ve mesleği yalayıp yutmuş çok başarılı birisi. Mekanına tüm tecrübe yansımış. Türkbükü’ndeki balıkçım ise her zaman olduğu gibi Miam.. Dünyada eşi benzeri olmayan balıkçı-kulüp mekanda sokak masasında oturup gelen geçeni seyrederken yediğim balığın tadı hiçbir yerde yok. Mekan sahibi Haluk Bingöl’ün profesyonel ve dost yaklaşımıyla mekanı mekan yapan şef Uysal Altı’nın sıcaklığı her şeye bedel. Hele hele o, kaymaklı ekmek kadayıfı yok mu, beni benden aldı. Kışın da açık mekan.. Gideceğim.. Gölköy’deki romantik balıkçım ise; Orkide.. Gün kararınca, plaj hengamesi bitince, dalgaların sesiyle birlikte yenilen rakı-balığın güzelliği bir başka oluyor Orkide’de.. Tam bir esnaf olan mekan sahibi Ahmet Erol’un sıcaklığı, şef aşçılar Abdullah ve Adnan Sütçü’nün yaratıcı lezzetleri inanılmaz güzeldi. Türkbükü’nün esnaf ama kaliteli balıkçısı Atılay’ı unutmamak lazım. Hiçbir mekana gitmek istemediğimde tercih ettiğim mekan Atılay Balık.. Kalite-Hesap dengesini en iyi tutturan balıkçı.. Tescilli levrek lokumunu yemenizi tavsiye ederim. Kışın da açık mekan. Gideceğim.. Reana Beach; Gölköy’ün yenisi.. Çok şık ve kaliteli bir mekan olmuş. Sakin ve huzurlu şekilde denize girmek istiyorsanız kesinlike tavsiye ederim. Çok yeni bir mekan. Seneye çok daha güzel olacağına hiç şüphem yok. Özellikle Göltürkbükü denilen koca bir belde de kaliteli caz dinleyebileceğiniz bir mekan. Aşkın Arsunan ve ekibiyle gün batımında inanılmaz keyifli bir gecce yaşadım. Yaz bitmesin istedim. Tadı damağımda kaldı Reana ve caz’ın.. Happy Hour denilen saatte (17.00-21.00) tek gittiğim mekan ise Bella Sombra Hotel.. İskender Paydaş ve ekibiyle müthiş eğlendim. Beni dans ederken kimse göremez ama burası dans ettiğim tek eğlence mekanı oldu. Yemeklerimizi lezzetle yedikten sonra ne yapıyoruz? Tabii ki, number one Sess kulübe geçiyoruz.. Nedim Binler komutasında, Ecevit ve Yüksel Yılan önderliğinde kaliteli eğlencenin adresine gidiyoruz. Yıllardır değişmeyen kaliteli çizgisiyle tüm Sess ekibini kutluyorum. Gecce kulübü olup, böyle kaliteli servis ve hizmet olan başka bir yer var mıdır acaba? People; Türkbükü’nün yemekli-müzikli tek kaliteli mekanı.. Hem en iyi sanatçıları dinleyeceksiniz, hem de çok kaliteli yemek yiyebileceksiniz. İkisi aynı ortamda olan tek mekan People. Tabi ki sanatçıların fahiş fiyat alması, mekan kirası, personel derken iş zor ama bu tip yerlerin devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Sahne sanatçılarının bu tip kaliteli mekanlar için uçuk rakamlar yerine özel fiyat uygulaması gerektiğine inanıyorum. Yoksa şarkılarını icra edecekleri böyle kaliteli mekanlar kalmayacak ve onlar da sahne alacak yer bulamayacak. Türkbükü’nde gittiğim ve her zaman tavsiye edeceğim diğer zevkli mekanlar ise şöyle; Flamm.. Kai Beach.. Garo’s.. Galen.. La Rica.. Shenai.. İrfan Kuriş’in tecrübesi oğlu Can’a geçmiş. Kapı girişi alınmayan tek beach; Flamm.. Huzurlu ve lezzetli bir mekan. Garo’s balıkçısını ihmal etmiştim ama hakkını vermek lazım. 