Gürkan Boztepe
Tüm yazıları MARKA DOKTORU Gürkan Boztepe gurkanboztepe@gecce.com
11.09.2018 16:31

Yedi günde devrialem

Herkes diyor ki sen nasıl yetişiyorsun bu tempoya; bana çalışıyor gibi gelmiyor da ondan …

Dünyadaki en değerli mekanlarda yeni ve değerli insanlarla tanışmak, ağırlanmak benim için gayet zevkli. Hele hele en iyi şeflerin elinden en güzel yemekleri tadımlıyor olmam daha da kıymetli…


Niye yorulayım ki?

Ama moralimin bozulduğu zamanlar da olmadı değil. Çok seyahat etmenin getirdiği bazı kısa devre durumları da olmuyor değil. Mesela en son sabah 6'da uçağa binmek üzere Sabiha Gökçen’den uçağın kapısında arabanın anahtarını ilk giriş güvenlikte veya farklı bir noktada düşürdüğümü anlayınca moralim bozulmadı değil.

Düşünün Kayıp Eşya Bürosu zaten Allahlık çalışıyor yetkili bulmak bir dert. Üzerine İstanbul’a döndüğümde arabayı birisinin çalmış olma ihtimalini bilerek; beni bekleyen Van/Bitlis Peynir Festivali’ne uçağa bindim.


Bu arada Bitlis Peynir Festivali organizasyonu gayet güzel geçti. Buradan emeği geçen Güler Arslan ve Ajans sahibi Sami İşleker başta olmak üzere; muhteşem iş bitirici ekibi Pirzola dağıtım uzmanı Zeynep Bilmez, organizasyonda her yere koşturan ama aslında metin yazarı olan Pınar Sungur; Grafiker Nurgül kaya, Noma Pozitif ajans ekibi çalışanlarına içten teşekkür ederim.

Bizi DAKA daveti ile BİTLİS PEYNİR FUAR’ında dolu dolu ağırladılar.


En akılda kalıcı konu başlıkları aşağıda

*Manda Safari
*Peynir Fuarı ve standları
*Peynir Jürisi sonrası Otlu Peynir den bir süre yiyememem (hala sürmekte)
*Sahrap Soysal’ın müthiş enerjisi
*Van Kahvaltısı (ama gerçek Van Kahvaltısı)
*İlhan Koçulu’nun Peynir ve Anadolu yerel kalkınma konusundaki konferans konuşması
*Tatvan’ın Türkiye’nin en zenginlerinin yaşadığı il olması
*Bitlis Van çekişmesi
*Gastronomi Turizmi ‘nin önemi
*Sosyal Medya Fenomeni gençlerle kaynaşıyor olmam.

Herkes diyor ki köşe yazılarında niye sondan başa doğru yazıyorsun, giriş gelişme sonuç yapsana.. Benim takipçilerim özet seviyor.

Bitlis Peynir Festivali geçen haftanın değerli etkinliğiydi. Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ederim.


Bunun haricinde Gastronomi Turizmi Derneği olarak TUROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) koordinasyonu ve Türsab desteği ile 44 adet Alman Tur Operatörü ve değerli basınını ülkemizde ağırladık. Bu organizasyonda Gastronomi Turizmi Derneği olarak; Turizm Bakanlığı ile sponsorlar arasında olmak göğsümüzü kabarttı.

Lütfi Kırdar’da ve sonrası nitelikli organizasyonda Almanlar ülkemize gelme oranı eski günlerine dönmesini temenni ederiz.( organizasyon adı:FVW Workshop )

Bu organizasyonda en çok yorulan Osman Ayık ve Genel sekreter Necip Boz’a buradan teşekkürler.

Türsab Başkanımız Firuz Bağlıkaya zaten sektörle barış içinde vizyonlu yaklaşımı ile tüm paydaşlar ile iletişim halinde…

Bu hafta benim yaşlandığımı anladığım bir hafta oldu.

