Gürkan Boztepe
Tüm yazıları MARKA DOKTORU Gürkan Boztepe gurkanboztepe@gecce.com
25.08.2018 15:51

Gastronomik bayram yazısı!

Bayram öncelikle hepimize kutlu olsun.

Ülke olarak yoğun ve yorucu gündemden geçerken bakıyorum ki hayatımız böyle geçmiş.

Coğrafi konumdan mıdır? Herkesin ateşli olmasından mıdır? Genelde bizde aksiyon bitmiyor.

Düşünsenize Finlandiya’da veya Los Angeles’da doğduğumuzu, aksiyon Türkiye’nin yüzde kaçı olurdu acaba?

Oralarda iyi ki yaşamıyorum.

Can sıkıntısı olurdu bana…

En fazla Köpekbalığı saldırı riski olabilir Manhattan Beach’de.

Orası da güzel ama…

Nedense orada kendimi iyi hissediyorum.

Sanki evim oradaymış da ben işim dolayısıyla taşınmışım gibi.(Reenkarnasyon olmasın sakın)

Bu hafta bayağı yoğun geçti; nasıl mı hep güzel yerlerde güzel insanlarla güzel şeyler yiyorum.

İnterconitental Otel’de UFRAD (Uluslararası Franchise Derneği) kahvaltılı basın toplantısına katıldım.

DR.Mustafa Aydın hocam her zaman bir adım önde gider. Dövizdeki hareketlilik hepimizi olumsuz etkiledi ama alışveriş merkezi içindeki USD ile kira ödemek zorunda kalan restoran sahiplerini en çok etkiliyor. Bu toplantı bence çok önemli.

Laf ile icraat arasındaki baskıyı kardeş derneğimize destek vererek gerçekleştiriyor olacağız.

Hepimize hizmet vermek için uğraşan Değerli Gastronomik Markaların USD dalgalanmaları sonucu sırtındaki yük inanılmaz arttı. Bu konuda hepimizi gerçekten duyarlı olması lazım.

Bu marka sahipleri de AVM sahipleri de, sivil toplum örgütleri de, AVM'den alışveriş yapanlar da…

Bu etkinliğin haricinde Gastronomik Marka kentler kapsamında; Gastronomi Turizmi Derneği olarak Basın konseyimiz ile birlikte Bursa gezisi düzenledik.

Hani herkesin çocukluğunda hatırladığı Kestane şekeri ve Döner haricinde Bursa aslında ne kadar da Gastronomik bir kent olduğunu değerli basın üyesi üyelerimiz ile hatırlama imkanı bulduk.

Bu organizasyon çok detaylı ve nitelikli geçti.Bursa GTD Temsilcimiz ve YK üyemiz Ramazan Başan başta olmak üzere Bursa Turizm Platformu Başkanı üyemiz Hasan Eker kardeşimize de buradan teşekkürü bir borç bilirim.


Bursa'da sabah Saitabat Köyü & Konağında 80 köylü kadının sosyal sorumluluk kapsamında hazırladığı mükemmel Bursa yerel köy kahvaltısı ile başladık,ardından (Dünya’daki ilk oteller olan o zaman ipekyolunda) Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım eşliğinde Türk Kahveleri içimi devamında, Bursa’nın en önemli gastronomik değerlerinden biri olan Bursa Kebabı için öğlen İskender İskenderoğlu ev sahipliğinde Köşe Mavi Dükkanda Bursa Kebabı yenildi(Cevat İskenderoğlu),Ardından Bursa Valisi ‘’İzzettin Küçük’’ makamında GTD heyetimizi ağırladı.Hatta orada Gastronomi Konferansı ve Gastronomi Turizmi için Bütçe ayıracağını basına açıkladı.Hemen ardından Bursa Turizm Platformu toplantısına Onur konuğu olarak katılan GTD heyeti,devamında merinos kültür merkezi içinde tekstil ardından bıçak müzesine kadar ziyaretlerini sürdürdü.Bursa Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik,Bursa Rehberler odası başkanı,Bursa Büyükşehir Belediyesi Aziz Elbaş,birebir grubumuzun yanından ayrılmadı.


Akşam yemeği için GTD üyesi Eker Meydan AVM içinde Ece Eker ve GTD üyesi Beykapı Kebap restoranında et lezzetlerini tadımlama imkanı bulduk.

Bu nitelikli organizasyonlar sonrası şimdi Çeşme’de bayram tatili için geldim.Tabi yerimde duramıyorum. Tadımlamalarda artık yanımda asistan olarak oğlumu da aldım.Dondurmacı-Balıkçı derken tadımlamalar devam ediyor. Çeşme artık bildiğimiz Çeşme değil. Esnaf 34 plakalı araba yolu gözlüyor. Sezon zaten kısa, fiyatlar gereksiz yüksek .Ama hep para kazanan mekanlar aynı. Açılıp kapanan asortik mekanları ben klasik mekandan saymıyorum. Onları zaten Onur Baştürk size yazıp duruyor. Ben gerçek lezzet noktalarını sizlerle paylaşıyorum.


Reyhan Pastanesi-Kumrucu Erol-Kumrucu Şevki-Alaçatı Port Balık-Ferdi Baba-Rumeli Dondurmacısı(sakızlı için), Dondurmacı Veli Usta (Karadutlu için) gibi klasikleri yazarım anlatırım.

Şimdi sıra Eski Foça’da …

Keşke zamanım bol olsa da Urla Belediye Başkanımız Sibel Başkan'a da uğrayabilsem. Urla’yı Gastronomik Marka Kent yapmak için bir Enginar konusunu nereden nereye getirdiğini takdirle karşılıyorum.

Seferihisar Belediyesi'de Slowfood Hareketi ile yıllar önce güzel çalışmalara başlamıştı darısı Foça Belediyesi-Bergama belediyesi gibi Ege şirin beldelerimize…

Herkes soruyor bu kadar yiyorsun nasıl şişmanlamıyorsun?

Herkes soruyor boğaz tokluğuna asistanlığını yapabilir miyim?

Benden bu hafta bukadar Herkese huzurlu Mutlu bayramlar.

Bu bayram Yollarda şu ana kadar 43 ölü ve 202 yaralı var. Aman dikkat…
YASAL UYARI: Yazarın yazısının kopyalanması yasaktır. Yazı, sadece gecce.com’a link verilerek kullanılabilir.Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.
Bağlantılar: Gürkan Boztepe

PAYLAŞ

  • Bunu Facebook'da paylaş!
  • Bunu Tweet'le!
  • Bunu Google Plus'ta paylaş!
  • Bunu Pinterest'te  paylaş!

YORUMLAR

Üye Girişi Yap

İsim

E-posta

Yorumunuz