10 numara mezeler ve lezzetler var. En eski dostlarımdan olan Garo’yu tebrik ederim. Allah nasip ederse önümüzdeki yaz Garo’s da daha fazla zaman geçireceğim, acısını çıkaracağım. Bursalı genç işadamı Erdi Yazıcı’nın Galen Otel&Beach’i kendi tarzıyla, kimseye ödün vermeden kaliteli hizmet verdi bu sezon. Örnek vermek gerekirse; Evinden su getiren, öğlen yemeği için evine giden müşteriyi uzaklaştırdı! Erdi Yazıcı’ya tek tavsiyem, akşam restoranı için, o kadar güzel, profesyonel ve güler yüzlü personelin olduğu bir ortamda daha kaliteli, daha lezzetli, daha yaratıcı bir aşçıyla menü hazırlamasıdır.. Seneye inşallah. Kai Beach, ilk senesinde kalitesiyle fark yaratmış. Farklı lezzetler süper. Deniz güzel.. Müzik güzel.. Bence Kai Beach olmuş. Tebrik ederim. Özlem Mekik’in La Rica’sı yeni. Ama ilk sezonunda 10 numara aldı benden. The White Rabbit; Yeni mekan.. Ba-yıl-dım.. Serpme kahvaltının nasıl yapılması gerektiğinin en güzel örneğini yaşayacağınız, kaliteli ve lezzetli bir mekan olmuş. Carolina Okman’ı tebrik ederim. Seneye bu mekanı çok daha fazla duyacaksınız ve gitmek için can atacaksınız. Küçükbük’deki Serafina’yı unutmayalım.. Gitmediyseniz çok şey kaçırdınız. Benim özel yerlerimdendir.. Yemekleri, lezzetleri, denizi, akşam Ali Sayar’lı müzikleri ile vazgeçilmezimdir. Kaliteli mekanın adresidir. Tam Volue For Money’dir. Gününüz ve gecceniz bu mekanda çok keyifle geçecektir. X Beach.. Özel bir beach.. Rahat edebileceğiniz, Maldiv havası yaşayacağınız, keyif alacağınız bir beach.. Geniş bir kumsal, nefis bir deniz, özel bungalovlar, nefis lezzetler.. Kesinlikle tavsiye ederim. Moon Beach.. Başarılı Ali-Erkan Ünal kardeşlerin mekanları.. Hem otel, hem de beach olarak hizmet veriyor.. Farklı ve avrupai bir havası var. Beach de keyif yapmak için değişik alternatifli köşeler var. İster şezlong, ister loca, ister kum, ister iskele üstünde güneşlenebilirsiniz. Yemekler 10 numara 5 yıldız. Hizmet? Ali ve Erkan Ünal’ın olduğu yerde bu soruyu sormak bile yanlış olur. Hizmet sekötrünün en eskilerinden ve en iyilerinden olan insanlar bunlar.. Moon Beach. Benden tam puan aldı. Ve her gittiğimde aynı keyfi verdi. Tebrik ederim. Quzine kahvaltı evi.. Gitmediyseniz, kesinlikle gitmenizi tavsiye edeceğim bir cennet bahçesi.. Köy kahvaltısının en güzel örneğini bulabileceğiniz bir mekan. Bir aile işletmesi olan mekanda anne börekleri pişiriyor, oğul Mustafa mekanı işletiyor. Yöresel lezzetleri bulacağınız bu mekanda gerçekten keyif alacaksınız, kahvaltısına şaşacaksınız. Akşam için dostlarınızla mangal yapmak isterseniz masanızı da ayırtabilirsiniz. Her Çarşamba günleri de birbirinden güzel ev yemekleri var. Kışın da açık, gidebilirsiniz. Bozukbağ kahvaltıcısı.. Bodrum’un en yeni, en modern, en geniş, en doğal kahvaltı evi. Türkbükü-Yalıkavak yolu üstünde yemyeşil bir alana yayılmış bir mekan.. Sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar sadece kahvaltı veren bir mekan. Birçok ünlüyü kahvaltı sırasında uyku mahmurluğu halinde güneş gözlükleriyle görmeniz mümkün. Tüm ürünler kendi tarlalarından, kendi tavuklarından. Hepsi doğal. Menemeni kuyu ateşinde önünüzde pişiyor, yemeğe doyum olmuyor. [b]YARIN; BODRUM’DAN, ÇEŞME-ALAÇATI’YA GEÇİYORUZ..[/b]