Bağırsak kurtlarını düşürüyor!

Kış aylarının en zengin atıştırmalığı...

Bağırsak kurtlarını düşürüyor!
Kategorilenmemiş
Yayın Tarihi : 13-12-2017 11:51
Yazın bayılarak yediğimiz dutların kışın olmaması çok üzücü. Bazı meyveler keşke her mevsim olabilse. Hoş o zaman da kıymeti azalır belki. Ama olsun. Biz duta hiç doymadan vakti çabucak geçiyor. Fakat dut kurusu işte burada imdada yetişiyor. Sadece enfes dut tadı ile değil yararları ile de çalışırken, televizyon izlerken ya da kitap okurken atıştırmalık olarak yanımızda mutlaka bulunmalı. Hele bir de yanında badem ya da ceviz oldu mu işte insan sağlığı için zengin ve büyük şifa kaynaklarından biri daha. İnsanın yararlarını okuyunca avuç avuç yiyesi geliyor. Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan dut kurusu aynı zamanda kanserle de savaşıyor. Yanı sıra birçok rahatsızlığa da iyi geliyor. Kandaki iltihabı kurutuyor ve egzama ile savaşıyor. [b]Bunlara ek olarak;[/b] [b][/b] - Damar sertliğini önleme etkisi vardır. - Vücuda kuvvet verici bir besindir. - Kansızlığı önlemek için tüketilmelidir. - Aç karnına tüketildiğinde bağırsakların çalışmasına ve idrar sökmeye neden olur. - Ağızda, bademciklerde, boğaz iltihabında, diş eti hastalıklarında dut kurusu kullanılır. - Öksürüğü kesmek için tüketilir. - Karaciğeri kuvvetlendirici etkisi vardır. - Ateş düşürücü etki gösterir. - Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. - Aç karnına tüketildiğinde bağırsak kurtlarının düşürülmesinde etkili olur. [b]YAZI: Kamuran Akdemir[/b]