3.500 TL bayram harçlığı! Kurban Bayramı müjdesi tez geldi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için PTT üzerinden gerçekleştirilen 3.500 TL tutarındaki bayram harçlığı ödemeleri yapılacak.

3.500 TL bayram harçlığı! Kurban Bayramı müjdesi tez geldi!
YAŞAM
Yayın Tarihi : 26-05-2023 13:25

Kurban Bayramı müjdesi tez geldi! 3.500 TL bayram harçlığı- Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için PTT üzerinden gerçekleştirilen 3.500 TL tutarındaki bayram harçlığı ödemeleri yapılacak. Bayram harçlığından yararlanmak isteyen ve maddi ihtiyacı olan vatandaşlar için PTT tarafından ödemeler hesaplara aktarılacak. İşte bayram harçlığı ödemesi ile ilgili detaylar:

Bayram Harçlığı Ödemesi Şartları

Maddi zorlukların en çok hissedildiği dönemlerde, ihtiyaç sahibi vatandaşların bayram sürecinde mağdur olmamaları ve güzel bir bayram geçirmeleri önem taşımaktadır. Devlet, bu noktada destek sağlamak amacıyla PTT aracılığıyla 3.500 TL tutarında bayram harçlığı ödemeleri gerçekleştirmektedir.

PTT bayram harçlığından faydalanmak isteyen vatandaşlar için son başvuru günü yarın olarak belirlenmiştir. Bayram harçlığı alabilmek için belirli şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar başvurularını yaparak 3.500 TL tutarındaki bayram harçlığından faydalanabilmektedir.

Öncelikle PTT Kurban Bayramı harçlığı için hanedeki kişi başına düşen gelir miktarı önem taşımaktadır. Bu miktarın 3'te 1'i oranında olması halinde PTT bayram harçlığı ödemeleri gerçekleştirilmektedir.

PTT Bayram Harçlığı Başvurusu

PTT Kurban Bayramı harçlığından yararlanmak isteyen vatandaşlar bugün ya da yarın PTT şubelerine başvuruda bulunmalıdır. Başvuru için mesai saatleri içerisinde T.C. kimlik belgesi ile PTT şubesine gidilmesi gerekmektedir. Başvuru sonucunda vatandaşlara 3.500 TL tutarında ödemeler yapılmaktadır.

Ayrıca, hak sahibi olup olmadığınızı sorgulamak için e-Devlet platformunu da kullanabilirsiniz. Bu amaçla, T.C. kimlik numarası ve şifrenizle e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Şifresini bilmeyen veya ilk defa şifre alacak olan kişiler ise PTT şubelerine başvuruda bulunmalıdır.