[b]AĞIR ATEŞTE PİŞİRMEYİN[/b]
Kahve yapmakla ilgili en büyük yanlışlardan biri ağır ateşte pişirmektir. Kahvenin pişirme süresinin kısa olması gereklidir. Kısa sürede pişen kahve tadını daha iyi verir.
[b]ILIK SU İLE PİŞİRİLMELİ[/b]
Kahvenin daha kısa sürede demlenmesi için ılık su ile pişirmek gerekiyor. Bu şekilde kahve acı olmayacaktır.
[b]KAHVE DEMLENDİKTEN SONRA HEMEN İÇİLMELİ[/b]
Türk kahvesi ne çok sıcak ne de soğuk içilir. İçmek için ideal ısı demlendikten 2-3 dakika sonradır.
[b]KAHVEYİ KARIŞTIRMAYIN[/b]
Büyük bir yanılgı olan 'kahve pişirilirken karıştırılmalıdır, bu şekilde köpüklü olur' tamamen yanlıştır. Kahve karıştırdıkça acılaşır.