Düşünün 3 organizasyon aynı güne çakışmış. Öğleden sonra World Food İstanbul Fuar içinde Türkiye için çok önemli şeflerden biri olan Deniz Temel benim moderatörlüğümde nitelikli bir dinleyici kitlesi ile buluşuyor.

Biter bitmez Best Model adı altında Crowne Plaza Florya’da Güzellik Yarışması ve aynı saatlerde Lionel Hotel 2. yaş kutlaması var.

Siz olsanız ne yaparsınız?

1 adet etkinlik elenecek….Ben de Güzellik Yarışmasını eledim. Rönasans Ajans Akif nasılsa hersene yapıyor dedim.

Lionel Hotel nitelikli bir organizasyon için hummalı bir çalışma yapmış. Tüm yatırımcı aile üyeleri kapıda her konuğun elini tek tek sıkarak karşıladılar.

Muhteşem bir tanıtım filmi hazırlamışlar. Ardından Profesyonel sunucu sahne derken sıra geldi özel aplikasyona, bu tanıtımda özellikle sevgili arkadaşım Burçak Atak’ın vizyonunu takdir ettim. Tüm aile artık O’nu kabullenmiş. 2 sene önce herkesin kafasındaki acaba’lar kalmamış. Burçak otele başarı sağlamış. Tebrikler Burçak


3.Kuruluş yıldönümünde Simply Red veya Andre Bocelli tercihim, şimdiden Lionel yetkililerine duyurulur.


Bitmedi bu hafta i mice derneği önderliğinde ve Türsab desteği ile GÜRCİSTAN SEYAHAT ACENTELERİ İstanbul’a geldi. Bu organizasyonda Gastronomi Turizmi Derneği olarak yine Türk Mutfağı deneyimlemeleri konusunda biz ev sahibi idik.Bu nitelikli organizasyonda Den Den yatları içinde Türk Yemekleri sunarak Gürcistan Hükümeti yetkililerini Boğaz'da İstanbul ne demek; Türkiye ne demek olduğunu deneyimlettirdik.
Bu organizasyonda Gastronomi Turizmi Derneğimiz yanısıra TEPE GOURMET ekibine içten teşekkürler sunarım. Operasyonun başarılı geçmesi için İbrahim Bali ve ekibi muhteşem bir performans sergilediler. Gürcistan Acenteleri hala Türk Mutfağının anlatıyorlar.


Bu haftayı en son GASTRONOMİDE MARKALAŞMA konferansı içinde moderatörlüğüm ile kapadım. Türkiye için en önemli şeflerden Aylin Yazıcıoğlu, Aydın Demir, Türkiye’de Her şey Dahil sistemini getiren Fütürist Cem Kınay gibi değerli isimlerle yeni trendleri, Turizmi, Turisti, Gastronomiyi, Mutfak sanatını konuştuk.

Çok bilinçli bir dinleyici topluluğu ile World Food İstanbul fuar alanı içinde salonda iğne atsan yere düşmeyecek şekildeydi.

E bu kadar değerli isim biraraya gelince talep de yoğun oluyor.

Yer Tüyap’da olsa millet dinlemeye geliyor.

Önümüzdeki sene İTE fuarcılık ve Gtd olarak çok daha büyük işlere imza atıyor olacağız.. Profesyonel çalışma sistemi ve koordinasyon için Fuar Direktörü Zeynep Gülşen’e teşekkür ederim.

Yazıyı yazar yazmaz; Değerli Turizmci arkadaşlarım Ertan Demirbaş ve Meltem Birgül ’ün nikah organizasyonuna yetiştim. Herkes çok eğlendi. Tebrikler gençler…

Benden bu haftalık bu kadar kalın sağlıcakla …
YASAL UYARI: Yazarın yazısının kopyalanması yasaktır. Yazı, sadece gecce.com’a link verilerek kullanılabilir.Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Bağlantılar: Gürkan Boztepe

PAYLAŞ

  • Bunu Facebook'da paylaş!
  • Bunu Tweet'le!
  • Bunu Google Plus'ta paylaş!
  • Bunu Pinterest'te  paylaş!

YORUMLAR

Üye Girişi Yap

İsim

E-posta

Yorumunuz