İşte Blue Marlin Ibiza Bodrum'la ilgili gerçekler!

Bizim insanımız bilmeden, gidip görmeden çamur atmaya bayılıyor. Ibiza'ya gidip Blue Marlin'de bir dünya para harcarlar ve öve öve bitiremezler ama iş Bodrum'da açılan Blue Marlin'e gelince çamur atmaktan başka bir şey yapmazlar.

Kenan Erçetingöz

Terör ülkesiyken, bombalar patlarken, turizm sıfır olmuşken dünyaca ünlü markaların ülkemizde hala yatırım yapması aslında ne kadar önemli.

Blue Marlin'i Bodrum Mandarin'de franchising olarak açan Mac S. Far, doğa harikası yeri görünce aşık olmuş ve hemen Astaş Holding Vedat Aşçı ile görüşüp anlaşmış. "Muazzam bir yer burası, dünyanın en güzel Blue Marlin'i burası oldu" diyor. Meksika ve Dubai'dekini görmedim ama Ibiza'dakinden bin kat güzel ve farklı olmuş Bodrum Blue Marlin.. Dubai ve Meksika'nın da o kadar iyi olduğunu sanmıyorum. Şimdi sırada Miami Blue Marlin varmış. Mac'e gecce.miami sitemizi gösterince, "desene orada da beraberiz" dedi.

GİRİŞ 150 TL AMA SİSTEM NE?

Bodrum Blue Marlin'e gelince arabanızı Mandarin Otel'in dışında vale'ye bırakıyorsunuz. Lüks araçlarla aşağı beach bölümüne götürülüyorsunuz. Sizi ellerinde listeler olan görevli kızlar karşılıyor. Rezervasyon yaptırmadıysanız işiniz biraz zor ama yine de yardımcı oluyorlar.

150 TL harcama limitini anlatıyorlar. Ben 150 TL'yi duyunca şaşırdım. "200 dolar gibi bir giriş ücreti duymuştum" dedim, "yok Kenan Bey, hepsi abartı" dediler.

150 TL harcama limiti de şöyle: Eğer şezlong, yatak gibi bir şey isterseniz 100 TL'si onlar için gidiyor, geriye kalan 50 TL'yi de yeme-içme de kullanıyorsunuz. Ama yok "ben şezlong-yatak istemiyorum, çimenlere yayılayacağım" derseniz 150 TL'nin tamamını yeme-içmede kullanabiliyorsunuz.


Vallahi kimse kusura bakmasın ama Bodrum'da en kötü beach'ler bile kapı girişi 150 TL alırken Blue Marlin gibi bir yerin 150 TL istemesi çok normal.

Bir kere baştan aşağı kalite kokan bir mekan. VIP müşterisiyseniz sizinle manager Yusuf Akyol ilgileniyor, her türlü konforu sağlıyor.

Beach Manager'i Nazlı Türker ise herkesle ve her şeyle ilgileniyor.

İsterseniz deniz kıyısında yuvarlak yataklarda veya VIP localarda, isterseniz de gün boyu ünlü DJ'lerin arka arkaya devam ettiği bölümdeki localarda keyif yapabiliyorsunuz.

Blue Marlin Bodrum'un en büyük özelliği, tam ortaya kurulan dev sahnede gün boyu devam eden canlı DJ performansları.. Öğlen 12.00'den gecce 24.00'e kadar hem en ünlü Türk DJ'ler, hem de ünlü yabancı DJ'ler durmaksızın canlı performans sergiliyorlar.



Açılış haftasında geniş bir DJ kadrosu performans gösterdi. Blue Marlin Ibiza ve Istanbul Klein'in Resident DJ'lerinin yanında önde gelen Türk DJ'ler performans gösterdiler.

Bruce Hill, Greeko, Fuchs, Orkun Bozdemir, Doğuş Çabakçor, Yakuza, Mehmet Garan, Aksak, Jack In The Box, Furkan Kurt, Emre Garan, Thousand Fingers, Murathan Özbek & Can Balta, Serdar Ormancı & Ali Can Ayyıldız, Cüneyt Çilingiroğlu, Orkun Kale, Can Ayverdi, Tankut Güven, Sevil Soylu, Sevcan, Emrah Bala..

