Gül Erçetingöz
Tüm yazıları GÜL'CE GÜNDEM Gül Erçetingöz gulercetingoz@gecce.com 05.12.2017 14:00

Vadistanbul BigChefs'te yeni yıl yemeği

Senenin en ışıltılı ayına özel olarak, çok keyifli ve bol lezzetli bir röportaja hazır olun! Yeni umutların yeşerdiği, yeni maceraların kapılarının aralandığı şu günlerde; Trendsetter İstanbul için BigChefs’in kraliçesi Gamze Cizreli ile çok keyifli bir yılbaşı yemeğinde bir araya geldik. Şehrin en yeni ve en trend alışveriş ve yaşam merkezi Vadistanbul AVM’de açılan yeni şubede gerçekleştirdiğimiz bu harika yemekte; Sermet Severöz, Cansen Yeni Kut ve Bige Çalışkan da bize eşlik etti…


Emek ve başarıyla dolu yılları birçok ödülle taçlandıran; yeme ve içme sektörüne paha biçilemez değerler katan bir kraliçe oturuyor karşımda. BigChefs ile Ankara’da başlayan bir başarı hikayesi sizinki… Peki, her şeyin en başına dönsek; nasıl başladı bu BigChefs efsanesi?

Yemek yapmayı, sofralar kurmayı çok seven biri olarak, restoran sektörüne girmeyi üniversite yıllarımdan beri hep istemiştim. Türkiye’de restoran işletmeciliğini keşfettiğimde sektör henüz bu kadar gelişmemiş ve itibarı bu denli yükselmemişti. Özellikle çalışan kadın sayısındaki artış ve nüfusumuzun çok genç oluşu yeme-içme sektörünün hızlı büyüyeceğini gösteriyordu. Bununla beraber çalışan profilinin de iyi yönde değişeceğini görebiliyordum. Aslında biraz da bu öngörülerle 1993 yılında eski ortağım ile Ankara'nın ilk kafesi olan Cafemiz’i kurduk. Ardından Kuki ve QuickChina markalarını Ankara’ya kazandırdık.

2006 yılında eski ortağımdan ayrılarak 2007’de BigChefs’in ilk şubesini açtım ve 2008’in sonuna gelirken hayaller kurmaya başladım.



Ankara bilinçli seçilen bir şehir miydi? Neden İstanbul değil de Ankara?

Ben Ankara’da büyüdüm. Eski ortağım ve eski eşimle birlikte Ankara’da beraber yeme-içme sektörüne girdik ve birlikte şehre çok önemli değerler kattık. Ankaralı olmakla hep gurur duydum. Zaten hep söylerim Ankara’da başarılı olan her yerde başarılı olur. Ankara; siyasi, asker ve bürokrasinin merkezidir. Zor bir pazardır, ama insanı da çok güzel eğitir. “Hay hay efendim” bizim cafelerimizde en çok kullandığımız hitaptır Ankara’da... İyi ki markamız Ankara’da başlamış…

Ankara’da ilk şubeyi açarken, sonunun dünyaya açılmak olacağını düşünüyor muydunuz?

1993’lerde restoran işletmeciliğinin henüz faaliyet alanı olarak bile bilinmediği, konuşulmadığı bir dönemde bu sektöre girme cesaretini gösterdim. Bu cesaretin arkasında beni her anlamda büyüten, geliştiren ve güncel tutan büyük bir AŞK vardı diyebilirim. Özetle BigChefs bir aşk markası; ben de bir aşk kadınıyım. Açıkçası bu kadar büyüyeceğimi bende tahmin edemezdim ama içimdeki iş aşkı bugün bu kadar büyük bir aile olmamı sağladı.


Sektörde başarıları ve yaptıklarıyla parmakla gösterilen bir iş kadını oldunuz. Bizim sektörde kadınlara da öncülük yapan birisiniz aslında. Ne düşünüyorsunuz bu konuda; bu sektöre kadın eli değmesi neleri değiştiriyor?

Restoran sektöründe kadın olmanın büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bunun birinci sebebi; evlerimizde de olduğu gibi kadınlarımız misafir ağırlayan, hijyene, detaylara ve sunuma önem veren kişilerdir. Bu durum sektöre çok daha kolay adapte olmalarını sağlıyor.

