Gürkan Boztepe
Tüm yazıları MARKA DOKTORU Gürkan Boztepe gurkanboztepe@gecce.com
15.05.2019 18:51

Yaz geldi!

Evet yaz geldi şimdi kilolara dikkat etme zamanı bereket Dilara Koçak diye bir tanıdığım var; GTD başkanı olarak her zaman her yerde en güzel yemekler ikram ediliyor sonra da fazla kilolar olmaması için duayen diyetisyene danışıyorum; kendisinden yanıt çok basit "Az ye Gürkan’’ tabi nasıl olacaksa; sihirli bir değnek olsa keşke elimde diyor…

Bu yaz gelirken az yeme ihtimalim olamayacağınız sizlere aktarmak istiyorum. Çok özel bir davet gelmiş Kahramanmaraş’ın ileri gelen ailelerinden Erdoğan Yılmaz ailesinden. Hem de ev yemekleri sunulacak. Atladım gittim. Bu özel fırsat kaçar mı?


Evde Maraş'ın ileri gelenleri ve Maraş'ın yerel kanalı kapılarda karşıladılar. Ev sahibi Süreyya –Serdar ErdoğanYılmaz, Serhan –Aslı Erdoğanyılmaz, Pınar-Kayhan Erdoğanyılmaz, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Serdar Zabun ve eşi, Müsiad Başkanı ve Alpedo Dondurmaları sahibi Sami Kervancıoğlu, Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit ve eşi Gülnur Beyit.

Masa mükemmel hazırlanmış el işi dantellere kadar masada; ev yeni gelin gibi; Süreyye hanım nazik ev sahipliği ve güleryüzü ile İstanbul’dan benim için hazırlıklara günler öncesinden başlamış.



Yemekler say say bitmiyor..

Her ürün kendi tarlalarında yetişen endemik bitkilerle yapıldığı için sağlığa tam anlamıyla faydalı…

Neler var neler? Eliböğründe, Tarhana, Sömelek, Fasulye Kavurması, biber dolması, su böreği, mumbar, Çullama, Bastık, Samsa, Sömelek say say bitmez.



Tatlıları ise nasıl yapıldığını dinleme ötesinde sunum ile nasıl emeklerle koordine edildiğini izleyip tadımladım.

Beyaz un sucuğu. Cevizli sucuk şerbetlerden en zoru Ravanda


Neyse gel bu masada şimdi yeme; hatta yeme yanına yat…

Gerek üst düzey sohbet gerekse samimi ev sahipliği ile İstanbul’dan ışınlanıp gerçek Anadolu insanı ne demek tekrar hatırlama imkanım oldu.



Gündüz ise muhteşem insan Alpedo Dondurmaları’nın sahibi Sami Kervancıoğlu dostumun fabrikası ve Kervan pastanelerini ziyaret ettim. Burada tüm yüreğini açan gerçek dost Sami bey ile tekrar gurur duydum. Kervan Pastanede VİP odalar zaten önemli toplantılar için mükemmel bunun yanısıra 1250 kişinin çalıştığı fabrikasında kapıda Çinlilerin dondurma için sıra beklediğini kendi gözlerimle gördüm.

Fabrika 90 ülkeye ihracat yapıyor: Burada da Nusret gibi gördüğünüz mekanlarda en son Sami beyin dondurmasını yiyorsunuz.Hem de gerçek keçi sütünden…

Türkiye’de böyle girişimciler olması beni mutlu ediyor.Yabancı markalar gerçek salep ve keçi sütü kullanmadıkları için çocuklarımızın sağlığı açısından dikkatli olmak lazım.

Bizi orada Maraş'ın tarihi turistik konağı Kadriye Mezircinin yerine gitmeden dönmek olmaz dedik.Gündüz de Kadriye hanım sağolsun kendi birebir ilgilendi.


Millet soruyor neden Maraş’a gidiyorsun e iyi ağırlıyorlar ben ne yapayım? Şimdi işin sırrı Diyetisyen de ;bu nitelikli Türk mutfaklarını 81 Vilayet ziyaretim esnasında ve dış ülkelerde yaptığımı düşünün ve kilo almadan İstanbul’a nasıl döneceğim?

Buradan Serhan Erdoğanyılmaz kardeşime bu özel koordinasyon için tekrar teşekkürler.

Bu haftalık benden bu kadar ben az sonra Sivas’a geçiyorum.

Kalın sağlıcakla …
YASAL UYARI: Yazarın yazısının kopyalanması yasaktır. Yazı, sadece gecce’ye link verilerek kullanılabilir.Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Bağlantılar: Gürkan Boztepe

PAYLAŞ

  • Bunu Facebook'da paylaş!
  • Bunu Tweet'le!
  • Bunu Google Plus'ta paylaş!
  • Bunu Pinterest'te  paylaş!