Önümüzdeki günlerde performans gösterecek önemli uluslararası DJ'lerden bazıları Serge Devant, Acid Sundays, Otto Knows, Markus Schulz. Bunların yanında da yakında açıklanacak çok önemli sürpriz isimler olacak.

Brand Ambassador (Marka Temsilcisi / VIP Rezervasyonlar) Can Bener, VIP müşteriler için her şeyle ilgileniyor.

Yani bir beach için "çok pahalı" derken bir kez daha durup düşünmek lazım.

Bence Blue Marlin Bodrum tam Value For Money olmuş. Yani ödediğim paranın karşılığını aldığım bir mekan..

Patron Mac ve nişanlısı Miriam Terchova ile sohbet ettim ve ilk gün uygulanan fiyatların fazla yüksek olmasını sordum.


"Biz biraz Dubai tarzı yaratalım istemiştik. Mekan gerçekten çok güzel, doğa harikası, süper bir mekan. Ve her türlü hizmeti çok kaliteli verelim istedik. Hiçbir masraftan kaçınmadık ama gördük ki Türk müşterisi biraz farklı. Ne hesap gönderirseniz gönderin, mutlaka üstünü çizip indirimli yazıyorlar. Bizde fiyatları aşağı çektik"..

"Localar 10-15 bin TL arasıymış Mac?" diye sordum, "DJ'ine ve açılan şişeye göre değişiyor tabii ama saat 15.00-20.00 arası fiyatlar yarı yarıya alınıyor" dedi.

Duyduğuma göre açıldığı ilk güne göre fiyatlar yüzde 30 pahalıymış ama Mandarin'de oturanların da itirazları sonucu fiyatlar ciddi oranda düşürülmüş. Doğru yol şimdi bulunmuş.

PİDE-LAHMACUN NİYE YOK?

Ben, Blue Marlin'in en çok restoranını sevdim. Harika olmuş, tüm gün orada oturdum ve menü'deki tüm lezzetlerden gün boyunca denemeye çalıştım.

Blue Marlin Bodrum mutfağı, Executive Chef Deniz Ahmet Köse'ye emanet. Aynı zamanda İstanbul Nopa'nın şefi olan Deniz çok tatlı ve lezzetli bir şef. çok sevdim kendisini. Yeniliklere açık ve yaratıcı bir şef.


Miami, Johnson&Wales Culinary Arts Bachelors Degree'den ilk 10'da mezun olmuş bir arkadaş. Miami Nobu ve Zuma Londra, Dubai'de çalışmış. Şimdi de Blue Marlin Bodrum'da devam ediyor.

Buratta ve domatesli papperdelle harikaydı (55 TL normal). Side dishes olarak dana baconlu fırınlanmış patates ve beşamel soslu patlıcan süperdi (35 TL pahalı, 25 TL olmalı)..


Pizzalar yıkılıyor ama en iddialı olan et menüsünü henüz deneyemedim. 600 gramlık dana pirzola ve kuzu kol'u bir daha ki sefere mutlaka deneyeceğim.


Menüde pide ve lahmacun olmaması dikkatimi çekti, sebebini sordum chef Deniz'e, "her yerde var zaten, biz de olmasın" dedi. Ben de sert ifadeyle "Hakkasan'ın sahibi bizim pideyi Londra'da satıyor, siz menünüze koymuyorsunuz! Kendi yorumunla yapman lazım" dedim. "Kesinlikle haklısınız Kenan Bey" diyen Deniz usta, bir daha ki sefer gittiğimde pideyi bulacağımı söyledi ve bir tatlı-meyve şov yaptı, parmaklarımı yedim..

Ibiza'nın Meşhur Blue Marlin Bodrum'u benden geçerli notu aldı.

Yeni açılış sebebiyle ufak-tefek aksaklıkların yanı sıra, fiyatlardaki ciddi indirim çok önemli bir gelişme. Ama bir tek eleştirim var, o da Blue Marlin'den ayrılırken arabanıza gitmek için oluşan transfer bekleme sırası! İşte o uzun araba bekleme kuyruğunu hiç sevmedim.

Bunlarda ilginizi çekebilir: