Seycan Aksu
Tüm yazıları KEYİF DANIŞMANI Seycan Aksu seycan@gecce.com
12.10.2011 16:48

GECCE MEKÂN OSCAR'LARI TÖRENİNDE MEKÂN SAHİPLERİ NELER YAŞADI?

Sektördeki kaliteyi daha üst seviyelere çekmeyi misyon edinerek hak eden mekânları ödüllendirmek ve diğerlerini de teşvik etmek adına gecce.com’un öncülük ettiği Mekan Oscar Töreninde dün akşam yer yerinden oynadı.


Dün gecceyi daha da önemli kılan bir diğer faktör de Türkiye’nin bir numaralı magazin portalı gecce.com’un 10. yılını kutluyor olmasıydı. Kaliteli, seviyeli ve öncü magazincilik anlayışıyla geride bıraktığı başarılarla dolu on yılın şanına yakışır bir şekilde şölen havasında geçen gecceye gelen Semra Özal, Bülent Eczacıbaşı, Uğur Dündar, Mustafa Sarıgül, Faruk Bayhan, Reha Muhtar, Süleyman Orakçıoğlu gibi önemli konuklar ve Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Ajda Pekkan, Hande Yener, Deniz Seki, Sinan Akçıl gibi sanatçıların hepsi ayrı ayrı gecceye damgalarını vurdu.


Unutulmaz bir eğlenceye imza atılan törende mekân sahiplerinin heyecanlı bekleyişi görülmeye değerdi. Ödüllerin Kenan Erçetingöz başkanlığında Ahmet Örs, Ali Esad Göksel, Güngör Uras, Mehmet Yaşin, Teoman Hünal, Olcayto Ahmet Tuğsuz gibi isimlerden oluşan Gecce Gurme Kurulumuz tarafından belirleniyor olması ise bu ödüllerin anlam ve önemini daha da arttıran bir faktördü.


Zira bu ödüllere öyle bir günde birkaç saatte karar verilmiyor. Bir yıl boyunca belirli aralıklarla toplanan gurme kurulumuz büyük titizlikle ve mekânlarla ilgili her türlü detayı göz önünde bulundurarak bir puanlama sistemi oluşturuyorlar. Törenlerden bir süre öncesinde bu bir yıllık puanlamalar tekrar bir değerlendirmeye tabi tutuluyor ve senenin ödülleri belirleniyor.


Bu kadar ince bir elekten geçirilerek ödüllerin verilmesi sahnede anons sırasındaki heyecanlı bekleyişin dozunu arttırıp adrenalleri üst seviyelere tırmandırdı.

Sektördeki yolculuğuna Yeşilköy’deki mekânlarında başlayıp başarılarını Beyoğlu’ndaki yeni dükkânlarında perçinleyen Eleos’çular geccenin en heyecanlı isimlerindendi. Davete katılan Eleos’un ortakları Aleks Karaköse ve Ercan Erdoğan ‘En İyi Meyhane’ ödülünü almaya sahneye çıktıklarında yaşadıkları haklı gurur ve sevinç gözlerinden okunuyordu.


Geçtiğimiz yıl Bebek’i sallayan Chilai ‘En İyi Çıkış Yapan Mekan’ ödülünün yanında yaptığı yaratıcı ve özgün yemeklerle Chilai’yi sadece konum ve ambiyans olarak değil lezzet olarak da ayrı bir yere konumlanmasını sağlayan genç şefi Hazer Amani ‘En Yaratıcı Şef’ ödülüne layık görüldü. Chilai ailesi adına Yusuf Köksal, Hazer Amani ve yakınları geccenin heyecanına hep beraber ortak oldular.


‘En İyi Balık Restoranı’ seçilen Yüksel Balık’ın ödülünü Yüksel Karakış mekânının müdavimlerinden Uğur Dündar’ın elinden alması ödül töreninin akılda kalan anlarından biriydi. Yüksel Balık’ı ailecek ne kadar çok sevdiklerini belirten Dündar ‘Ailecek haftada en az birkaç kez gidip rahat rahat yemek yediğimiz tek yer’ olarak anlattı.


Herkesin merakla beklediği büyük ödül ise İKSV’nin en üst katında hizmet veren X-Restaurant’a gitti. Rasim Özkanca’nın başında bulunduğu Mora Gruba ait olan X Restaurant’a ödülünü Bülent Eczacıbaşı’nın vermesi ise ödülün ehemmiyetini ve özelliğini bir kat daha vurguladı.


Zira geçtiğimiz yıl vefat eden ve İKSV’nin kurucusu Şakir Eczacıbaşı İKSV binası Deniz Palas’ın yenilenme sürecinde en üst katta yer alacak restoranın işletmesini özellikle Rasim Özkanca’ya vermek istemiş. Aylar süren çalışmalar ve denemeler sonucunda ise Özkanca ve Eczacıbaşı’nın beraberce öngördükleri bir menü oluşturulmuş. Şef Murat Karaduman önderliğindeki mutfakta Türkiye’nin dört bir yanından gelen özel malzemelerle geleneksel tatlarımıza modern dokunuşlar getirilerek sanat ve yemeğin uyumlu birlikteliği gözler önüne seriliyor.


Canlı fasıl denince ilk akla gelen yer olan ve haftanın her geccesi canlı fasıl dinletisi sunan Ziyade Fasıl ‘En İyi Fasıl Mekanı’ ödülünü aldı. Ödülü almaya mekânın sahipleri Özlem-Aytunç Mekik kardeşler geldi.

'Ahmet Çapa Özel Ödülü’nü alan Mehmet Tuna gecceye kızı Melda Tuna ile birlikte katıldı. Eli askıda olmasına rağmen kısa süre için de olsa bu özel gecceye katılması gözlerden kaçmadı.


Napolitan lezzet geleneğini İstanbul’da İtalyan mutfağı düşkünlerine büyük bir başarıyla sunmaya devam eden Fratelli La Bufala ise enfes ve orijinal pizzalarıyla ‘En İyi Pizza’ ödülünün haklı sahibi oldu. Ödülü mekânın sahibesi Margeritha Okan aldı.

İstanbul’daki en iyi eti üreten, işleyen ve servis eden Günaydın’ın ‘En İyi Steakhouse’ ödülünü Günaydın’ın ortaklarından Cüneyt Asan aldı. Pozitif enerjisi ve meslek aşkıyla hepimizin gönlünde taht kurmuş olan Asan bu hafta hizmete girecek olan ve dünya standartlarındaki Etiler’deki yeni mekânından bahsederken sırada daha pek çok sürprizin olduğunu söylemeyi de ihmal etmedi.


Drag Queen Show’ları ve farklı eğlencelerinin yanında insanı kısa süreliğine de olsa başka dünyalara taşıyan Nahide haklı olarak ‘En Renkli Mekân’ ödülünü aldı.

Huzur veren doğası, kaliteli servisi ve hem İstanbul’da hem de İstanbul’dan yüzlerce kilometre ötedeymişsiniz hissini gözlerden uzak bir sakinlikte yaşatan Elio Sedef ‘En Romantik Mekân’ unvanının haklı sahibi oldu.


Hiçbir yerde franchise vermeyerek sadece kendi bünyelerinde açtıkları işletmelerin hepsinde yakaladıkları kalite standardıyla dikkatleri çeken Midpoint ‘En İyi Zincir Mekan’ ödülünün sahibi oldu.

Michelin yıldızlı restoranlarda çalıştıktan sonra ülkemize dönerek Kayra ortaklığında açtığı lokantasıyla adından sıkça söz ettiren Murat Bozok’un Mimolette’i yemekler kadar kavındaki şarap çeşitliliği ve bu şarapların çoğunu kadehlerde servis etmesiyle dikkatleri çekti. Tüm bunları gözden kaçırmayan gurme kurulumuz da Mimolette’e ‘En İyi Şarap Menüsü’ ödülünü uygun buldu.


Hangi otele transfer olursa ardından sadık bir müşteri kitlesini de sürükleyen Cratos’un şefi Hasan Aytumur ‘En Sevilen Aşçı’ titrinin sahibi oldu.

Neredeyse her gün yeni bir mekânın açıldığı şehri İstanbul’da ‘En İyi Yeni Mekân’ anons edildiğinde herkes merakla kulak kabarttı. Pendik Marintürk içerisinde hizmet vermeye başlayan, tecrübelerini kaliteli yemek, uygun fiyat ve farklı servis anlayışıyla birleştiren Temenye Balıkçısı’nın bu ödülü alması da doğal olarak kimseyi şaşırtmadı.

Bebek piyasasının nabzını tutan, kimi zaman romantik kimi zaman da en lezzetli kaçamakların adresi olan Lucca’nın ‘En Vazgeçilmez Mekân’ ödülünü Lucca’nın sahibi Cem Mirap aldı.

Herkesin nefeslerini tuttuğu, tansiyonu oldukça yüksek olan ödül töreni Acun Ilıcalı’nın sempatikliği, Eda Taşpınar’ın güzelliği ve Kenan Erçetingöz’ün kaliteli profesyonelliğiyle daha ilgi çekici ve unutulmaz bir hal aldı.
Mekânlar şimdiden bir sonraki senenin heyecanını yaşamaya başladılar. Gecce ekibi olarak bizler de aynı merak ve heyecanı aynı tazelikte yaşamaya devam ediyoruz. E ne de olsa önümüzdeki sene için görev şimdiden başladı, gidecek çok mekan tadacak çok yemek var daha…

[url=]İŞTE 2011 GECCE MEKÂN OSCAR'LARINI KAZANANLAR..[/url]

HABER: EBRU ERKE
YASAL UYARI: Yazarın yazısının kopyalanması yasaktır. Yazı, sadece gecce’ye link verilerek kullanılabilir.Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Bağlantılar: MEKAN OSCAR

PAYLAŞ

  • Bunu Facebook'da paylaş!
  • Bunu Tweet'le!
  • Bunu Google Plus'ta paylaş!
  • Bunu Pinterest'te  paylaş!