En lezzetli Türk kahvesi nasıl yapılır?

En iyi Türk kahvesi nasıl yapılır öğrenmek mi istiyorsunuz? İşte sizin için tüyolar.

Yaşam

En lezzetli Türk kahvesi nasıl yapılır? AĞIR ATEŞTE PİŞİRMEYİN
Kahve yapmakla ilgili en büyük yanlışlardan biri ağır ateşte pişirmektir. Kahvenin pişirme süresinin kısa olması gereklidir. Kısa sürede pişen kahve tadını daha iyi verir.

ILIK SU İLE PİŞİRİLMELİ
Kahvenin daha kısa sürede demlenmesi için ılık su ile pişirmek gerekiyor. Bu şekilde kahve acı olmayacaktır.

KAHVE DEMLENDİKTEN SONRA HEMEN İÇİLMELİ
Türk kahvesi ne çok sıcak ne de soğuk içilir. İçmek için ideal ısı demlendikten 2-3 dakika sonradır.

KAHVEYİ KARIŞTIRMAYIN
Büyük bir yanılgı olan 'kahve pişirilirken karıştırılmalıdır, bu şekilde köpüklü olur' tamamen yanlıştır. Kahve karıştırdıkça acılaşır.
YASAL UYARI: Haberin kopyalanması yasaktır. Haber, sadece gecce’ye link verilerek kullanılabilir.Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.

Bunlarda ilginizi çekebilir: