Bunları ye doktoru unut!

Uzmanlar başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan korunmak ve genç görünmek için yaz sebze ve meyvelerinin sıklıkla tüketilmesini öneriyor.

Bunları ye doktoru unut!
Kategorilenmemiş
Yayın Tarihi : 30-07-2013 07:22
Yaz meyveleri ve sebzeleri, cildi korumasının yanında, halsizliği ve bellek zayıflığını önlüyor. Uzmanlar, yaşlanmanın belirtisi olan cilt kırışması, hareketsizlik, güçsüzlük ve bellek zayıflamasının sorumlusunun, vücuttaki antioksidan etkili bazı kimyasal maddelerin yetersizliği olduğunu ifade etti. Yaz meyvelerinin vücuttaki bu problemleri çözmeye bire bir olduğunu kaydeden uzmanlar, şu önerilerde bulundu: Karpuz Hem likopen, hem de vitamin vemineral açısından zengin, antioksidan kapasitesi yüksek bir yaz meyvesidir. Erik Yüksek antioksidan kapasitesi yanında detoks yapıcı gücüyle de önemli bir antiaging besindir. Şeftali ve kayısı Potasyum deposu besinlerdir. Ayrıca C vitamini ve çok sayıda flavonoit ihtiva eder, zengin lif ve betakaroten içerikleriyle çok yararlı yaz meyveleridir. Çilek, Kiraz, Vişne Bunlar antosiyanin zenginidir. Bu meyvelere kuşburnu ve kuşüzümü de eklenebilir. Brokoli ve Brüksel Lahanası İhtiva ettiği sulforafan ile anti-aging yiyecekleri arasındaki yerini üst sıralarda yaz aylarında da muhafaza etmektedir. Brokoli, ayrıca C vitamini, betakaroten, glutatyon ve lutein gibi antioksidanlarla da tıka basa doludur. Üzüm Özellikle çok güçlü antioksidanlar olan oligomerik poantosiyanidin’lerin güvenilir kaynağıdır. Üzümün kabuğu, içeriği ve çekirdeğinin ortalama 20 civarında değişik antioksidan madde ihtiva ettiği belirtilmektedir. Özellikle siyah üzümden yararlanın. Domates Yaşlıların bedensel ve zihinsel sağlığını korumada son derece etkili bir antioksidan olan likopenin en zengin kaynağıdır. Likopen kanser riskini azaltır, damarlarınızı korur, cildinizi ve belleğinizi destekler. Avokado Çok güçlü bir antioksidan olan glutatyonun en iyi kaynaklarından biridir. Yağ bakımından zengin olması bir kusur gibi görülse de aslında avokado yağının önemli bir kısmı tekli doymamış zararsız yağlardır. Soğan Özellikle kırmızı soğan güçlü bir sağlık koruyucusudur. Kansere karşı önemli bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin açısından en zengin besinlerden biridir. Soğanın enfeksiyonlardan koruma gücü de vardır.