Öte yandan Türkiye’de kadın girişimci olmak çok zor! Her alanda olduğu gibi, iş alanında da ataerkil bir toplumuz. Kadınlara karşı bir önyargı var. Ben inanıyorum ki, kadın girişimcilerin, işlerini özgürce yaptıkları iş ortamları arttıkça, bu bizi ilerilere götürecektir. Kadınların girişimcilikte daha başarılı olmalarının sebebini doğuştan gelen yaratıcılık, disiplin ve önsezilerinin yüksek olmasına bağlıyorum.

Ayrıca hem annelik hem girişimcilik kadın için zorlu bir yolculuk. Tüm bunlara rağmen kadınların doğuştan gelen birden fazla işi aynı anda yapabilme yetenekleri sayesinde bu sorunu da aştıklarını düşünüyorum.


BigChefs markası her geçen yıl emin adımlarla büyüyen ve sürekli yeni şubeleri ile karşımıza çıkan, Türkiye’nin en iyi zincir mekanı; bu tartışılmaz! Son olarak da Vadistanbul AVM şubesi ile karşımızdasınız. Lokasyon olarak çok özenli davrandığınızı biliyorum; Vadistanbul’u seçme nedeniniz ne oldu?

Sektöre ilk girdiğim günden beri lokasyon seçimlerimle zoru başardığımı görüyorum. Bu konuda öngörülerime çok güveniyorum. Bugüne kadar açtığımız BigChefs Etiler, Şişhane, Tarabya veya Anadoluhisarı şubelerimizde de görüldüğü gibi seçtiğimiz lokasyonların çehresini değiştirip bölgenin trend olmasını sağladık.

Vadistanbul, çevresinde yapılan inşaat projeleri, Türk Telekom Stadyumu, bölgede çalışan beyaz yakalının yüksek olması ve özellikle Vadistanbul AVM’deki marka karması bizim bu lokasyonda yer almamızı sağladı. Ayrıca mimarisini de çok başarılı buluyorum.


Sizce Vadistanbul’u diğer AVM’lerden ayıran özellikler neler?

Kağıthane bölgesine baktığınız zaman Vadistanbul gibi bir projenin eşi benzeri yok. Vadistanbul, İstanbul’un önemli ve kolay ulaşılabilir bir lokasyonunda yer alıyor. Alışveriş merkezinin ferahlığı, etrafının ormanlık olması, manzarası ve doğru markaların yer alması insanları cezbederek tercih edilen bir AVM olmasını sağladı.

Vadistanbul, şehre yeni bir soluk katan bir yaşam merkezi; buradaki yeni şube de tam buranın havasına uygun olmuş, bayıldım! Yeni yıl yemeğimizi, en yeni şubede yapıyor oluşumuz da harika bir tesadüf oldu. Aynı zamanda BigChefs’in yeni menüsüne de denk geldik; neler bekliyor bizi bu yeni menüde?

Yeniliklerin bende uyandırdığı heyecan duygusunu çok seviyorum. Bu yüzden mevsimine göre menülerimize kattığımız yepyeni dokunuşlarla yaşadığımız mutluluk tarifsiz oluyor.

Kışın gelmesiyle ana yemeğe ısındırmak için Pazılı Mercimek Çorbası ve İsli Domates Çorbası ekledik. Mezelerde ise yine BigChefs’in iştah kabartan lezzetlerine Ekşi Mayalı Ekmek Üzerinde Avokado Somon; atıştırmalık tatlarda ise Kıtır Mozeralla, Sosisli ve Peynirli Yufka Cips’i kış menümüzün yenilerinden.

Artık herkesin bildiği gibi bizim için yerel lezzetler menümüzün olmazsa olmazı. Bu kış Antakya’nın meşhur lezzeti Humuslu Köfte ve Dana Şaşlık kış menümüzün iki yeni gözdesi. Tatlılarda ise; kısa sürede fenomen olacağına inandığımız San Sebastian Cheesecake’imiz çok iddialı. Bir de anne kurabiyesini aratmayan Fıstıklı ve Çikolatalı Sıcak Cookie’miz var ki, misafirlerimizin çok seveceğine inanıyoruz.


Yeni menüler, yeni şubeler, konseptte yenilenen detaylar… Aslında çok büyük bir ekip; hatta aile işi. BigChefs ailesinden biraz bahseder misiniz? Toplantılar, tüm bu yenilikler, yatırımlar nasıl kararlaştırılıyor; nasıl hayata geçiyor?

