Banka hesabında para olanlara tarumar edecek uyarı! Paralarınızın sıfırlanması için son 2 gün! Hemen bakın!

Her yıl milyonlarca doların hesaplardan silindiği bilinirken, hak sahipleri bu durumu fark ettiklerinde dahi silinen tutarı geri alamıyor.

Banka hesabında para olanlara tarumar edecek uyarı! Paralarınızın sıfırlanması için son 2 gün! Hemen bakın!
YAŞAM
Yayın Tarihi : 13-06-2023 09:47

Paralarınızın sıfırlanması için son 2 gün! Hemen bakın! Banka hesabında para olanlara tarumar edecek uyarı- Ziraat Bankası, Türkiye'nin en büyük müşteri kitlesine sahip bankalarından biri olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Banka, 2023 zamanaşımı listesini yayınlayarak hesaplardaki paraların durumuyla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Bu duyuruyla birlikte, zaman aşımına uğramış olan hesaplardaki paraların silineceği açıklandı. Detaylar gecce.com.tr'de. 

Zaman Aşımı Listesi Yayınlandı, Paralar Silinecek!

Ziraat Bankası'nın yayınladığı 2023 zaman aşımı listesi büyük ilgi gördü. Banka, listeye adı eklenen vatandaşların 15 Haziran tarihine kadar başvuru yapmamaları halinde, hesaplarındaki tüm mevduatın Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'na (TMSF) aktarılacağını belirtti.

Bakiyeler Sıfırlanacak, Geri Alma İmkansız!

Her yıl milyonlarca doların hesaplardan silindiği bilinirken, hak sahipleri bu durumu fark ettiklerinde dahi silinen tutarı geri alamıyor. TMSF'ye aktarılacak olan paraların başvurusu için son tarih olarak 15 Haziran duyurulurken, listede adı olabilecek vatandaşlara son bir uyarı yapıldı.

Banka hesabında para olanlara tarumar edecek uyarı! Paralarınızın sıfırlanması için son 2 gün! Hemen bakın!

Zaman Aşımına Uğramış Bakiyeler TMSF'ye Devredilecek!

Uzun bir süredir hareketsiz bir şekilde bekletilen, üzerinde hiçbir işlem yapılmayan bakiyelerin zaman aşımına uğraması durumunda TMSF'ye devredilmesi sağlanıyor. Ziraat Bankası tarafından yayınlanan listede, yıllardır üzerinde işlem yapılmayan ve aktarımın gerçekleşeceği kişilerin adları yer alıyor.

Son Tarih 15 Haziran, Hemen Listeye Göz Atın!

Ziraat Bankası, listede adı bulunan vatandaşların 15 Haziran tarihine kadar başvuruda bulunmalarını önemle belirtiyor. Eğer adı listede olan bir vatandaş herhangi bir işlem yapmazsa, hesabındaki bakiye TMSF'ye aktarılacak. Banka tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir."

2023 Yılı İçerisinde Zamanaşımına Uğrayacak Mevduat Hesapları ve Emanetler sorgulamasını yapmak isteyenler, Ziraat Bankası internet sitesi üzerinden tüm işlemlerini gerçekleştirebilirler.