Gözyaşlarına Boğulacak: Sıradanlığı Geride Bırakan Ağlayan Pasta Tarifi!

Gözyaşlarına Boğulacak: Sıradanlığı Geride Bırakan Ağlayan Pasta Tarifi!

Gözyaşlarına Boğulacak: Sıradanlığı Geride Bırakan Ağlayan Pasta Tarifi!
KADIN
Yayın Tarihi : 17-12-2023 13:45

Mutfakta bir sihirbaz gibi hissetmek istiyor musunuz? İşte size, herkesin tarifini isteyeceği, gözyaşlarına boğulacak lezzetli bir ağlayan pasta tarifi! Bu tatlı, sadece damakları değil, gözleri de kamaştıracak. Şimdi, bu büyülü pastanın sırlarını birlikte keşfedin.

Malzeme Miktar
Yumurta 3 adet
Toz Şeker 1 su bardağı
Süt 1 kahve fincanı
Sıvı Yağ 1 kahve fincanı
Kabartma Tozu 1 paket
Kakao 2 yemek kaşığı
Un 1,5 su bardağı
Soğuk Süt 1,5 su bardağı
Krem Şanti 2 paket
Bitter Çikolata 40 gram (ya da sütlü çikolata)
Çikolata Sosu 1 paket

Tarif:

  1. Yumurta ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
  2. Sırasıyla süt, sıvı yağ, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
  3. Yağlanmış bir borcamın içine hamuru dökün ve 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  4. Fırından çıkan sıcak pastaya kürdan yardımıyla delikler açın ve soğuk sütü üzerine gezdirin.
  5. Krem şantiyi çırpın ve tamamen soğuyan pastanın üzerine eşit şekilde yayın. Pastayı dolaba kaldırın.
  6. Çikolata sosunu hazırlayın ve soğuyan sosu pastanın üzerine dökün. Dolapta 4-5 saat dinlendirin.