Öncelikle bu uzun yolculukta heyecanı ve amatör ruhumuzu hiç kaybetmedik. Her gün misafirlerimizi memnun edecek yeni fikirler peşinde koşan bir ekip ve alışılmadık tatlar yaratmak için çalışan bir mutfağımız var. BigChefs'in en önemli stratejisinin “samimiyet” ve “ruh” olduğuna inanıyorum. Aslında işin özü; her işe ruhumuzu katarak işimizi büyük bir aşkla yapmak.

Geçtiğimiz günlerde 10. yılınızı kutladınız; hatta bu kutlamayı yeni genel merkezinizle de taçlandırdınız. BigChefs şubelerinin neşesini, güzelliğini aratmayan harika bir ofisiniz oldu. Bu sektörde çalışanını mutlu bir şekilde motive etmek ve işine yatırım yapmak önemli değil mi? Patron Cizreli’nin değişmez kuralları nelerdir?

Ben coşku ve aşk ile yapılan bir işin başarısız olacağına inanmıyorum. Ayrıca insanın sevdiği, hayal ettiği işi yapması başarılı olmasında en büyük etken diye düşünüyorum. Bana göre özgünlüğü ve çeşitliliği bir arada yaşatabilmek çok önemli. İş hayatında bu değerleri yaşatan girişimlerde bulunmaya gayret göstermeliyiz. Buna ek olarak yolculukta karşılaşılan güzel tesadüfleri fırsata dönüştürebilmek için sezgilerimize güvenmemiz gerektiğine inanıyorum. En önemli başarı sırrı ise, ortak değerleri paylaştığınız iyi bir ekip ile güven duygusunu koruyarak birlikte hareket etmek ve elbette çok çalışmak.


Aldığım bir habere göre; BigChefs etiketli ürünleri artık evimize de götürebiliyor muşuz! Nedir bu BigChefs Market, biraz bahsedebilir misiniz? BigChefs Market’i hangi şubelerde bulabiliyoruz peki?

Aşkla yapılan birbirinden leziz reçellerden eriştelere, Big Love yazılı Mug’larından önlük, tabak ve kurulama bezlerine, BigChefs ikonlarından oluşan çanta, sabun, mum ve yastıklara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Rahatça kullanabilecek, sevdiklerinize hediye edebileceğiniz kullanışlı ve şık tasarımları Sabiha Gökçen Dış Hatlar Terminali, Bahçeşehir Akkoza, Mall of Antalya, Ankara İncek Loft ve çok yakında Memorial Bahçelievler mağazalarımızdan almanız mümkün. BigChefs tasarımlı özel ürünlerimizle evlerinize girerek başka noktalarda da sizlere dokunmaya devam ediyoruz.

Her geçen gün bir yenilik, her geçen gün sevindirici bir haber geliyor sizden… Türkiye’nin birçok noktasında ve dünyanın farklı noktalarında şubeler zaten var; peki ilerleyen günlerde ne gibi yeni haberler alacağız?

İçimizdeki iş aşkıyla durmaksızın çalışıyor ve daima ileriyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye’de büyümeye devam ederken Katar, Azerbaycan, Ukrayna, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde de yeni şubeler açarak yurt dışı yatırımlarına devam edeceğiz. Eş zamanlı olarak var olduğumuz bazı ülkelerde artan talebi karşılamak için şube sayılarını arttırmayı hedefliyoruz.


BigChefs’in mutfağında görmek istediğiniz şef: Alain Ducasse
Yeni menüden favoriniz: Zeytinyağlı kök sebzeler
Bir sonraki şube nerede açılacak: Memorial Bahçelievler, bir kaç ay içinde İran ve Riyadh’da yeni şubelerimiz geliyor
En beğendiğiniz Türk şef: Mehmet Gürs
Vazgeçilmez mekanınız: Sunset
Favori semtiniz: Karaköy ve Galata

İstanbul’da Top 5 Mekanın

1. Mürver (Karaköy)
2. 70’lik Meyhane ( Armutlu)
3. Amanda Bravo (Emirgan)
4. Kiss the Frog ( Rumelihisarı )
5. Adana Ocakbaşı ( Pangaltı)
YASAL UYARI: Yazarın yazısının kopyalanması yasaktır. Yazı, sadece gecce.com’a link verilerek kullanılabilir.Bunun dışında kopyalayanlar hakkında kanuni işlem yapılacaktır.

PAYLAŞ

  • Bunu Facebook'da paylaş!
  • Bunu Tweet'le!
  • Bunu Google Plus'ta paylaş!
  • Bunu Pinterest'te  paylaş!

YORUMLAR

Üye Girişi Yap

İsim

E-posta

Yorumunuz