Çiğ tavuk, gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerden birini içeriyor ve bu bakteri tavuğunuzu yıkadığınız anda etrafa saçılıyor.
[b]SU İLE TEMAS ETMEMELİ[/b]
Tavuğunuzu pişirmeden önce yıkamanız sağlığınız için yapabileceğiniz en kötü şey. Çiğ tavukta bulunan bakteriler suyla temas ettiği anda etrafa yayılmaya başlar. Elleriniz, tezgahınız, kıyafetleriniz saniyeler içerisinde bakterilerle dolar.
[b]NE YAPMALIYIZ[/b]
Çiğ tavuğun üzerindeki bakterilerden korunmak çok kolay. Tek yapmanız gereken şey tavuğunuzu pişirmek. Bu şekilde tavuğunuz bakterilerden arınacaktır.
[b]ÇİĞ TAVUĞA TEMAS[/b]
Tavuğunuzu pişirmeden önce ona temas eden her şeyi güzelce yıkayın. Kaplarınızı sirkeli suda bir süre bekletin. Bu şekilde bakterilerden korunabilirsiniz.